Починалото 15-дневно бебе – трето загубено за семейството

Преди 6 г. децата на ромите били отнети, но те имат нови
33
Починалото 15-дневно бебе – трето загубено за семейството
Снимка: BulFoto

15-дневното  бебе, което почина в Харманли, е било предадено на Спешна помощ на улицата, тъй като семейството трудно можело да обясни къде живее. Откарано е в болница в критично състояние и часове по- късно е починало.

Оказва се, че това не е първият случай на смърт на дете в семейството. Родителите на починалото дете загубили още 2 деца.

Още по темата

По данни на Социално подпомагане семейството има общо 12 деца. Реално обаче това може и да не е така. Преди 6 години стана известен случаят с починалото 5-месечно бебе Михаил в село Константиново, в същото семейство.

Тогава съседите разказаха, че семейството няма с какво да храни децата си, но и не прави достатъчно, за да има. Няколко години пък преди този случай умира 35-дневното им бебе от пневмония.

Още по темата

"Няма какво да ядат. Не работят никъде. Бащата ходи да работи, днес ако изкара 20 лв., утре 30 лева. Предлагали сме му работа – не иска", обясни кметът на Константиново Димитър Дончев.

Близките твърдяха, че знаят как да се грижат за децата си. Но според медиците причината за смъртта и тогава и сега е системно недохранване и инфекции.

Случаят повдигна отново и въпроса с личните лекари, които не достигат. Детето не е имало личен лекар. Според лекарската колегия обаче прегледи не са му оказвани от Спешна помощ.

"Не става дума за отказ от преглед, а става дума за отказ от поемане на дългосрочен ангажимент. Това е един системен проблем и той съвсем не е от сега. Отговорът е в организация, финансиране и възможност за навлизане на млади колеги в професията", каза пред Нова тв д-р Николай Колев, председател на РКЛ – Хасково.

Преди 6 години социалните отнеха останалите живи деца на семейството и ги дадоха на вуйна им. Днес ситуацията е същата.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Burzum

Ялов ти е акълът. Тези ще ти изядат и ушите, след като и последната "ялова" българка замине за чужбина, за да роди там децата си.
12
1
 
4
 
! Отговори
Крайно време е преди 3 месеца
да се гласува закон, какъвто някой предложи, не знам в този сайт ли беше или в друг: Щом няма средства, за да храни сам децата си, при второ раждане да не му се дават никакви детски надбавки и помощи. А ако роди трето, да го глобяват най-малко с 5 000 евро. Ако няма пари, да отработва.
Друг начин за справяне с тази напаст няма! Освен кастрация. Вероятно ще се стигне и дотам.
11
2
 
1
 
! Отговори
Не се коси преди 3 месеца
До един друг
Кислородната вода е стотинки.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
...a някои напреднали видове дават мило и драго за рожбица.....
9
2
 
13
 
! Отговори
един друг преди 3 месеца
Семейството няма с какво да се храни, но индивидът на снимката има с какво да се изрусява.
8
0
 
37
 
! Отговори
ГОСТ преди 3 месеца
Ами ,това си е бизнес . Като им вземат децата спират и детските ,а те веднага се втурват да правят нови и нови чавета. Взимат си детските и няма за какво да ходят да работят,е някое може и да не оцелее, ама това не е проблем веднага правят друго.
7
0
 
13
 
! Отговори
fake news преди 3 месеца
даже и аз няма какво да пиша тука... .
6
24
 
4
 
! Отговори
Burzum преди 3 месеца
Ей тия ще оправят демографията...а не яло.вите българки....да живей България!
5
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да им се направи кастрация , няма защо да страдат невинни дечица
4
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тука въобще не знам защо се намесват делата на лекарите и държавата. Те може да не са цвете за мириране, но нямат никаква вина за това, че някой си прави деца, без да може да ги гледа.
3
24
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Ако не бяха толкова бездушни социалните,сега това дете щеше да е живо ,в някое приемно семейство,или осиновено.Какво са чакали след смъртта на първото дете?За какво вземат заплати не знам.Да ги връщат,иначе няма да се научат да мислят.
2
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Във всяко нормално общество и култура възрастните издържат децата, а при ромите е обратното децата се използват като инструмент да издържат възрастните.
1
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явно това е семейство с много и различни проблеми. Единственото, с което очевидно нямат проблем, е ерекцията.