Протестиращи в Търново блокираха главния път София-Варна

Демонстрантите искат подобряване на стандарта на живот
11 ное 2018 20:02,
151
Протестиращи в Търново блокираха главния път София-Варна
Снимка: Архив, БТА

Протестиращи във Велико Търново блокираха главен път София -Варна. Протестът в подкрепа на майките на деца с увреждания, с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов започна около 18.00 часа.

Още по темата

Участниците в него преминаха със скандирания "оставка" по пешеходната пътека на ключово кръстовище по улица "Магистрална", част от главния път София- Варна.

В протеста се включиха и членове на групата срещу повишаване на цената на горивата, срещу вдигането на цените на "Гражданската отговорност", срещу предложението "Бонус малус" и повишаването на данъците за автомобилите.

Към двете групи протестиращи се присъединиха и хора с настоявания за подобряване на стандарта на живот и за решаване на съществуващите несправедливи съотношения между цените и заплатите в страната.

По-късно част от протестиращите промениха своите намерения за мирно автошествие по главната улица във Велико Търново и преминаха към затваряне на главния път София -Варна в западната част на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
1
 
! Отговори
Хахаа преди 5 години
Избори за кво, бе...?!!Кой дава пари за.... "Бог да прости" и наканапи... Хахахаааааа
128
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази тържава май става пълна анархия,защото всеки стачкува ,за каквато кауза иска.Това се случва по едно и също време и ситуацията ескалира.Мирише май напредсрочни избори.На народа му писна от увеличения и мизерия.Да търпим ли още?
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо не измислят например един допълнителен данък на банките примерно,както се предлага в Чехия, а измислят данък за старите коли,които гълтат достатъчно парри за консумативи ,ремонти и особено бензин,а и повечето хора нямат пари за нови возила....а на всичкото отгоре въобще не не гледат,че има и хора с немалко хора с газови уредби...цинизъм е най-точната дума....
126
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов още не е обяснил откъде са му парите за 6-те апартамента,а иначе философства по телевизиите...Как да повярваш на такива хора на фона на всеобщото обедняване на народа,особено на безработните и пенсионерите и ширещата се престъпност...на хората им писна от тази демагогия и вече 30 години лъжи...а уж за по-добро бяха милионните митинги от онова време...къде е новата държава ,която уж щяхме да изградим по европейски образец,а се оказахме с най-ниски пенсии и доходи...пълен срам и позор...
125
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и докога ще търпим нашите майки и бащи да мизерстват със стотина евро пенсия и вместо да си изживеят спокойно старините си,да си чудят как да си платят сметките,лекарствата и да отминават витрината с месото в магазините...злоупотребява се с това,че пенсионерите трудно могат да обявят гражданско неподчинение...а и като се увеличава бензина ....увеличава се и всичко след него... а и колко се 6 % процента индексация за пенсия от 200-300 лева...
124
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трябва да се протестира и срещу премахване на партийните субсидии....срещу такса смет,чиято промяна отложиха за не знам кога си ,а уж обещаха от догодина,а иначе бързат с данъците за колите...хората изнемогват от най-различни сметки,а те си индексират заплатите с подобаваща сума...има много неща за оправяне в тази държава ,която е на последно място по доходи в Европа,именно заради бездарни и крадливи политици мислещи за "стабилност" на държавата...а къде е стабилността на отделния човек...
123
4
 
11
 
! Отговори
Хора!!! преди 5 години
Хора,не се поддавайте на евтините платени провокации на троловете на управляваща мафия!Никой от протестиращите не е за БСП,Русия и т.н. Хората са навън,защото им писна прекомерно много от дългогодишния икономически тормоз на управляваща върхушка,която доизстиска и малкото,което имаха,а сега ги товари с вече напълно непосилни финансови тежести.Че на това отгоре им се и подиграва,поставяйки за управляващи лица,в които нищо човешко не е останало. Хората са навън, защото това не може да продължава
122
14
 
2
 
! Отговори
niki преди 5 години
Няма по-зле от червените бабички, така че не ми лансирайте Нинова дори и за чистачка на обществени тоалетни.
121
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До цитат/пост от АфеАз нямам нищо против Ротшилд и връзките им с Русия,а против силовото управление на герберите!Понеже натякват на Нинова,а те са по-зле и от Нинова.
120
4
 
13
 
! Отговори
Аз Варна преди 5 години
Да си спомним какво се случи в съседна Румъния и с другаря Чаушеску и семейството му.Нервите на хората се късат вече.На предела са.На път е да се случи нещо такова и в България.Гражданското неподчинение,междуособици,гражданска война.
119
6
 
0
 
! Отговори
До цитат/пост от Афе преди 5 години
И какво от това? Корпоративният свят е много преплетен и бизнесмени са по бордовете на десетки компании. На Ротшилд връзките с Русия са от времето на Червената Революция която носи неговото име! Даже синът му беше на борда на Носкникел и е приятел на Дерипаска. Всички руски пари са по офшорни зони извън Русия, децата на олигарсите също са на запад. Къде е синът на Нинова?Може да констатираме че, капитали и кланове се бият за влияние и един от тях е субсидирал протестите. Такъв е момента - важно е кой е на власт сега заради тръбата през Гърция и България.
118
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова масов и организиран протест не е имало скоро. Големи пари са налети в него. А кой ги има? Москва.
117
5
 
5
 
! Отговори
цитат/пост от Афера преди 5 години
До перверзияЕто и за герберите - "ШЕФА на КОНРАД АДЕНАУЕЬР Фондация е е НОРБРЕТ ЛАМЕРТ -син на банкер от Бохум Германия в борда на RAG-AG Bank НАИ-голямата немска минна корпорация /вьглища в Рурския басеин/ зад които стоят us корпорацията BLACKSTONE Group корпорация под висша опекатна C.I.A/ЦРУ/ която има големи дялове в EVONIK Inds.AG и CVC Capital Partners в комбина с ГАЗПРОМ Россия в която дялове има банкера РОТШИЛД!"Сега пак плюй по БСП и Нинова за Лукойл!Горе БСП,долу герберите!
116
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Всички чантаджии на ГЕРБ са мобилизирани да ПЛЮВАТ по Народа!Поне бюрократи, гнусни административни душички герб си ги назначиха със стотици хиляди. Цялата държавна, общинска че и частна администрация е на ГЕРБ.Всичко е вдигнато по тревога да СИ ПАЗИ КОПАНЯТА ЗА КЛЪОПАЧКА!А власта ще се смени.Много има да се ИЗРИВА!ДОЛУ ГЕРБ!"
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фндацията ХАНС ЗАИДЛ Стифтунг носи името на немски ФАШИСТ капитан на картечен танков взвод от нацисткия ВЕРМАХТ които мачкал поляци и чехи с танка иги разстревал с картечницата кат кучета ,ето от кого простия пожарникар взима НАЦИТСКИ примери ,магистрали ,стадиони ,спортни зали ,деца футболисти каратисти,фитнесманиаци и пропаганда стил ГЬОРИНГ и ГЬОБЕЛС
114
12
 
7
 
! Отговори
комунистите са подли преди 5 години
Тези под строй от предприятията ли са ги изкарали или са ги заблудили за причините на мероприятието?
113
8
 
9
 
! Отговори
перверзия преди 5 години
Съпруга на *** вдига цените на горивата и с нашите пари *** протестира срещу високите цени на горивата.
112
9
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
И защо да подава оставка?Защото каза истината?БСП пак иска да запуши устата на истината.Ние които плащаме сметката трябва да се противопоставим на изнудването.
111
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе защо никъде не прочетох еди кой си организира протест! Навсякъде всичко е анонимно! Хората ей така се уговориха и тръгнаха по улиците!Много наивно!
110
1
 
7
 
! Отговори
Заарата преди 5 години
В Стара Загора Центъра си е блокиран вече една година!