Концесионни мераци: Улица, тротоар, дворове... поморийски плаж!?

Хората искат градските плажове да се стопанисват от общините
15 ное 2018 14:15, Анисия Иванова
9

Може ли крайбрежна улица, тротоар и дори частни дворове да се окажат плаж? Оказва се, че с новата концесия на плажа в Поморие това е възможно.

Жителите на града започнаха подписка и настояват държавата да определи точните граници на плажа, преди да влезе в сила новата концесия.

Министерството на туризма обяви за концесия улица, заедно с дворовете на местните. Последната регулация е от 1988 година, където е видно къде е границата на град Поморие и по-точно улица "Крайбрежна".

Николай Петков живее до морето и си спомня как преди да се вдигнат новите кооперации тук е имало къщички, но от край време улицата си е на поморийци.

Сега се оказва обаче, че е собственост на концесионера. Наемите от заведенията вместо в общинската хазна отиват в частна фирма.

Поморийци са събрали вече над 200 подписа и се надяват да си върнат улицата. За да защити интересите на гражданите, общината също кандидатства за концесия на плажа, но е избран друг участник в конкурса, съобщава Bulgaria ON AIR.

Местните отдавна настояват градските плажове да се стопанисват от общините. Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата на общината в Поморие за процедурата за провеждането на конкурса за концесията. Сега в морския град очакват решението на Върховния административен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
8
 
! Отговори
До неприкосновеност преди 5 години
Ти къде виждаш държава ? Не чакай от умрял писмо !
6
0
 
15
 
! Отговори
Един от Свети Влас преди 5 години
Подобна картинка е и в Свети Влас. Когато се оплаках в общината за силна музика и замърсен плаж, отговориха ми, че не са отговорни, защото плажа не се стопанисва от общината и ме посъветваха да се обърна към концесионера...*** го търси. Общините трябва да са ОТГОВОРНИ за плажа и да го стопанисват, това ще им подобри и БЮДЖЕТИТЕ.
5
0
 
22
 
! Отговори
неприкосновеност преди 5 години
В тази държава няма нищо защитено, още по-малко собствеността!
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма начин да вземат нещо от Митьо Очите златна кокошка му е това място
3
2
 
25
 
! Отговори
<<< преди 5 години
До истина еНЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВАДА ЖИВЕЕЕ КОНЦЕСИОНЕРААААААААААА
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А след като подкупния прокурор и съдия си затварят очите така нагло, не може ли да изгорим всичко на този частник? Не може ли, също така, да изгорим и домовете на въпросните прокурор и съдия и държавен служител и т.н.? Нека тогава ми развяват хартиики с печати, кое било тяхнои кое било законно.
1
2
 
29
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Наистина няма такава държава в цялата вселена !! Тук парите отварят всички врати ,а прокуратурата си мълчи ,защото елита им има десетки хотели по морето !!