Сняг се сипе на парцали... забравете за колата без зимни гуми

На места може да има заледени участъци по пътищата
44
Сняг се сипе на парцали... забравете за колата без зимни гуми
Снимка: Булфото, архив

Шофьорите, на които утре им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за движение при зимни условия, съветват от Агенция "Пътна инфраструктура".

Прогнозата на метеоролозите за неделя и понеделник е за застудяване и в Северозападна и Северна България дъждът ще преминава в сняг.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри, посочват от АПИ.

На директорите на 27-те областни пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове са осигурени необходимите количества сол, пясък, луга и химически вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: сняггумикола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
15
 
18
 
! Отговори
Милиционера преди 5 години
И никакви протести утре. Пътните условия ще са достатъчно тежки за да ги влошавате допълнително. Лекувайте си съботния махмурлук със шкембета и си стойте по къщите да са ви мирни главите.
17
2
 
16
 
! Отговори
... преди 5 години
До: До кога- пич, не носиш отговорност само за себе си, когато си на пътя. Ако искаш ходи по въже на 50м и се самопребивай. Гумите и спирачките са много важни елемнти на колата.
16
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По Бай Тошово време да не би да сме карали със зимни гуми. Такова животно тогава нямаше. Москвича съм го карал с Видинки качествена гума която нямаше проблеми и през лятото и през зимата. Такава гума като Видинката ако намерите трябва да сте най щастливите. В момента продават ментета които нестават за нищо то и затова катастрофите са на плюс. С тези Видинки съм катерил Петрохан през зимата. Тогава пътното не си даваше зор да чисти защото автомобилите бяха малко.
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зимни летни, очаквайте и за дъжд - пролетни и за паднала шума есенни. Минимум четири бокса годишно и писта....Резултатите може да проверите в статистиката.Филми има за всички. Все още има разум, и в статията се коментира съвета:"Подготвен за зимни условия" Това включва и къде искаш да отидеш, и колко бързо смяташ да го правиш. Най забавни са тези дето си мислят, че като си купят скъпи зимни гуми, могат да шофират с същата скорост както лятото. Закъсва в преспата, излиза по токчета и минижуп.
14
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така наречените институции вместо да поддържат пътищата почистени и годни за пътуване,мрънкат че колите са с летни гуми!Ами в горещините като се кара със зимни гуми,те губят всичките си качества и стават като летните.
13
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"От 40 години съм на пътя и съм установил че всесезонната гума се държи много добре и през лятото и през зимата."No comment и тука. Всесезонаката в момента, в който я изпържиш с 140 на магистралата за 5-10 хил км лятото, зимата е по-зле и от лятна. А глупостта, че ти остава с 6мм грайфер - нормално е за 10к км да губиш по 1мм при нормално каране. Тоест, ти за 5 години си минал 20к км? За мен това е един сезон... Айде и със здраве!
12
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По принцип летната гума когато температурите паднат под минус 5 градуса стават като пластмаса но ако изпуснете 1 или 2 атмосвери стават устойчива."Батьонка, какво караш? ЗиЛ? Моите гуми са 245/35/19 и по предписание на производителя са на 2.1атм отпред и 2.0 отзад. Ако ги изпусна 2 атмосфери - на джанти дали ще съм устойчив? А на 1 атм налягане са легнали на усилените си бордове. Подвеждаш хората, ще вземе някой да ти се върже, шанса да се пребие е огромен!
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оле!
10
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип летната гума когато температурите паднат под минус 5 градуса стават като пластмаса но ако изпуснете 1 или 2 атмосвери стават устойчива. От 40 години съм на пътя и съм установил че всесезонната гума се държи много добре и през лятото и през зимата. Малко по скъпи са от обикновените гуми защото каучука и веществото което прибавят към него при изработката им е по скъпо. Но пък забравяте за смяна. Карате докато се износят и хвърляте. От 5 г. ги търкалям и все още грайфера им е 6 мм.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз зимните гуми заради дупките слагам
8
9
 
33
 
! Отговори
До кога преди 5 години
Стига с тези зимни гуми, да си кара кой както намери за добре. Да имат гумите грайфер или дълбочина на гумата,и всеки сам да си носи отговорност. И както е споменато преди това в коментарите :- Да се поддържат пътищата и да може да се кара по тях! Къде отиват парите от данъци, винетки?
7
8
 
25
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Имам вериги.Зимните гуми и нови да са,ако натрупа и се заледи става шейна!Само вериги в голям сняг и лед!
6
2
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
А колко струват зимни гуми за моя БелАЗ 75710?
5
16
 
11
 
! Отговори
баровец с БМВ преди 5 години
е аз бръмча с летни гуми голям праз.
4
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сега да припомним на властите техните основни задължения:- да не се оправдават с времето- да чистят пътищата ПОСТОЯННО- ПЪТИЩАТА ВИНАГИ ДА СА В СЪСТОЯНИЕ, ПОЗВОЛЯВАЩО ШОФИРАНЕ- снегорините да не се движат с вдигнати гребла- министрите да не ми хвърлят прах в очите с глоби към почистващите фирми
3
20
 
12
 
! Отговори
fake news преди 5 години
кви 400 лева бълнуваш? 18 цоловите са по 300Е на гума. не всички караме *** клио с 10 цола и 1см ширина
2
20
 
16
 
! Отговори
СФ преди 5 години
На селтик фрост зимни гуми му не требват - как така ще даде 400 лв като може с тези пари да си пътува на газчица 10 пъти от СФ, ПЛ, БС илу ВН до село и обратно. Смешници жалки!
1
12
 
31
 
! Отговори
fake news преди 5 години
стига с тая пропаганда за "зимни гуми"те в аляска не ги ползват..