(Пак) на бунт срещу цените на горивата. В Добрич – още довечера!

През уикенда демонстрации ще има в Стара Загора, Монтана и БУргас
Обновена: 9 ное 2018 12:50 | 9 ное 2018 11:00,
125

Недоволството на крайния потребител от цените на горивата не стихва и на демонстрация днес ще излязат граждани на Добрич, а през уикенда се очаква недоволни да протестират в Стара Загора, Бургас и Монтана.

През изминалата седмица в няколко града бяха организирани автошествия, блокирани бяха ключови пътища в страната.

Още от лятото цените плавно започнаха да се повишават, като достигнаха стойности от около 2.40 лв. за литър бензин, а тази на дизела почти се изравни с нея.

Справка с цените на горивата в Европа показва, че горивата у нас се предлагат на средни цени. Най-скъпи са в Норвегия, а тези в Русия – най-евтини.

Още по темата

По думите на енергийния експерт проф. Атанас Тасев когато падат цените на суровия петрол, не така бързо започват да падат и цените на горивата по бензиностанциите, защото си има дълга верига.

"Реално не е икономически целесъобразно, след като вие сте купили гориво на по-висока цена, да свалите цената, на която продавате. Протести на шофьорите винаги е имало и винаги ще има. Просто зимата винаги изостря общественото недоволство", обясни екпертът пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че шофьорите може да настояват за държавна намеса, но не винаги държавата може да помогне за свалянето на цените на горивата, а точно обратното - може да влоши положението.

"Трябва да се отбележи, че у нас горивата са с един от най-ниския акциз в цяла Европа. Съответно не може да разчитаме, че ще се смъкне още. Когато има голямо търсене, естествено, че търговците ще вдигнат цената - просто българинът се вози като шейх - сам в колата", твърди проф. Тасев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
15
 
! Отговори
месара преди 5 години
Боуко е пътник и той сам го знае, даже и го иска, защото така оака нещата, че няма оправия. Сега просто са заключителните му кражби преди да се оттегли в Америка
25
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същите *** протестираха срещу собствения ни добив на горива.
24
5
 
3
 
! Отговори
em taka shte e taq преди 5 години
sori no cenite zavisqt ot cenite na petrol na borsata , kakto i ot ikonomikata na dadena strana , nie sme s mnogo slaba ikonomika , zatui she imame visoki ceni , ako e kato na zapad i kolite nqmat nikakav dostap do centralnite chasti na grada , togava polovinata she gi ostavqt kakto sega revat za protesti , shto ne revete za tova che ostanahte bez kislorod i zdrave i isqkoha gorite , ami revete za teq prostotii
23
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е да ви купим по нови автомобили,да ви оставим без застраховка,без виниетки,да ви построим пътища...?
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново оргинизирани от ГЕРБ малобройни протести и никога два в един и същи ден.Пълна режисура.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И отново - средни цени за Европа и икономически несъобразно за картела. А когато се заговори за доходи се чува,само как разБойко вдигнал МРЗ 5 пъти за 10 години и никой не анализира че с един час работа в България на МРЗ не можеш да си купиш литър бензин а в съседна Македония дори, с един час работа на МРЗ купуваш 1,5 литра бензин внесен от България (Нефтохим - Бургас)
20
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът свикнал да се вози като шейх? Защо нормални неща биват преиначавани като нещо което не трябва да се прави? След време, ще има новини, че българинът свикнал да пие вода като цар, или да яде боб чорба като президент ?
19
14
 
4
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Какво вий виновен ГЕРБ за цената на бензина, ? Ако беше Орешарски сигурно щеше да е вече по 3 лв. нафтата. Още има да теглим от тия 16 милиярда за тая дупка в белене на бсп.
18
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедни щото глупави! Работете бе,учете се! Какво сте се вторачили в правителството! Комунизъм ли пак!
17
3
 
16
 
! Отговори
Руанда преди 5 години
Предлагам свинарника у наше село и сметището да ги кръстим Бойко Борисов и Цветан Цветанов.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак бедни собственици! Ужас!
15
6
 
10
 
! Отговори
Терена преди 5 години
Валери Симеонов е примитивен индивид.
14
3
 
8
 
! Отговори
сер преди 5 години
Спиралата на ифлацията се завърта успешно! Някой ще спечели още пари.
13
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горивата са в ръцете на енергийната мафия, а те в ръчичките на "другарите" от позитаноГерп обаче са виновни за убийствените данъци, с които целят да смачкат окончателно българина, както и за джендерската идеология и психическият тормоз и рекет върху мъжете, които прокараха в нпк уж в "защита на жените", т.е. на психично неуравновесените капризни кифли, която *** идеология ще забие окончателен клин между мъже и жени в обществето.хвани герп, удари бсп - все тая!герп ще загуби изборите!
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уво Бойко , уво Бойко , уво Бойко !!!
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква логистка бе тъпан, В.Търново-Г.Оряховица отстояние 10км.разлика в цените 0.20лв.на литър.
10
2
 
24
 
! Отговори
тАрикат от Кулата преди 5 години
Аз си пазарувам евтин бензин в Гърция. Гърците са горда и протестираща нация, която не допуска пладнешки обир като у нас!
9
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не е само за горивата вече, а и за гражданската, данъка и политиката на правителството която мачка най-бедните
8
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
К'во им е на горивата сейте фосили и си произвеждайте евтини горива нали комунистите ви върнаха земите грабвайте мотиките и лопатите и на полето и си носете банани и тоалетна хартия.
7
2
 
25
 
! Отговори
алоо преди 5 години
"когато падат цените на суровия петрол, не така бързо започват да падат и цените на горивата по бензиностанциите, защото си има дълга верига". А каква е веригата,когато днес се вдигне цената на петрола и въпреки имат запаси за определено време,бензиностанциите едва изчакват 00:00 ч. да вдигнат цените,защото разбираш ли се вдигнала цената на петрола. Аре бе "експерти",всеки защитава този,в който е хляба и ножа.