Движението е възстановено, няма вече затворени пътища

Полицаите не са използвали физическа сила днес при протестите в страната
11 ное 2018 22:01,
126
Движението е възстановено, няма вече затворени пътища
Снимка: БТА

В момента няма затворени пътища на територията на страната, информира директорът на ГД "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски пред журналисти тази вечер.

Още по темата

Никъде в страната от служителите на полицията не е използвана физическа сила или полицейска техника, въпреки че на много от местата имаше провокации, от една страна от протестиращите, а и от гражданите, които се прибираха със своите автомобили, посочи Терзийски, цитиран от БТА.

Не допуснахме нарушение на обществения ред или някакви стълкновения между протестиращи и непротестиращи, допълни той.

Терзийски припомни, че днес в много градове е имало заявени протести по различни поводи. Тези, които бяха предварително заявени и съгласувани с местните органи за самоуправление, протекоха при добър обществен ред и без нарушаване на закони, обаче има и някои изключения, като блокирането на пътя Е-79, където за дълго време беше спряно движението между Благоевград и Кулата, каза той и допълни, че е бил блокиран и обходният маршрут.

Продължава в момента пускането на движението и поетапното нормализиране на положението, уточни главен комисар Терзийски. Обстановката в Благоевград вече е спокойна.

Няма протест в страната, който да разреши затварянето на основни пътища и автомагистрали, категоричен беше той и отбеляза, че законите трябва да важат за всеки гражданин. При такива протести полицаите действат много внимателно, спазват законовите изисквания, но нека и протестиращите също да спазват законовите разпореждания и разрешенията, дадени от съответните власти, призова главен комисар Терзийски.

Директорът на СДВР главен комисар Ивайло Иванов информира в отговор на въпрос, че при блокирането на движението на Орлов мост е имало лек инцидент с един от протестиращите от преминаващ автомобил. Той уточни, че произшествието е леко, човекът е прегледан в ИСУЛ и му няма нищо.

Груби нарушения на обществения ред няма, посочи главен комисар Иванов. Все още има протестиращи на Орлов мост и са създадени обходни маршрути. Протестът е съгласуван до 21 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
venix преди 5 години
"Полицаите не са използвали физическа сила днес при протестите в страната"... Гледайте само народа да не използва физическа сила, че тогава да видите за кво иде реч!
108
0
 
3
 
! Отговори
хващайте преди 5 години
управляващи, излизаме на улицата-готови сме
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестът бил съгласуван до 21 часа. Протест не се съгласува, иначе се нарича платен. Протестът трябва да бъде спонтанен, независим от никаква власт и никакви споразумения и непредсказуем. Той трябва да отразява народното недоволство, а не да има разписание програма и работно време.
106
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нормалните държави Полицията служи на гражданите тука е за да мачка народа !
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И преди 9.9.1944 г. Полицията е биела, но вижте до къде са я докарали ако не са си взели поука от историята да я повторят щом искат.
104
3
 
2
 
! Отговори
ники преди 5 години
Чевеникаквите бабички пак клатят държавата...
103
0
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Полицаите не са използвали физическа сила днес при протестите в странатаЗащо не са използвали!? Длъжни ли са да мачкат народа!? Законите били за всички!?В М а халата обаче ги замерят с камъни там не важат законите
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ ПЛАТИ ПРОТЕСТИТЕ И КАК ЩЕ СЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ- ПОМНИМ КАК БЕШЕ РИТНАТА ЕДНА ФИНАНСОВА ИНСТИТУЦИЯ.
101
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ ВОДЯТ ГАДНА ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ БЕДНИЯ СИ НАРОД.
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербери,не се напъвайте вече никой не ви вярва,никой,паталогични лъжци!Къде е Бисеров?
99
8
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До 105.А, този филм сме го гледали. Стана ясно, че протестите са подготвени от хора на БСП, но много тарикатски (типично за позитанци), са афиширани като протести срещу цените на горивата и разни дребни данъци, за да привлекат и други лица, след което тенденциозно се ика оставка на правителството. Е, този сценарий от 2013 го знаем. Но пасаран.
98
5
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 109. Глуупости си написал. Пак да напомня, че ГЕРБ е управлявал 7, а не 10 години - стига с тази манипулация. Тези 30% са лъжа за много показатели - има и статистика. Обезлюдяването на територии е тенденция в цяла Европа, и ти ли си от тези, които ще ни правят деца.
97
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какво е това натрисане на мнение, че едва ли не България може да бъде управлявана само от Б. Борисов. Какво направи ГЕРБ в крайна сметка за тези 10 години? Допусна изоставащата Румъния през 2008 г. да ни изпревари по всеки един показател с цели 30%. Обезлюдяването в страната продължи с по-високи темпове. Направи така, че българина да не вярва в институциите и в държавата като цяло. Със законите обслужва само определени кръгове за сметка на българина. Е....
96
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 106И за какво са бе пич? За същото като през 2013-та! Тези куци, сакати, бавно, но вървим напред. Още не сме изплатили дивотиите при Орешарски, искате отново да ни върнете част от тогавашния отбор!
95
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа страда от затлъстяване, а не умира от глад в момента. Други гладуват, изхвърлени от държавната хранилка и плащат и подтикват ***. Що не отидоха в Париж да протестират? Там Тръмп и Путин бяха през два- три стола. Само СА липсваше. 2013-та бе същото. Започна се с футбулни агитки в Катуница и Орлов мост. И завърши с инсинуацията в Костинброд. "Народа"! За 80-те процента ли става въпрос?
94
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пак ли не разбрахте че протестите не са изцяло за цените на горивата , това е най малкия проблем или това ви устройва най добре , другата седмица 2 пъти по големи протести
93
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 103. И къде е видя тази цяла България, бе плондер червен. Ей, ама много обичате това позитанци да говорите от името на народа, само че това беше преди 1989.
92
9
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Алоо, протестиращите, като са ви високи цените на горивата, протестирайте срещу търговците, като ви дразни данък стари коли и по-висока гражданска, искайте отмяната им от парламента. Това искане непременно за оставка на правителството, което не е пряко отговорно и за трите неща по-горе, ми се вижда много режисирано. Айде стига с тези стари номера от 2013.
91
3
 
12
 
! Отговори
До 101 кой плати преди 5 години
протестите? Ама ти сериозно ли си мислиш,че някой е платил на ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ?Защо да не е простичката причина,че Народа отдавна изнемогва и вече му е дошло до гуша?
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
протестът трябва и да е за премахване на партийните субсидии и всякакъв род привилегии като депутатските мерцедеси да кажем......или пък индексирането на заплатите им да е от 5,9% и то на минималната пенсия и с толкова да си я увеличат примерно...има и още много неща за изчистнане...защо хора,които не живеят в апартаментите си трябва да плащат такса смет...и защо отложиха реформата там чак за 2022 г.,а иначе бързат с данъка за колите...че то като се платят най-различни данъци и сметки ........