(Пак) на бунт срещу цените на горивата. В Добрич – още довечера!

През уикенда демонстрации ще има в Стара Загора, Монтана и БУргас
Обновена: 9 ное 2018 12:50 | 9 ное 2018 11:00,
125

Недоволството на крайния потребител от цените на горивата не стихва и на демонстрация днес ще излязат граждани на Добрич, а през уикенда се очаква недоволни да протестират в Стара Загора, Бургас и Монтана.

През изминалата седмица в няколко града бяха организирани автошествия, блокирани бяха ключови пътища в страната.

Още от лятото цените плавно започнаха да се повишават, като достигнаха стойности от около 2.40 лв. за литър бензин, а тази на дизела почти се изравни с нея.

Справка с цените на горивата в Европа показва, че горивата у нас се предлагат на средни цени. Най-скъпи са в Норвегия, а тези в Русия – най-евтини.

Още по темата

По думите на енергийния експерт проф. Атанас Тасев когато падат цените на суровия петрол, не така бързо започват да падат и цените на горивата по бензиностанциите, защото си има дълга верига.

"Реално не е икономически целесъобразно, след като вие сте купили гориво на по-висока цена, да свалите цената, на която продавате. Протести на шофьорите винаги е имало и винаги ще има. Просто зимата винаги изостря общественото недоволство", обясни екпертът пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че шофьорите може да настояват за държавна намеса, но не винаги държавата може да помогне за свалянето на цените на горивата, а точно обратното - може да влоши положението.

"Трябва да се отбележи, че у нас горивата са с един от най-ниския акциз в цяла Европа. Съответно не може да разчитаме, че ще се смъкне още. Когато има голямо търсене, естествено, че търговците ще вдигнат цената - просто българинът се вози като шейх - сам в колата", твърди проф. Тасев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
8
 
! Отговори
месара преди 5 години
липсата на единство и гражданско общество е много сериозен проблем. На един увеличението му е малко и не го засяга, друг *** като този Край е пенсионер и кисне само пред блока и всички коли му пречат. Но никой не вижда по-далече от носа си, че управляващите правят каквото си и искат на гърба на хората и разчитат именно на това разединение между тях.
65
3
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До Край 44- "София е замислена и строена като европейски град със силен градски транспорт а не като американски -всеки с кола." Когато поскъпна билета за градски транспорт по-изгодно е пътуването с кола, дори за един човек. Да не говорим за загубеното време в чакане по спирките. Принудиха хората да пътуват с колите си и сега реват - много автомобили.
64
3
 
4
 
! Отговори
До71 преди 5 години
Стига дрънка глупости!
63
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, ако Орешарски не беше фалирал държавата сега и заплатите и пенсиите щяха да са високо.
62
4
 
14
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НЕ СА ГОРИВАТА! ДОЛУ ГЕРБ
61
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На българина му дойде вече много с ниските заплати на болшенството и с ниските пенсии на всички пенсионери с галопа на цените на всичко - хранителни стоки, лекарства, данъци, горива. Подкрепям протестиращите.
60
4
 
16
 
! Отговори
Един преди 5 години
От 2 седмици властимащите са се скрили в миши дупки. Просто си тръгнете с добро.
59
4
 
11
 
! Отговори
Каро преди 5 години
Бойко няма да е пътник, докато не го застреля някой. Много ми е чудно как някой хора могат да убият семействата си, ама този още не го е застрелял някой. Не си знаят интересите хората.
58
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бензина качва политици.Бензина сваля политици.Бензина създава политици.
57
4
 
22
 
! Отговори
Оставка! преди 5 години
Когато горивото е скъпо това повишава цената на всичко останало.Не става дума само за колите. ОСТАВКА!!!
56
3
 
14
 
! Отговори
Бг преди 5 години
Бойко е пътник.
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо на протеста в София бяхме само 4 човека - Кольо Босия, Йоло Денев, аз и още един дето не познавам.Така че ще ви яздят до ГРОБ.
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е че сме стабилни.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те всички падания на "Борисов" май са уговорени за да може след това да дойде пак "Борисов".
52
3
 
19
 
! Отговори
. преди 5 години
Симеонов и Борисов да изчезват на секундата.
51
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няколко ***, между тях и подстрекавани по политическа линия ще ми блокират пътища и ще ми създават неудобства! Колите на повечето от тях са си за спиране от движение, я поради липса на елементарна поддръжка, други заради конструктивни изменения за нощни гонки. "Имало картел" защото цените били различни в различните градове!!!! Отделно не искат да разберат, че нищо не зависи от който й да е съставено правителството на България! Всеки с полиран мозък може да си прави в България каквото иска!
50
1
 
23
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Експерта ще обясни ли защо при цена на петрола 120$ цената на бензина беше 2,50лвСега петрола е 70$ а цената на бензина е пак 2.50 лв
49
2
 
11
 
! Отговори
тонката преди 5 години
вие се успокоявайте, че Путин е виновен, герб ще продължават да ви таковат, и животът си минава в радост и веселие
48
1
 
21
 
! Отговори
месара преди 5 години
Щерка му е отдавна в Америка ако не знаеш, тука освен сестра му и някоя бивша любовница едва ли има нещо да го задържа
47
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КрайКачването на петрола беше уговорено от Тръмп - Путин. Тръмп наложи санкции на Иран от това спечелиха-това го знаят вече и децата в началните класове! дефакто няма никакви санкции, иначе подивялият самозабравил се ке-джи-би ракетчик да са го свалили отвътре мужиците!