Протестите днес: За доходите ни, за чист въздух, за закони...

Недоволните затвориха отделни участъци, но сблъсъци нямаше
Обновена: 25 ное 2018 18:57 | 25 ное 2018 18:35,
216
Протестите днес: За доходите ни, за чист въздух, за закони...
Снимка: БТА

В редица населени места днес отново се провеждаха протести. Недоволствата бяха свързани с ниските доходи и стандарт на живот, предвидените промени в Закона за вероизповеданията, мръсния въздух, имаше искания за смяна на политическия строй.

Недоволни затвориха Петолъчката, други пътя към Бургас и Котел, но полицаите им забраниха да блокират изходите за Ямбол, Сливен и Стралджа.

Протестиращите от Благоевград затвориха пътя за Кулата. Първоначално те успяха да се измъкнат от полицията, като им казаха, че прекратяват протеста, и излязоха на главния път, предаде bTV.

Някои поискаха оставка на правителството и депутатите от 240 да станат 90.

Протестни действия имаше също в Разлог, Банско и Гоце Делчев. Протестиращи от Шумен, Разград и Търговище пък блокираха движението от и за Варна. С автомобили и жива верига протестиращите затвориха дори автомагистрала "Хемус".

Още по темата

Около стотина протестиращи се събраха в Бургас и тръгнаха по бензиностанциите да зареждат за дребни стотинки. Така те блокираха движението на кръговото на изхода в посока Слънчев бряг.

В Русе автошествие блокира централния бул. "България" с възгласи "Оставка!". Сред исканията е и по-ефективна борба със замърсяването на въздуха в дунавската ни столица.

Десетки хора се включиха в пешеходно шествие в центъра на Варна. Те достигнаха до Аспаруховия мост, но пълната му блокада не беше позволена. Основното искане беше за повишаване на стандарта и по-добри условия на живот.

Трийсетина жители на Монтана протестираха в центъра на града с искания за по-добър живот и смяна на политическия строй. Протести имаше и в Лом, както и на пътя за прохода Петрохан край берковското село Бързия. Пътни блокади не бяха допуснати.

Протестно автошествие от над 70 автомобила премина по улиците на Враца. Впоследствие над сто недоволни, включително и българи, живеещи в чужбина, блокираха  за кратко международния път Е-79 край града в двете посоки и играха хоро.

Освен срещу цените на горивата, протестиращите се обявиха и срещу цялото управление на страната през последните 30 години, срещу драстично ниските доходи, поискаха и оставката на правителството.

Протестно автошествие се проведе в Стара Загора. В него се включиха над 100 коли и мотори.

Представители на верски общности в България отново протестираха срещу промените в Закона за вероизповеданията и в защита на свободното изповядване на вярата. Протестиращите се събраха пред парламента, като шествието им продължи към Министерския съвет и Президентството. Подобен протест имаше и в Добрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 149Бензин 5 лв! Аз съм за направо за 10 лв, тъкмо по-скоро ще се стигне и до твоят фалит, който е неизбежен! И не си мисли, че ще си даже и "кмет на село", когато изтрепете офцете! ТИ автоматично ще станеш оФца за тези "над теб" ... и така, докато остане накрая само Един! Сигурно ще да е "бог", но няма да има кой да му се кланя, освен ОНЯ в огледалото!
99
9
 
11
 
! Отговори
Вдигам вежда преди 5 години
Днес заредих на 2.09. За какво протестират тия не знам.
98
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бензин 5 лв! Да спрем войната по пътищата и в градовете да не мирише на канцерогенен дизел!
97
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мен цената на бензина ме устройва. Де6илите да му мислят!
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До световно недоволствосвета се е опомнил не иска либерализъм-света не иска, или на теб вече не ти е изгоден либерализма, чраз който окраде тотално тези, които се вече надигат глава в цял свят? и именно защото вече надигат глава, за ТЕБ започва да става опасно, защото ТЕ ще ти потърсят сметка за грабежа им! Ето затова вече "не ви отърва" тоя либерализъм и лашкате махалото в другата - крайност - Фашизъм от най-долен тип - "цифрово оковаване на офцете с блокчейн"!Много ви е плоска схемата!
95
8
 
6
 
! Отговори
Протестиращ преди 5 години
Аз протестирам срещу студеното време!Искам да е по топло-като миналата година поне!Това сега е безобразие-снегове,дъждове,студ-ужас!Искам да е поне 15 градуса до средата на април догодина!
94
8
 
7
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Всичко е над 65 на тази снимка :) пари няма за бензин а всеки със 2 коли как го правим това незнам
93
3
 
8
 
! Отговори
ПРОТЕСТА СПРЯ преди 5 години
ЗАЩОТО ЦАР-ГЕРБЕР Е ВДИГНАЛ ОТНОВО 130/190. ТАЙМ АУТ.
92
7
 
9
 
! Отговори
ЗАтвор за БОрисов преди 5 години
Нагли престъпници на власт и техните МЕКЕРЕТА НАчело с Борисов ни готвят нови по жестоки ограбвания.НАд 48% от народа е черната застрашена от ликвидация ЗОНА.МЛАдите на бягат от тази разорявана от" ***" на власт страна веднага..подава тревожно Майка БЪлгария от снощи..РОдители,дядовци и баби след 10 клас а ги пращат на ЗАПАД За да оцелеят.
91
1
 
11
 
! Отговори
До132 преди 5 години
Абе не знам какво си "набелязъл" ама утре Боко и кохорта та му ще ще се покрият, а невзрачни клакьори като теб пак ще го д'ухат!
90
9
 
8
 
! Отговори
Ами... преди 5 години
Де6ил-протестът продължава, а *** дал господ.
89
9
 
3
 
! Отговори
Гербер преди 5 години
До 129. Много ли сме, а? Много сме я. И ще ви смачкаме, да ва *** в досадните морави червеи.
88
9
 
9
 
! Отговори
СКАНДАААААЛ... преди 5 години
ХА,ХАААА.....ЕГАТИ РЕЗИЛА...! ОНЯ , КОЙТО Е ТРЯБВАЛО ДО ПЛАТИ НА ПРОТЕСТЪРИТЕ ПО 30-ЛВ ВЪВ ВРАЦА , ИЗБЕГАЛ С ПАРИТЕ...ХА,ХА,ХААА....СМЕХ!!!!!!!!!!!!!!
87
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много Изнервени-Миячи на чинии на амбразурата в защита на тиквата.
86
2
 
3
 
! Отговори
Алеко преди 5 години
До eve 1. Да се промени в каква посока? Да не е назад?
85
4
 
10
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Те главните герберсти ще избягат, но бандата им сподвижници ще украсят дърветата. Тоя народ е доста търпелив, докато не му кипне.
84
7
 
7
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Значи искат оставка на правителството, защото не им осигурило добър стандарт. Ами нали то подаде оставка през 2013, какво стана после? Дойде правителство на БСП и ДПС, то вдигна ли го? Затънахме още повече и вдигнаха десетки хиляди на протести - тези дали бяха там тогава?
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА ВСЯКА С,ВИНЯ И ИДВА КОЛЕДАТА, И НА ГЕРБЕРАСТИТЕ ЩЕ ДОЙДЕ.
82
4
 
10
 
! Отговори
eve1 преди 5 години
Трябва да се протестира и то много по-масово иначе нищо няма да се промени в тази държава!
81
5
 
2
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 118. Няма, след две години. Тези работи не стават с жалки призиви на безименни червени пар.цали като теб.