Варненски таксиджии на протест: Левче – денем!

Ако не стане факт, започват да отказват поръчки
8 ное 2018 17:00,
9
Варненски таксиджии на протест: Левче – денем!
Снимка: архив, Булфото

Таксиметровите шофьори във Варна излязоха на поредния си протест. Те настояват минималната тарифа на километър пробег да е 1 лев през деня и 1,20 лв. през нощта, както и да бъде намален алтернативния данък, с който се облагат.

Първата стъпка, която ще предприемат, ако исканията им не бъдат приети, е отказ на поръчки.

"Един ден примерно, няма да приемаме никакви поръчки от централите. Да видим тогава какво ще стане, ако градът остане без таксита", закани се Димчо Иванов, председател на варненския таксиметровия синдикат "Авто-94".

"Ние не искаме кой знае какво увеличение. Общината е изчислила 0,75 ст. дневна минимална тарифа и 2 лв. максимална, но не се знае на база на какво. Нашите искания тотално ги отхвърлят и аз мисля, че Общинския съвет във Варна работи против нашия бранш. Те монополно решават и ни се подиграват на всички комисии", посочи още Иванов и предупреди, че от 2 600 таксита, бройката им вече е паднала на 1500, а догодина ще са само 800.

"Тогава няма да има таксита нито на Коледа, нито на Нова година, нито за ежедневно ползване от гражданитеи туристите", предупреди шефът на синдикат "Авто-94", цитиран от "Монитор".

В отговор коментиращите в социалните мрежи реагираха с: "Тръгнал да плаши кучето със салам!" и предупредиха, че бизнесът не търпи празнини, като местата на бойкотиращите бързо ще бъдат заети от нови мераклии в бранша.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дами и господа, другарки и другари бакшишохейтъри, аз съм БАКШИШ и се гордея с това, защото не работя като зомби в Триумф такси,говоря три езика, не слушам чалга, не сърдя и карам хубава кола. Риторичен въпрос :в коя от така наречените нормални държави цената на км. е по-ниска от същата на билета за градския транспорт? Мисля, че няма такава, поне в Европа. Нали бакшиша трябва да отдели пари за амортизация, разходите не са само за гориво,а семейството. Хейтвайте работодате си за ниските заплати.
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не спират да въртят и пак нагли. Вие сте шофьори ...Нищо повече. Колко искате да печелите. Редуцирайтее бакшишитее . Станахте като конски мухи.
7
1
 
4
 
! Отговори
Експлоататор преди 5 години
"В отговор коментиращите в социалните мрежи реагираха с: "Тръгнал да плаши кучето със салам!" и предупредиха, че бизнесът не търпи празнини, като местата на бойкотиращите бързо ще бъдат заети от нови мераклии в бранша." Сиреч, гладните на портала чакат - така ли да го разбирам? Еххх драги ми бизнесменчета, този лаф вървеше по време на кризата, но сега това вече не върви, а и вие сега сте в криза за работна ръка, и със всеки изминал ден ще изпитвате все по-голям глад за работна ръка
6
3
 
16
 
! Отговори
Peter преди 5 години
Не съм от Варна и малко не разбирам. Общината е определила диапазон на цената на услугата между 0.75 и 2.00 лв. Кой ги спира да возят на 1.00 лв и сега?
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки за нещо стачкува на тая територия......................но само по съсловия и професии, българите не сме единни........................много сме разделени!!
4
3
 
6
 
! Отговори
Бакшелов преди 5 години
Абееее не е злеее и сега. С ортака добре лажееем чуждите шундяци. А и вие сте си балъци и че търпите и 2 леааа на километър. Па и пияни си караме без гражданска. Бочколандия.
3
9
 
9
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Беззъби заплахи ... Ако не сте бакшиши няма какво друго да сте, драги. Не вадите лоши пари. Ама искате с малко работа, същите пари. И да си живеете охолно с професия "бакшиш". Къде го има това?
2
10
 
20
 
! Отговори
месара преди 5 години
каква ли трагедия ше стане ако няма бакшиши?! ехооооо, я кажете по колко пари зимате на чужденците, как ги лъжете, по колко зимате по празниците,как се пазарите, как миришете,.............? аре...........
1
11
 
21
 
! Отговори
ббг преди 5 години
Нахалници, вие и сега отказватер поръчки!?