На ски в Банско: Ще поскъпнат ли картите за ски и лифта?

Очакват се промени в договора между концесионера и държавата
25 ное 2018 12:57,
35

След като Нено Димов обяви, че има необходимост от увеличение на концесионното възнаграждение на "Юлен", която стопанисва лифтовете в Банско, все още не е ясно дали картите за скизоната ще поскъпнат.

Министър Нено Димов обясни, че вече е обсъждано с концесионера "Юлен" промени в договора за ползване на ски зоната и промяната в цената, която плаща фирмата, за да я ползва.

Освен увеличаване на концесионно възнаграждение, Димов обяви, че ще изисква да се прецизира в концесионния договор и отговорностите при неизпълненията на този договор

От "Юлен" все още не са пресметнали дали ще има промени в цените на картите за лифт и скизоната, предава Bulgaria ON AIR.

От Министерството но туризма обявиха в Банско, че се очакват повече туристи тази година, което означава и по-дълги опашки пред лифтовете в Пирин.

Промени се очакват в договора между концесионера и държавата. В чия полза ще са - времето ще покаже.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Todor R преди 5 години
Пак се очакват огромни опашки, а се пречи на втори лифт, при полжение, че в другите страни от ЕС има стотици лифтове.
29
0
 
2
 
! Отговори
Савата преди 5 години
Нормално е цената на ски картите да бъде променена. Не е нормално 10 години да не може да бъде построен един кабинков лифт и то заради шепа платено еко талибани.
28
0
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Нормално е, ако има поскъпване на концесионната такса, да има поскъпване и на цените на картите, което ще удари по джоба на туристите, а това не е честно! Защо трябва скиорите да плащаме за грешките на държавата, която дори не може да определи точно една площ, без да допуска грешки!
27
0
 
3
 
! Отговори
Миглена преди 5 години
Не разбирам какво искат да се случи с Банско - хем да плаща много високи такси, хем да е евтино, хем да привлича туристи, хем да няма достатъчно съоръжения..
26
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Аз лично всяка година карам ски в Банско и съм доволен. Няма да изневеря и тази година и ще отида. Мисля, че условията са добри, такова е мнението и на приятелите ми, с които караме заедно,
25
0
 
4
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Прав си АН-26Австрия 7 нощ закуска и вечери и карта за лифтове 1100 лв!! Но в Банско можеш да идеш без ***,защото винаги може да вземеш през балкона някои чужди! Е в Австр няма чалга безплатно и не можеш да чуваш съседите опрвят ли се или не.Бегайте от бетонираното чалгаро мутренско банско,с преливаща канализация
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На ски в е-Банско... Да, бе. Отворете кой де е австрийски туристически сайт - да не правя реклама. Видях 5 нощувки за 99 евро... Това като най-евтино, де. 4 нощувки ол-включено средно 250 евро и нагоре, МНОГО нагоре. Горе-долу така са цените. КОЙ ще ходи на чалга, блъсканица, лъганица? Рзликата е там, че даже и за най-евтините цени няма начин да те ядат дървеници, да ядеш претоплена храна и да те оберат поне 10 пъти. Успех пожелавам на БеГе Туризъма!
23
1
 
10
 
! Отговори
Грую преди 5 години
Вдигайте ги още. И без това в сегашния си вариант са на кантар с цена за ски в Австрия. Ще си проличи кой ходи в еБанско за ски и кой за пиене.Ама ще се наложи да изкупите всички табели "For Sale".
22
0
 
5
 
! Отговори
!? преди 5 години
Много яко , че нали са подписали договор за да могат да имат някаква сигурност, а се оказва че като дойде време да се пълни партиината каса и на министъра му е през дедовия за договора.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще поскъпнат ,защото снегът ще бъде смесен с нефт за по - лесно плъзгане на изпързаляните , нищо ,че петролът поевтинява - такава услуга по ски пистите се предлага само тук , аналог в света няма!!!!
20
1
 
13
 
! Отговори
Акъл... преди 5 години
...спекуланти!!! направете ги скъпи като в Швейцария. Тогава познайте кой ще дойде тук?!
19
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зелените отнеха Витоша на софиянци,сега се мъчат да направят същото с Пирин и селцата наоколо.Тея зелени мислят повече за природата отколкото за хората.
18
2
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Цяла България трепетно очаква, дали ще поскъпнат билетите за лифта, или не.Даже по улиците са наизлезли, и даже кръстовища блокират, от нетърпение.Спокойно, няма да поскъпнат! Стабилни сме, Румъния ни дава за пример, а инвеститорите се избиват да инвестират у нас.Четете официалните медии, гледайте официалните телевизии, и ще видите, колко сме добре и напред, само дето Нинова клати държавата....Не я е срам! Заради нея Бойко/да се свети името Му/, пак ще вдигне кръвно и ще хвърли оставка!!!
17
2
 
13
 
! Отговори
док преди 5 години
Всичко е един пладнешки грабеж на народа.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако ще и 1000 лв да ги направят , в Банско само на прасе , а на кой му се карат ски да му мисли
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в Банско ли ? - па по-добре да си седим у Люлин 9 - То същото - големи блокове -бетон до бетон .и в "баровския" Лозенец стана същото като се заселиха новите столичани - "випаджии"
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само за сравнение, цени на лифт карти от миналата година: Банско, целодневна карта за възрастен - 58 лева. Километри писти според сайта им - 50 или цена на километър от 1,16лв. Les Trois Vallées, Франция, една от най-големите ски зони в Европа, съставена от няколко курорта, свързани помежду си, от които и водещия се за най-скъп-Courchevel- целодневна карта, за цялата зона - 62 евро. Километри писти според сайта им - над 600 (!!!)или цена на километър малко над 10 цента. Оставям изводите на вас
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А досега като са плащали малко, да не би да е бил безплатен лифта? Ако беше разбирам да вдигат цената. Но нереалистичните 50 или не знам-колко лева на ден нямат нищо общо нито с концесионната такса, нито с пазара.
12
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От едно красиво място като Банско ПРИ БАЙ ТОШО, през последните години тия които имаха пара се отчетоха подобаващо на Тиквата за да застроят това място с иддиотските си хотелченца и кръчмички и да го направят чалгарска ориентщина. Ей това стана с Банско.
11
2
 
30
 
! Отговори
Къци преди 5 години
Аз ходя в Австрия, Банско го превърнаха в парвенющина и не прилича на зимен курорт. Ако не беше Цеко Минев, щеше друг *** да се намърда там. Банскалии сами подариха природата и града си на шайка крадци, вместо да направят една общинска фирма, която да печели и вкарва пари в общината.