Като на филм: Апаши лъжат жена часове наред

67-годишната русенка им дала 10 бона и злато
12
Като на филм: Апаши лъжат жена часове наред
Снимка: Dnes.bg

Възрастна жена от Русе е поредната жертва на телефонните измамници, на които дала 10 400 лева и златни накити, съобщиха от полицията.

Около 14:30 часа вчера 67-годишната жена обяснила в полицията, че няколко часа по-рано на домашния й телефон се обадил непознат мъж, който се представил за "главен комисар Стефан Кънчев".

Той й казал, че е обект на телефонни измамници, които ще й се обадят. Необходимо било да съдейства на полицията, за да бъдат задържани. След това разговорът продължил по мобилния телефон на русенката. В същото време на домашния апарат се обадила жена, която плачейки, се представила за дъщеря й.

Тя обяснила, че си счупила крака, а "докторът" допълнил, че са нужни 50 000 лева за операция. След като 67-годишната жена заявила, че няма толкова, той започнал да я обижда и заплашва.

По мобилния телефон "комисар Кънчев" я попитал дали има пари и златни накити в дома си. Тя отговорила, че има, както и 10 000 лева в банка. По негово нареждане жената сложила в дамската си чанта 400 лева, които били у нея, и златните накити. Така се отправила към банковия клон. Псевдополицаят й обяснил, че имало подадена заявка за теглене и измамниците ще й вземат парите.

"Комисарят" й казал, че е следена от цивилни служители на МВР и разпоредил да не затваря мобилния си телефон. След като стигнала пред банката, "Кънчев" й обяснил да влезе, без да се оглежда. Предупредил я, че ако служителката я попита защо тегли парите, да й каже, че й трябват за операция на очите в Турция.

След като изтеглила сумата, "комисар Кънчев" я упътил към мястото, където да я остави заедно със златните накити и документа за теглене. Когато изпълнила указанията, установила, че полицаят е прекъснал телефонния разговор. Тогава жената се обадила на дъщеря си и разбрала, че е измамена.

По случая се води разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Русетелефонна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имала- дала. Толко много червени бабички с пари...
9
0
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ей за това трябва национализация и да се започне на чисто,само след доказване на произхода на парите.Няма друг начин.
8
1
 
36
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Не ги е изкарала с честен труд тия пари и златни накити, иначе нямаше да ги метне през балкона.
7
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
има замесен банков служител в това. как се теглят 10000лв. без заявка от предишния ден??? според вас как измамниците попадат на баби и дядовци с дебели банкови сметки иили с много пари в брой(които може би са изтеглили преди време от банков клон)
6
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комисар Цветелин Кънчев
5
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комисар Стефан Кънчев))
4
7
 
44
 
! Отговори
fake news преди 5 години
До бай ганюколега99% от панелните скотове нямат интернет и нищо не гледат и по телевизия. българина е реално 300г назад в развитието.
3
0
 
55
 
! Отговори
Гошко преди 5 години
Явно с възрастта хората стават страшно наивни. Е защо децата им не им управляват финансите? Ако на тях нямат доверие няма как да имат на полицията... Хем ми е тъжно за жената, хем се чудя как постоянно се тръби за тези измами и все има шарани.И моята баба преди време я пробваха и тя почти се беше вързала.. Добре, че кара на една пенсия и няма какво да хвърля през балкона. Хем уж е печена бабичка, ама заревал глас..уж дъщерята... А тя на този телефон никога не звъни...
2
1
 
52
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
национална епидемия наречена глопост и простоватост всеки ден се върти едно и също за тези измами и всеки ден глупави хора изгарят въпреки че знаят за схематасега полицията трябва да отделя ресурси за разследването на това престъпление вместо да сезанимава сважни криминални деяния
1
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без коментар!