МВР: Няма протест, който да разрешава блокиране на път!

Въпреки провокациите, протестите преминават при добър ред
13 ное 2018 17:15,
114
МВР: Няма протест, който да разрешава блокиране на път!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предварително заявените в много градове в страната протести преминават при добър обществен ред. Въпреки отделни провокации, които създават напрежение, служителите на реда действат съобразно правомощията си, информират от пресцентъра на МВР.

Още по темата

От полицията припомнят, че няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали и главни пътища, законите трябва да важат за всички и в този смисъл е задължително спазването на дадените от служителите указания.

Снощи, в рамките на протестните действия в Добрич са се включили близо 70 моторни превозни средства, като 13 от водачите са блокирали част от пътните артерии. След многократни приканвания да освободят движението и получен категоричен отказ и с цел недопускане на образуване на колони от изчакващи автомобили, полицейските служители осигуриха обходен маршрут за преминаване, посочват от МВР.

Към нарушителите ще бъдат предприети мерки по ЗДвП и Закона за административните нарушения и наказания.

По време на шествието вчера в столицата е нямало сериозни нарушения на обществения ред. В районно управление са били отведени двама 14-годишни младежи, които след снемане на обяснения, са предадени на родителите им.

Две нерегламентирано затворени кръстовища и осем установени нарушения на Закона за движение по пътищата е резултатът по време на протестните действия на 11 ноември в Силистра. Не са допуснати груби нарушения на обществения ред.

В разрез със законоустановените норми протестиращите са затворили за движение възлово кръстовище, образувано от бул. "Македония" и "Добруджа" и "Добрич", както и кръстовището между път I-7, II-21 и III-213 извън града, което е довело до създаване на напрежение сред водачите. За констатирани нарушения са съставени 8 фиша по Закона за движение по пътищата.

Отново на 11 ноември по време на протестните действия от 14 до 21 часа нерегламентирано е била затворена автомагистрала "Струма" преди ГКПП-Кулата, което причини затруднение в движението и преминаването през граничния пункт. За часове бяха блокирани и пътища, водещи към Благоевград откъм районите на селата Железница и Церово.

Полицейски служители от Варна са предотвратили своевременно задълбочаването на конфликт, възникнал между симпатизанти на политическо движение и други участници в протеста, провел се на 12 ноември. Няма пострадали при инцидента, участниците в него са установени. Във връзка с протестните действия през почивните дни на територията на Варна са санкционирани петима водачи на автомобили по ЗДвП заради възпрепятсване на нормалното придвижване на граждани по пътните артерии на Варна.

При проведените в неделя протестни действия на територията на Ловешка област на едно лице е било издадено полицейско разпореждане за опит за организиране на незаконосъобразни действия. Заради затваряне на основни пътища в района на Троян са били задържани двама мъже. Образувани са едно досъдебно производство и едно бързо производство за управление на МПС в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС, съставени са и актове по УБДХ, ЗДвП и ЗБДЛ.

Във Видин, при проведеното спонтанно автошествие на 11 ноември, полицейските служители незабавно са създали организация за регулиране на уличното движение и осигуряване на обществения ред. Участниците стриктно са изпълнявали указанията на контролните органи, няма санкционирани.

В понеделник е проведено и шествие, определено като автопоход, разрешено от Община-Перник за пътен възел "Даскалово". В хода на протеста е била блокирана автомагистрала "Люлин", свързваща с автомагистрала "Струма". Полицейските служители са реагирали на изплъзнал се от кордона младеж. След водени преговори движението е възстановено.

В района на Ботевград, на входа на с. Врачеш, протестиращите, излезли на нерегламентирано шествие, са блокирали движението по пътя. След извършен задълбочен анализ на разпространените кадри са установени към момента 12 от активните участници. Съставени са 3 акта по ЗДвП, 3 акта по Закона за МВР, 2 акта по Закона за Събранията, митингите и манифестациите и 5 предупредителни протокола.

Предстои установяване на другите участници и вземане на отношение спрямо тях.

По време на автомотошествието във Велико Търново протестиращите са затворили главен път I-4 на кръгово кръстовище ул. "Магистрална" и ул. "Краков" в града и в двете посоки. Проведени са беседи с организатори и участници в протеста, с цел да се предотвратят действия, които нарушават обществения ред и маршрута на движение. Съставени са 12 предупредителни протокола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
14
 
! Отговори
до питам преди 5 години
Обикновено не отговарям на олиго.френи.Попитай всеки фран;цузин кое е най значителното нещо в историята на Франция!Веднага ще ти отговори - Великата френска революция.А коя е най великата песен? - Марсилезата.На крак, о парии презрени, накрак, о роби на труда!Подтиснати и унизени!Ставайте срещу врага!Горе главата, хора! Последната битка ще е за нас!
25
6
 
30
 
! Отговори
От народа преди 5 години
Чакайте да кажа на Нова и бТВ!!!! Алоооо, телевизиите, искаме О С Т А В К А на Борисов и ГЕРБ! Искаме да си ходи! Това са ни исканията!Разбрахте ли??? Да се маха!!!! И стига с тая мантра, че няма алтернатива напротив, има много умни хора, но те са с чатал на врата да не мърдат и да не развалят далаверата на Герб!
24
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е най накрая полицията започна да си върши работата! Браво! Никой няма право да пречи на останалите! Има закони за публичната среда! 70 човека чрез блокиране на пътя налагат някаква си справедливост! В Америка и Русия как бият за такива работи...! Но тук е ***!
23
5
 
15
 
! Отговори
Ще ви изринем! преди 5 години
Тая от.репка и "дриймтийма" от калинки и некадърници веднага трябва да се измита, преди да избесен по светофарите. Червените с Курнелка са следващите, после ДПС, патреотите, псевдодесните, барековци, яне яневци и т.н - всичко под ножа вашта мамма мръсснааа!!!
22
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 години стигат!!! Оставка и съд!!
21
12
 
13
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До до гост 14 Я ни обясни коя революция в света е довела да по добро. Няма такава.
20
10
 
41
 
! Отговори
ОСТАВКА!!!!!!!!!! преди 5 години
Сутрешните блокове направиха пак голяма защита на Борисов! Ама хората не искали той да си ходи, ама искали той да остане, ама искали съвсем друго, ама искали някакви идеали......бе вашата м$$а и пропагандисти!Искаме ОСТАВКА!!!! Колко още ще се доказва некадърността на Герб и Борисов??? Отидоха ни младините в мизерия и ниски заплати!
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР служи за кеф на народа сиреч протестиращите не на оялите се прасета във властта.
18
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕ още малко ще искат да ни рарешават да дишаме.ДОКОГА, БЕ?ХОРА? ОПОМНЕТЕ СЕ!Стига сме стояли на колене! Станете и си поискайте правата!Правото на достоен труд, правото на живот зо вас и децата ви, правото да сте хора, а не овци.
17
7
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
До Анонимен 13 За ГЕРБ гражданскота не подчинение е допустимо , но за БСП НЕ.
16
7
 
15
 
! Отговори
Червенко преди 5 години
Една девойка вчера във една великотърновска група на фейса се интересуваше къде има протест да се включи, защото не видяла катажиите с камерата и я щракнали. Та такива ми ти работи! Протестираме ...
15
5
 
36
 
! Отговори
Така се прави преди 5 години
Манипулатори! Цяла сутрин дават думата на оная да заплашва хората да не правят протести! Хората на Запад стават и ги смачкват, блокират не магистралите ами направо цялата държава и ги изкарват от парламента по бели ***!
14
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даам тука едни ояли се граждани, които не им пука, че други техни съграждани живеят в мизерия мрънкат, че пътищата им били блокирани. В Германия преди години, когато вдигнаха цените на горивото цялата държава излезна на протест, защото цената не беше справедлива, а у нас колегите граждани, въпреки че знаят, че хората протестират с право ги обвиняват. Страхотна държава си имаме нямащо !
13
6
 
26
 
! Отговори
до гост преди 5 години
Ще стане едно много хубаво нещо. Борисов ще си събере партакешите и ще офейка заедно с крадливата си шайка.Коя ревоюция и бунт по света е искала разрешение да започне.И тук се опитват да ни вкарат пак в кошарата. Ат-пите българи се връзват да им `разрешат` да протестират.Събудете се беееееееееееееееееееееее!И ги вкарайте мръсните престъпници там където им е мястото!Докато искате разрешения ще ви доят и стрижат.
12
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има, има такъв протест - нарича се "гражданско неподчинение" и няма нужда кмета да го разрешава... смешни манипулатори!
11
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протест срещу мафията няма правила!Просто си носете знаменца с по-здрави дръжки...
10
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
протестът - платен или истински, с кауза или политически - защо трябва да пречи на нормалните хора да отидат на работа или до провинцията да видят болните си родители...примерно. нали не протестирате срещу народа ? протестирайте от обед до среднощ пред народното събрание, да не могат хрантутниците да излезнат, да ги принудите да работят !
9
26
 
16
 
! Отговори
гост преди 5 години
Какво ще стане ,когато кой когато му се навири и почва да блокира пътищата , -затова кмета ги разрешава тия работи ,то да не е на кьор асан фурната всеки да прави каквото иска.Полициата трябва да си е на мястото.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия живеят в средата 20-ти век не им се сърдете
7
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко години,когато полицаите стачкуваха и протестираха за пореден път в Стара Загора бяха блокирали едно от най-натоварените кръстовища в града,в най-натовареното време!Значи,както казваше един велик актьор"За кучета и котки може,за прасета не!"