Починалото 15-дневно бебе – трето загубено за семейството

Преди 6 г. децата на ромите били отнети, но те имат нови
6 ное 2018 13:00,
33
Починалото 15-дневно бебе – трето загубено за семейството
Снимка: BulFoto

15-дневното  бебе, което почина в Харманли, е било предадено на Спешна помощ на улицата, тъй като семейството трудно можело да обясни къде живее. Откарано е в болница в критично състояние и часове по- късно е починало.

Оказва се, че това не е първият случай на смърт на дете в семейството. Родителите на починалото дете загубили още 2 деца.

Още по темата

По данни на Социално подпомагане семейството има общо 12 деца. Реално обаче това може и да не е така. Преди 6 години стана известен случаят с починалото 5-месечно бебе Михаил в село Константиново, в същото семейство.

Тогава съседите разказаха, че семейството няма с какво да храни децата си, но и не прави достатъчно, за да има. Няколко години пък преди този случай умира 35-дневното им бебе от пневмония.

Още по темата

"Няма какво да ядат. Не работят никъде. Бащата ходи да работи, днес ако изкара 20 лв., утре 30 лева. Предлагали сме му работа – не иска", обясни кметът на Константиново Димитър Дончев.

Близките твърдяха, че знаят как да се грижат за децата си. Но според медиците причината за смъртта и тогава и сега е системно недохранване и инфекции.

Случаят повдигна отново и въпроса с личните лекари, които не достигат. Детето не е имало личен лекар. Според лекарската колегия обаче прегледи не са му оказвани от Спешна помощ.

"Не става дума за отказ от преглед, а става дума за отказ от поемане на дългосрочен ангажимент. Това е един системен проблем и той съвсем не е от сега. Отговорът е в организация, финансиране и възможност за навлизане на млади колеги в професията", каза пред Нова тв д-р Николай Колев, председател на РКЛ – Хасково.

Преди 6 години социалните отнеха останалите живи деца на семейството и ги дадоха на вуйна им. Днес ситуацията е същата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BurzumЯлов ти е акълът. Тези ще ти изядат и ушите, след като и последната "ялова" българка замине за чужбина, за да роди там децата си.
11
1
 
4
 
! Отговори
Крайно време е преди 5 години
да се гласува закон, какъвто някой предложи, не знам в този сайт ли беше или в друг: Щом няма средства, за да храни сам децата си, при второ раждане да не му се дават никакви детски надбавки и помощи. А ако роди трето, да го глобяват най-малко с 5 000 евро. Ако няма пари, да отработва.Друг начин за справяне с тази напаст няма! Освен кастрация. Вероятно ще се стигне и дотам.
10
2
 
1
 
! Отговори
Не се коси преди 5 години
До един другКислородната вода е стотинки.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...a някои напреднали видове дават мило и драго за рожбица.....
8
2
 
13
 
! Отговори
един друг преди 5 години
Семейството няма с какво да се храни, но индивидът на снимката има с какво да се изрусява.
7
0
 
37
 
! Отговори
ГОСТ преди 5 години
Ами ,това си е бизнес . Като им вземат децата спират и детските ,а те веднага се втурват да правят нови и нови чавета. Взимат си детските и няма за какво да ходят да работят,е някое може и да не оцелее, ама това не е проблем веднага правят друго.
6
0
 
13
 
! Отговори
fake news преди 5 години
даже и аз няма какво да пиша тука... .
5
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им се направи кастрация , няма защо да страдат невинни дечица
4
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука въобще не знам защо се намесват делата на лекарите и държавата. Те може да не са цвете за мириране, но нямат никаква вина за това, че някой си прави деца, без да може да ги гледа.
3
24
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ако не бяха толкова бездушни социалните,сега това дете щеше да е живо ,в някое приемно семейство,или осиновено.Какво са чакали след смъртта на първото дете?За какво вземат заплати не знам.Да ги връщат,иначе няма да се научат да мислят.
2
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всяко нормално общество и култура възрастните издържат децата, а при ромите е обратното децата се използват като инструмент да издържат възрастните.
1
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно това е семейство с много и различни проблеми. Единственото, с което очевидно нямат проблем, е ерекцията.