14-годишно момиче почина в банята си. Токов удар!

В къщата в момента се извършва оглед от полицията
16 ное 2018 14:37,
29
14-годишно момиче почина в банята си. Токов удар!
Снимка: pixabay

14-годишно момиче от село Катуница е починало вследствие на токов удар в банята на дома й.

Вчера детето влязло да се къпе и тогава внезапно го ударил ток.

"Трагедията е много голяма", заяви пред "Фокус" кметът на селото Красимир Юруков.

В къщата в момента се извършва оглед от полицията. Има и съдебни медици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В българия сигурно 80% от жилищата нямат дефектнотокова защита и резултатите са смъртни случаи. Мир на праха на детето и кураж за родителите
24
0
 
1
 
! Отговори
Ъхъ... до 21 преди 5 години
И ти си кат оня Софиянец, дето се качил на трамвая, ама за по-сигурно, въпреки че имал право на безплатно пътуване, си купил за всеки случаи и карта.... и отгоре на всичко си перфорирал и билетче... ъхъ...
23
0
 
8
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
Съгласен съм, това е задължително, НО имам всички възможни защити, бойлер за 800 лв. с WiFi и въпреки всичко винаги го изключвам при къпане. Празна пушка веднъж гърми!
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А при проточените бойлери как стоят нещата? Не можеш да го изключиш преди да го ползваш...
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задължително е да има дефектнотокова защита която спасява човешки живот при утечка над 30 милиампера изключва веднага ! Тя прекъсва и фазата и нулата / при трифазните -изключва трите фази и нулата / . Ако по някаква причина има окисляване или прекъсване на нулевия проводник -фазата през нагревателя отива директно на корпуса на бойлера който по Закон е занулен / заземен с трети проводник при Дефектнотокова зашита . 40-80 лева е монофазната без заземителя и монтажа .. Бог да прости детето !
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонемен Алкохолик преди 5 години
Мдаа.Изключи бойлера,разкачи тръбите,свали предпазителя,кажи една молитва,изиграй един шамански танц, и се вземи заешка опашка с теб.Какви са тези глупости.Електротехник съм ити гарантирам,че ако ти вържа бойлера каквото и да стане няма да те удари ток.Ноооо ако си решил да се правиш на майстор,а си нямаш идея какво правиш нищо не мое да ти помогне
19
1
 
10
 
! Отговори
??? преди 5 години
До Корнелияама ти къпеш ли се?
18
5
 
5
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
Не ме интересува, аз съм на ТЕЦ и само връткам кранчето.
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...и тогава внезапно го ударил ток"=================================Щото до този момент токът е удрял бавно, постепенно и след предупреждение.
16
0
 
18
 
! Отговори
шоп преди 5 години
Щом е от Катуница ясно. От някое частно Енерго е токът. Той така трепе.
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато се монтира бойлер задължително се пуска трижилен кабел. Жълтат жица се занулява. Когато стане късо или пробив в нагревателя вместо да се офази водата гори предпазителя ако е от старите бушони с жичка. Ако е автоматичен палчето пада и прекъсва захранването. Много домашни майстори не спзват безопасното монтиране на захранването и се стига до смъртни случаи. Има случаи в които прдпазителя е подсилен и вместо да е 25 ампера го правят 50 което не позволява изгарянето му и стават пожари.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГоранТи каква снимка искаш.
13
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ще и всички бойлери на земята на гръмнат едновременно, ако ще и тъщата ми да се просне от токов удар в банята, никога няма да мина на топлофикация!!!
12
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"разрешително за въвеждане в експлоатация."Хахахах, братооооо!!! Влез в който и да е блок, строен от едно времешните т.нар. строителни войски, ще се побъркаш колко нелепо е строено и колко още по-нелепо са правени инсталациите. Пример, комшията сваля бушона в гаража, на Карамфил на 3-тия етаж му спира тока в банята.
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"8ми, най-добре целия си се наври сам отзаде си! Заядлив ***! Ако сградата няма заземяване не трябва да и се издаде разрешително за въвеждане в експлоатация."То и болшинството доктори трябва да са ни накърни, ама не са. И прокуратурата трябва да е справедлива, ама не е. И МВР трябва да ловят престъпници, ама не ловят. И в общините не трябва да протича корупция, но я има. И главният архитект трябва да е съвестен, ама не е. Плюс това има сгради знаеш ли коя година строени? Нормален ли си?
10
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Баща ми е електротехник и винаги казва да изключвам бойлера като влизам да се къпя"Най-добре баща ти да работи нещо друго.
9
6
 
23
 
! Отговори
Крис преди 5 години
тия са направо към стълба с тока ... щом с от Катуница. са сто процента рода на цар Киро.
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пич, не е нужно да го правиш. Бойлера трябва да има 4 вида защити. Две от тях пазят от такива инциденти.Едната е заземяване. Всеки електротехник знае как да го направи."Ти да видиш! Аз пък не съм "техник", а съм много повече. Електро инженер съм. Тия 4 защити може да си ги понавpeш на 4 места. Ако ти кажа в колко сгради НЯМА заземяване, ще ти се завие свят. А като няма, искат да ползват "зануляване" и се оказва, че има 2 фази, вместо фаза и нула. Да не ги смесваш пък е неписан закон.
7
2
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Според заглавието банята е еднолична собственост на момичето.
6
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6Баща ми е електротехник и винаги казва да изключвам бойлера като влизам да се къпя, нищо че има защити.