Куче на тераса, течаща чешма, затворена улица от строеж

Граждани алармират за нередности в платформата Helbook.info
13 ное 2018 17:45, Анисия Иванова
4

Снимка: HelpBook.info

Обзорът от последните дни на част от постъпилите оплаквания в платформата на Helbook.info започваме с притеснителен сигнал отправен към Община Русе за куче в риск, което живее на тераса.

Според загрижените съседи животното живее на терасата от около година, като не спира да скимти и лае. Подозренията са, че собствениците не се прибират с дни, а когато все пак го правят кучето бива разхождано едва по веднъж на ден. "Никой не е длъжен да слуша нечие куче да лае по цял ден, камо ли огромно куче като това. Нямам мира нито за миг, когато съм си вкъщи..камо ли да спя, когато съм от рано на работа. Моля отговорните институции да вземат мерки."

Преминаваме към сигнал за "новаторско" изграждане на сграда в квартал Витоша. Възмущението на автора се основава на факта, че строежът отнема част от пътното платно като запушва изхода на квартала към Симеоновско шосе. Създават се предпоставки за задръствания и не са малко словесните сблъсъци между изнервените шофьори.

Следва сигнал изпратен към Столичен Инспекторат за повредена чешма и теч в Борисовата градина. "Моля, направете проверка на чешмата в Борисовата градина, намираща се в близост до голямата детска площадка със слона. Изглежда има голям теч както се вижда от снимките. Водата се лее като река по алеята, което с оглед на предстоящото падане на температурите би създало предпоставки за заледяване и съответно минувачите ще са изложени на риск за здравето си."

За финал на днешния обзор избрахме сигнал за амортизирана маркировка на пешеходна пътека и неправилно поставен пътен знак за нея. "Знакът за пешеходна пътека е сложен зад дърво. Маркировката не е видима също. Шофьорите виждат знака на 10 метра от пътеката и нямат време да спрат."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
незапознат преди 5 години
"Куче влачи рейс -диря няма"
2
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
с две думи - родна идилия...
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепете промяна на закона за кучетата