50 причини за протестите: Живот в премерен хаос, а батакът – дълбок

Писателят Емил Йотовски коментира недоволството на гражданите
Обновена: 13 ное 2018 10:59 | 13 ное 2018 10:45,
90

"Протестът не е само за цената на бензина. Не е за майките. Не е за качване на власт на БСП или някой друг. Протестът, скъпи мои, е за всичко". 

С тези думи започна писателят Емил Йотовски своите 50 причини, заради които протестират гражданите.

По думите му страхотната липса на справедливост в последните 30 години в България е основният двигател на гражданското недоволство и причината, поради която хората излизат по площади и блокират пътища и магистрали.

Пред телевизия Bulgaria ON AIR той заяви, че ако всичко в държавата е чудесно, то цената на бензина не би била проблем.

"Политическият елит е функция на хората по дефиниция. Щом вече ги разглеждаме като друга група, тези хора са чужди на обществото, на исканията му. В някаква степен те се държат неадекватно, нагло, объркано, чудещи се какво да правят", каза Йотовски.

Той е на мнение, че живеем в премерен хаос, а хората протестират, защото вече няма какво да направят.

Писателят обаче е категоричен, че исканите оставки няма да променят нищо, ако системата остане същата.

"Това правителство е по-добро от предишното, което беше изключително безочливо. Сега поне имат желание да чуят за какво става въпрос", отбеляза той.

За Йотовски обаче няма съмнение, че "батакът ще продължи да се задълбочава", а хората ще продължат да бъдат още по-недоволни. Писателят призна, че се замисля как да напусне България, защото не иска детето му да расте в такава страна.

"Хората със скъпите коли не виждат ужаса. В момента поддържаме здравето си с DMS кампании. Медицината в България е сведена до DMS", посочи с горчивина Йотовски, който има медицинско образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
9
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Да свалим от власт комунистите, за да изберем други комунисти не е решение! Трябват ни нови хора, но хора работили в частния сектор, а не на държавна работа, млади хора (които не са имали допир с отровата на БКП)! Със старите общи, няма как да има промяна, те едно си знаят, едно си правят. Дали ще е комуниста Тиквонии или комунистката Курналина, за нас все ще е зле!
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бг н ародът е един вид работодателя. На тези оядените тъй наречените политици вместо да печели фирмата на бг. Народа тя системно бива крадена и ограбвана от същите политици кои работодател ще търпи такава свинщина време е сами да си ,вървят иначе ще бъдат изгонени по доста нелицеприятен начин52
64
8
 
6
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
Протеста е ,че свикнаха джа живееят добре и то без да се трудят много-много,а сега ще трябва да се поизпотят да имат същият стандарт.
63
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Справедливостта ще възтържествува когато БСП начело с Нинова поемат властта.Подоходен данък по скала стигаща до 70%за годишен доход над 5000 лв 15%за годишен доход над 10000 лв 25%за годишен доход над 15000 лв 35%за годишен доход над 20000 лв 40%за годишен доход над 25000 лв 45%..............................за годишен доход над 100000 лв 70%
62
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиците и техните партии окрадоха всичко което бе държавно.Парите отиват в джобовете им.Така е вече повече от 25 години.Мафията е превзела държавата.
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 64човек ако има пари ще контролира живота си сам,а като няма пари, или се бори за достоен живот или става герберист,за да се добере до някаква службичка без да се интересува от обществения интерес..Странно, защото тези които описваш са все от БСП.
60
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не плащахме данък Русия оп 5 милиарда годишно щеше да има пари за всико, но уви народа иска да слугува на Русия и комунистите.
59
2
 
8
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
Не териториятаБГ няма невинни(можеби децата до 6 години), всички са виновни. Само някои вповече, други по малко!
58
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По думите му страхотната липса на справедливост в последните 30 години в България е основният двигател на гражданското недоволство и причината, поради която хората излизат по площади и блокират пътища и магистрали."Тоя *** Емил Йотовски от къде го изровиха? От бoклука пред Позитано ли? Сякаш по времето на комунизма имаше някаква справедливост та сега тъпaкът седнал да ни поучава на тема справедливост.
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
човек ако има пари ще контролира живота си сам,а като няма пари, или се бори за достоен живот или става герберист,за да се добере до някаква службичка без да се интересува от обществения интерес...
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
61Тала е, но трябва ли, да останем така...
55
1
 
6
 
! Отговори
Кииик преди 5 години
"До 49"Стои си на службичката си и не ни занимавай...
54
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излизане от тази кал скоро не се вижда.И с ГЕРБ и без ГЕРБ скоро светлина в тунела няма да има.Няма работа ,икономика ,износ,производство,пазари.Няма и хора които да работят.Останаха стари хора пенсионери и учащи се .Голяма част от хората в работоспособност са в чужбина.Това е плод на 30 годишната политика на всички партии които се превърнаха в мафиотски структори.
53
3
 
12
 
! Отговори
До Уртоце Пагане преди 5 години
1. През средновеконието чумата е избивала турците, а българите са оставали живи, защото са се спасявали край свещени за всяка фамилия извори-остотък от култа към водата на траки и славяни.2. Кога стана приватизацията - при кои правителства - на СДС, нА БСП и ДПС? Герб плащат за немарливостта си да оставят стореното преди тях на течението.
52
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фали някой от протестиращите за повече пари се е осмелил вчера да застане пред шефа си и да му поиска удвояване на заплатата, защото е особено ценен кадър и му е писнало да е недооценен? Подозирам че едва ли.Ама всички са площадни лъвове и в тълпа са много смели да искат незабавно увеличение на стандарта на живот.То така ако ставаха нещата...
51
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб, отивайте си! Докато все още можете да си отидете. Защото скоро може и да няма къде да се денете!
50
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
картофите вече са 1.89лв.туршия кис.краставички от 550мг-3.79лв.домати 6.50.месото 9.80.кашкавал и сирене по 14.лв.хляб 1.20 дизел.2.40 не сте за търпене бе Гербави.ние със заплати от по 700лв чисто да мрем ли?
49
0
 
43
 
! Отговори
! преди 5 години
Основният проблем е нефункциониращата съдебна система. Ако тя се поправи и корупцията води до затвор, всичко друго ще се намести. Доходите ще се вдигнат с повече инвестиции, които несъмнено ще дойдат при работеща съдебна система.
48
25
 
17
 
! Отговори
До 49 преди 5 години
Това е основния мотив - тези хора до един искат някой да им дава пари на калпак. За жалост мързела в България издигнат в такъв култ, че само като споменеш истината, че българина го мързи и това много яко, се изсипва канонада от клетви, закани и обиди, нещо като червена инквизиция. Другите успяват с много работа, разум и предприемчивост, ние искаме с лежане, мърморене и изпускане на газове пред телевизора да сме 1.
47
6
 
39
 
! Отговори
Уртоце Пагане преди 5 години
Гербери, вие сте, като чумата за България през Средновековието. Обезлюдихте я.Долу ГЕРБ. ДОЛУ БСП.Гербери съсипа ха армията, полицията, НЕК, БДЖ, образованието, селото. ВИЕ таковахте мамата на България.Гербери съсипаха здравеопазването и изкрадоха еврофондовете. Размножават нарочно етноса от гетата. Работят за ислямско нахлуване в България.