Ученичка блъсната на "зебра" пред училище в Казанлък

Детето е с комоцио и в болница, връстниците му на протест
13 ное 2018 09:07, Петя Славова
9
Ученичка блъсната на "зебра" пред училище в Казанлък
Снимка: архив, Булфото

Кола блъсна ученичка на пешеходна пътека в Казанлък. Момичето е прието с комоцио в болница.

Инцидентът е станал на метри от входната врата на училище.

От години представители на училищното настоятелство искат ограничаване на скоростта в участъка или поставянето на светофар.

Пътят, макар и в центъра на града, е част от републиканската мрежа. В понеделник ученици от училището излязаха на протест с искане да се вземат спешни мерки за ограничаване на скоростта в участъка.

"Детето беше ударено леко, но се претърколи на пътя. Шофьорът съдейства и извикахме бърза помощ", разказа пред Нова тв очевидец на инцидента.

За обезопасяването на пешеходната пътека преди две години са събрани 320 подписа от живущите в района. Подписката е изпратена в Пътна инфраструктура - Стара Загора. От там е даден отговор, че при следващия ремонт на пътеката ще бъдат поставени легнали полицаи. Това обаче така и не се е случило.

Според друг живеещ в района, проблемът е в шофьорите, които не са толерантни на пътя и колкото и знаци да бъдат сложени, те ще продължат да не ги спазват и така инциденти ще продължи да има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Съдия преди 5 години
Зебрата е винивна. Не е имала звуков сигнал - внимание, внимание, в тази държава матриала е слаб, спри, пусни бмв-то и няколко *** и тогава прекоси!
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Я па я...!Сигурно се е разсеяло и момичето, и шофьра, със сигурност не е станало нарочно, но фактите са, че комунистическата простотия продължава да ни преследва, ранява и убива - за по-евтино ще направим международни и национални пътищя да минават през градове, села и паланки, типична червена глупост.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
просто на този път от републиканската пътна мрежа не му е мястото да преминава през центъра на града...цялото движение от Шипка за Ст.Загора и Бургас минава оттам...може би когато се построи тунела цялото движение трябва да се отклони и насочи към подбалканския път встрани от Казанлък и доколкото знам вече има проект за това....но докато това стане...а че на мястото наистина няма видимост-така е...голям завой,при това и спускане...дори и с малка скорост да караш , пак е опасно за града ...
6
23
 
2
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Влюбено е било момиченцето или е говорило по телефона.
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така, да ви светна. Детето е било с главоболие и е било освободено от училище. Тръгнало е да се прибира, когато на около 300 метра трябва да пресече пътя. Пътя е с голям наклон и на завой. Ограничението там е 40. По принцип си карат там с 50-60. Има пешеходна без видимост. Никой никога не е искал повече намаляне.Колата е Ауди А2. Сравнително е успял да спре човека, удара е лек, но въпреки това пукнато предно стъкло от удара в долен десен ъгъл. Детето е било замаяно и повръщало след удара
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво стана с оня дерибей от Тетевенско, убил дете?Покрихте ли мутрата?
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поради подобна причина, пред моето училище, директора даде пари на един, да направи табели и сами ги сложиха една неделя, когато нямаше кой да гледа. Незаконно - може би, ама **** съм ти и закона вече.
2
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Инцидентът е станал на метри от входната врата на училище."Да, на около 300 метра е станал инцидента, даже една река ги дели входната врата и мястото на инцидента.
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пореден път ще ви дам за пример Испания, край всички училища има или светофар или легнали полицаи, и в повечето случаи светофарите са с копче да го активираш кога ще пресичаш