Властта: 210 хил. семейства с още 100 лева за отопление

Помощта е еднократна и ще е за идния декември
58
Властта: 210 хил. семейства с още 100 лева за отопление
Снимка: архив "Булфото"

По 100 лв. еднократно ще получат всички одобрени за целева помощ за отопление тази зима, реши правителството на редовното си заседание днес.

Още по темата

"Целта е да бъдат защитени допълнително най-уязвимите групи от населението срещу поскъпването на цените на някои енергоизточници", обясни социалният министър Бисер Петков пред журналисти в МС.

По данни на Агенцията за социално подпомагане близо 210 хил. лица и семейства са получили или са одобрени вече за тази помощ.

Тази година за петте месеца отоплителен сезон помощта възлиза на 374.15 лв. Към тях ще бъдат изплатени допълнително 100 лв. през декември, започвайки от 12-и.

Необходимите средства за това са 21 млн. лв. и са осигурени по бюджета на МТСП за тази година.

Бисер Петков каза, че това е най-всеобхватната помощ, която е насочена към 17 целеви групи - възрастни, самотноживеещи, хора с увреждания и др.

В проектобюджет 2019 г. на ведомството за помощта за отопление са планирани допълнително 40 млн. лв. към средствата за тази година, които са в размер на 80 млн. Така че нарастването на средствата е с 50%, пресметна Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербераците са готови да обещават майка си и баща си само да не протестираме.
24
4
 
12
 
! Отговори
независим преди 5 години
Жалка ДЪРЖАВА. АМА НАИСТИНОТ ТЕЗИ ГЛУХОНЯМИ ЧОВЕЧЕТА ВИСЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН В ПЛЕНАРНАТА ЗАЛА И ПОЛУЧАВАТ ПАРИ , САМО ЗАЩОТО НАТИСКАТ НЯКАКАВИ БУТОНИ?КОЛКО ОТ ТПХ ПОНЕ ЕДИН ПЪТ Е ВЗИМАЛ ДУМАТА И СЕ Е ИЗКАЗАЛ ПО НЕЩО СМИСЛЕНО....НАИСТИНА ЖАЛКО....
23
4
 
22
 
! Отговори
+++ преди 5 години
В България трябва да се спрат всички социални помощи вкл. и детските. Вместо това, може да се намали Данък общ доход. Вид социална помощ е и минималната пенсия, затова е добре да я няма и всеки да получава пенсия според стажа и осигурителните вноски. Така хората, които са работили и не са укривали доходи ще полчуат поне два пъти по-голяма пенсия в сравнение със сега, когато парите от техните заслужени пенсии отиват като социална помощ за други хора.
22
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До месара - много се надявам Нинова като стане премиер да натика всичките шайки и шушляци по затворите. Начело с най-големия бандит Боко.
21
8
 
8
 
! Отговори
месара преди 5 години
до 16 : ако сдс и бсп не бяха съсипали България, сега нямаше да има бедни! а наглата другагарка "истина" нинова, продължава да разяснява на хората как щяла да оправи държавата, и да демонстрира колко "много е загрижена" за хората!
20
3
 
6
 
! Отговори
Cepen преди 5 години
Fake news.
19
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А другарката Нинова ще ви даде от трите най дългото.
18
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво отопление ще платят с 100лв. Дървата са 160-80лв. на тон. Ще купят 1/2 тон за 1 месец, зимата е 5 месеца. Докога ще залъгват хората с жълти стотинки.Знаем кои са 210 хил семейства. На работещите бедни- нищо.
17
4
 
15
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
пълен Чашак е това ,както и всичко останало в територията. КОй ще отиде да се бори с бюрокрацията и да подава молби пред гневни държавнни служители,да се унижава и бере срам за един кубик дърва.....
16
6
 
14
 
! Отговори
1 преди 5 години
До месара,другаре-тиквата не разрешава по 1000,само за другарите от герб-комунисти,като лили свинеткова, деси дуловската,партийната сикритарка цецка,и за др.физкултурник-шестапартаментов може,да има по 4000лева.
15
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пенсионер.... Бабите имат пари от такива като мен които работим в чужбина и им пращаме по 500 евро всеки месец. Вместо да ги харчат ги крият под дюшеците и после ги дават на инспектор Стрезов който им се обажда по телефона и им ги прибира. Но аз не пращам евро а съм им отворил сметка и им плащам тока парното водата. А с пенсиите си се хранят. Двамата взимат по 200 лв пенсия общо им се събират 400 лева и са задоволени с храна. Ако си плащаха сметките щяха да са заминали отдавна на оня свят.
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Ако ГЕРБ мислеха за хората, нямаше да има толкова много бедни.
13
3
 
13
 
! Отговори
1 преди 5 години
др.министер бисере,до идния декември,има една поговорка,цитирам, "я магарето ще умре,или палдъма,ще се скъса",а вашите по-големи заплати и бонуси,този декември,ли ще са.
12
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната герберастка глупост
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Б. Петков постоянно увърта и усуква. Вместо да повишат МРЗ, той говори за помощи и СРЗ.Нищо не върши, никаква полезност. Законът с увреждания, който измислил е един капан. Нищо социално няма в него.Майките и те голямата работа, много протести, а такава глупост измислили. Сами си влязоха в капана.
10
1
 
21
 
! Отговори
К преди 5 години
На снимката не е реалния получател....водят ни в заблуждение!!! Пак *** ще пируват...те и така не плащат за електричество.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С помощите бедните ще си купят мокри дърва и некачествени въглища. В добавка битови отпадъци, текстил, стари дограми, гуми ще успеят да потдържат огъня в кюмбето. Тънки стуи отрова ще се процеждат през комините. Да дишаш с пълни гърди и да пееш.Иначе вдигнаха данъка на колата на бай Пешо, който за цяла зима ще изгори стотина литра пропан-бутан. Да живее екологията !
8
4
 
10
 
! Отговори
татул преди 5 години
Разбира се ,че това е фейк.Кой ще гоотсее и потърси отговорност.Зеле -Брюксел.Държава на помщи,илипомощна държава.Между продажби и усвоявания има Народ.Ммм.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омръзна ни от увъртанията на Б. Петков. Казаното е ЛЪЖА!Помощите не са към самотно живеещите, инваидите и пр. Помощите са според дохода. Имаш ли близки, от социала ти казват- Искай пари от близките си! Инвалид ли си с 180лв пенсия, ти казват- Ти имаш пенсия и нищо не ти отпускат.ЛЪЖИ! ЛЪЖИ! ЛЪЖИ!Даже еднократна помощ за болест не отпускат.
6
15
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Сто лева ? Много са , няма да ги употребят , за нищо , ще ги спестят ( под дюшека ) , и после идват ало измамниците ! От къде имат бабите толкова пари ?