Огнище на птичи грип в Старозагорска област

В рамките на 4 часа: 3500 умъртвени птици
Обновена: 14 ное 2018 12:55 | 14 ное 2018 12:52,
7
Огнище на птичи грип в Старозагорска област
Снимка: архив "Булфото"

Огнище на птичи грип е установено в Старозагорска област. Заразата е потвърдена от лабораторни изследвания. Умъртвени са 3500 птици от ферма в село Православ, община Братя Даскалови, съобщава БНР.

Още по темата

Вирусът е открит в частна ферма за отглеждане на патици-мюлари при изследванията по програмата за превенция и профилактика на заразните болести.

Птиците са унищожени в рамките на четири часа, а фермата е обеззаразена, съобщи началникът на отдел "Здравеопазване на животните" в Областната дирекция за безопасност на храните д-р Боян Папазов.

"Както и пълно механично изчистване незабавно с унищожаване на отпадните продукти вътре в животновъдния обект. В момента обектът ще почива известен период, тоест няма да бъде населван. Това е принудителна мярка. След това отново ще бъде дезинфекциран. Ще бъдат взети допълнителни проби", обяви той.

Д-р Папазов съобщи, че до ден се очакват и изследванията и от съседна на заразената ферма с 1200 патици, чийто собственик е сигнализирал за промяна в здравословното им състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
venix преди 5 години
Свински грип има в парламента! Незабавна евтаназия!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не забравяйте да намерите още огнища на шап, свински, пилешки, патешки грип, чyмa задължително, и не само по животните, а и по хората...
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не забравяйте да намерите още огнища на шап, свински, пилешки, патешки грип, чума задължително, и не само по животните, а и по хората...
4
7
 
1
 
! Отговори
ники преди 5 години
Къде са БСП-то да защитят бедните птицегледачи и да обяснят, че няма такава болест и правителството иска да им убие бизнеса?
3
4
 
2
 
! Отговори
Съби преди 5 години
Собственика на патиците как реагира? Или не е бил така драматичен като бабката за овцете си...
2
0
 
1
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 5 години
АБЕ ТИЯ ПТИЦИ НЯМАТ ЛИ СИ ЛИЧЕН ЛЕКАР НЕ ПЛАШАТ ЛИ ЗДРАВНИ ОСИГОРОВКИ
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И веганите скочиха на протест!