51 тона горива без документи задържани в София

Горивата са иззети от три цистерни в стопански двор
13 ное 2018 11:23,
6
51 тона горива без документи задържани в София
Снимка: Агенция "Митници"

35 495 литра дизелово гориво задържа митническа мобилна група при проверка на стопански двор в района на София, съобщават от Агенция "Митници".

Още по темата

Митничарите установили, че в двора са паркирани три цистерни, собственост на две търговски дружества, едното от които притежава и обекти за търговия на дребно.

В цистерните са открити съответно 1954 л., 3 751 л. и 29 790 л. дизелово гориво. В рамките на проверката за количествата не са представени документи по Закона за акцизите и данъчните складове. Взети са проби за лабораторен анализ.

При друг случай, отново екип на митническа мобилна група задържа  6366 л. дизелово гориво и бензин без документи за платен акциз при проверка на два микробуса и три бензиностанции.

На главен път Е-79 в района на село Драгичево посока Перник, екип на митническа мобилна група спира за "роуд стоп" проверка два микробуса с българска регистрация. В багажното отделение на микробусите са открити  по два еднотонни ПВЦ съдове, пълни с по около 700 литра дизелово гориво. Съдовете са били снабдени с монтирана помпа с пистолет. За откритото общо 1460 л. дизелово гориво шофьорите са представили документи, които в последствие, след лабораторен анализ, е установено, че не са съотносими към превозваното гориво.

Митническите служители извършили проверки и в обектите, от които по документи е закупено горивото, както и в трети обект, стопанисван от същото дружество. При последвалите проверки в трите обекта са открити общо 4906 литра бензин без документи по ЗАДС. Горивата са задържани. Работата по случая продължава съвместно с НАП и МВР.

При друга проверка на бензиностанция в района на Свиленград, извършена в същия период, митнически служители от митница Пловдив и митническа мобилна група установяват 9240 литра гориво, предимно дизел, без документи по Закона за акцизите и данъчните складове. Работата по случая продължава съвместно с НАП и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Frassponders преди 5 години
Fake news.
5
0
 
1
 
! Отговори
готин преди 5 години
сега покрай новата ще има много проверки за да изкарат нещо за новата и после пак по същият начин ще се движим,мн ми е ястно всичко
4
0
 
2
 
! Отговори
кой разрешава преди 5 години
ТОЧНО ЗАТОВА БЯХА ПРОТЕСТИТЕ НА т.н. ФЕРМЕРИ, ДА СИ ИМАТ СОБСТВЕНИ ИЗТОЧНИЦИ НА ЗАРЕЖДАНЕ УЖ НА СЕЛСКОСТОПАНСКА ТЕХНИКА БЕЗ ВРЪЗКА С НАП - МАЙ ЗА ДА ЛЕГАЛИЗИРАТ КОНТРАБАНДАТА И ДА СТАВАТ МИЛИАРДЕРИ... И "НЕ Е ВИНОВЕН ТОЯ ДЕТО ЯДЕ БАНИЦАТА", НАЛИ, ЩОТО НОМЕРА ИМ МИНАВА....
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо много се активизираха проверките на тема горива! Като след дъжд качулка. Разбира се само над Лукойл не вали!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..мобилна група спира за "роуд стоп"..Ко речи?
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еееееее *** може ли такива работи ???? Пак подариха на полицията и митничарите гориво за частните им коли ....