Сняг се сипе на парцали... забравете за колата без зимни гуми

На места може да има заледени участъци по пътищата
44
Сняг се сипе на парцали... забравете за колата без зимни гуми
Снимка: Булфото, архив

Шофьорите, на които утре им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за движение при зимни условия, съветват от Агенция "Пътна инфраструктура".

Прогнозата на метеоролозите за неделя и понеделник е за застудяване и в Северозападна и Северна България дъждът ще преминава в сняг.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри, посочват от АПИ.

На директорите на 27-те областни пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове са осигурени необходимите количества сол, пясък, луга и химически вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: сняггумикола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари