Полицай без порицание за ПТП-то с бащата на Радев

Хасковски съд счита, че наказанието му не е законосъобразно
13
Полицай без порицание за ПТП-то с бащата на Радев
Кадър: YouTube

Административният съд в Хасково отмени наказанието на бившия началник на РУ - Харманли Неделчо Кирилов, което му бе наложено след пътния инцидент с бащата на президента Румен Радев - Георги.

Още по темата

Катастрофата стана на 17 август, когато Радев-старши удари с колата си триколка на инвалид. Заради случая беше уволнен младши автоконтрольорът Митко Станков с мотива, че не осъществил служебните си задължения.

Кирилов е бил наказан от директора на ОД на МВР - Хасково дисциплинарно с "порицание" за срок от една година.

Основанията за санкцията са били, че не е упражнил контрол при документирането и обработването на пътния инцидент, не предприел дисциплинарни мерки спрямо обработвалите катастрофата служители и не изискал документация от ПТП-то.

Съдът счита, че издадената заповед за наказанието е незаконосъобразна поради извършено съществено нарушение на административнопроизводствените правила.

Според магистратите цялостното поведение на служителя по време на служба не е било взето предвид при налагане на наказание над установения в закона минимален размер.

Друг мотив е, че наказващият орган не е обсъдил и взел предвид становище на началник сектор към ОД на МВР - Хасково, в което е посочено, че предложеният в справката на комисията максимален размер на наказанието порицание на инспектор Кирилов за срок от една година е необосновано висок.

Решението на съда в Хасково подлежи на касационно обжалване пред ВАС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Trafic Police преди 5 години
Каква е тази триколка на човек с увреждания на кръгово(кръстовище)!?каска имал ли е?Годишен преглед,застраховка,пътен данък, светлини,винетка, мпс..то обозначено ли е като използващо се от инвалид защо не е престроен във краина дясна лента със мигач във очакване на напускане на кръговото движение?
10
6
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Държавата била покривала инцидента?ТО се реве за него месеци след като се случи, а "държавата" са ГЕРБ, президента няма такава власт за да покрива каквото и да е, особено след като цецо крадецо му диша във врата и е пуснал опашка на цялото семейство на президента.Факта, че тази новина излиза точно след новината за "инцидента" с госпожа Радева е показателен за елементарния подход на гербавите медии....
9
5
 
12
 
! Отговори
Истина е ! преди 5 години
Вместо президент получихме червената деполитизирана дебелана Йотова, ***(г-жа Лъжа) и дългата глуповата Деса в комплект.
8
2
 
12
 
! Отговори
Психодиспансер преди 5 години
Въпросът не е, че бащата на президента е направил ПТП, а случващото се след тов. Как е мобилизирана цялата държавна машина за прикриването му ! Анадън му *** ефендим ;))))))
7
4
 
12
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Бах мамаму. Всички около Радев все забъркани с инциденти с коли. Значи от всички писаници разбирам, че всеки от рода му до 9 то коляно трябва да си стои вкъщи и да не шофира, защото се превръща в медийна новина номер 1. Ние иначе не се интересуваме от протести, дашавери с паспорти на ВМРО, Срещите на бялата златка в сараите и бедноста. Браво Днес бг
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо понякога честно казано е редно Борисов да не им дават много права превишават правомощията си както е полицаи така е и земен и те са хора и то кадърни но когато се помислиш че може да си над всички си сгрешил не уважава обикновен човек не доиде а почва да чук.а и да вика в средата на 21 век господа всеки си върши работа но унизително е да те дори обиди жалко за МВР Цацаров жалко познавам истински полицаи през годините са ми приятели уважавам цялата правосъдна система
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само от горната снимка е видно, че мерцедеса (на Радев - баща) е в класическо нарушение на Закона за движение по пътищата !Второ непростимо нарушение е съставянето на акт на потърпевшия вместо на нарушителя.Трето криминално нарушение е потурчването на случая.Четвърто корупционно нарушение е, че правдата не се възстанови, а напълно се ***, което е класическо доказателство за КОРУПЦИЯ !
4
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
минавам по 2 пъти през кръгови водачът на колата няма вина ,утре и мен могат да ме ударят така като ги гледам как натискат в кръговото
3
1
 
8
 
! Отговори
Младши преди 5 години
Човекът е просто едно длъжностно лице,което си е вършило работата- бил е ДЛЪЖЕН да глоби не само бащата,но и самия Радев ако това го изискаше закона. Той не се е уплашил от връзките на нарушителя и е изпълнил служебните си задължения което означава,че трябва да бъде награден и даден за пример на България като съвестен служител на народа!
2
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, защо няма постановление на местното управление на КАТ за нарушение на Закона за движение по пътищата с отнемане на предимство на лицето Георги Радев - баща на Президента на България?Как тогава ще преборим корупцията, за което Радев най-цинично тръби !?
1
1
 
6
 
! Отговори
Sekyr преди 5 години
Mnogo vajno li e?! Sastata sluchka moje da se sluchi i na haskovskia sadia?! I haskovskia sadia moje da se sluchi da e na miastoto na postradalia chovek....