Протестите днес: За доходите ни, за чист въздух, за закони...

Недоволните затвориха отделни участъци, но сблъсъци нямаше
Обновена: 25 ное 2018 18:57 | 25 ное 2018 18:35,
216
Протестите днес: За доходите ни, за чист въздух, за закони...
Снимка: БТА

В редица населени места днес отново се провеждаха протести. Недоволствата бяха свързани с ниските доходи и стандарт на живот, предвидените промени в Закона за вероизповеданията, мръсния въздух, имаше искания за смяна на политическия строй.

Недоволни затвориха Петолъчката, други пътя към Бургас и Котел, но полицаите им забраниха да блокират изходите за Ямбол, Сливен и Стралджа.

Протестиращите от Благоевград затвориха пътя за Кулата. Първоначално те успяха да се измъкнат от полицията, като им казаха, че прекратяват протеста, и излязоха на главния път, предаде bTV.

Някои поискаха оставка на правителството и депутатите от 240 да станат 90.

Протестни действия имаше също в Разлог, Банско и Гоце Делчев. Протестиращи от Шумен, Разград и Търговище пък блокираха движението от и за Варна. С автомобили и жива верига протестиращите затвориха дори автомагистрала "Хемус".

Още по темата

Около стотина протестиращи се събраха в Бургас и тръгнаха по бензиностанциите да зареждат за дребни стотинки. Така те блокираха движението на кръговото на изхода в посока Слънчев бряг.

В Русе автошествие блокира централния бул. "България" с възгласи "Оставка!". Сред исканията е и по-ефективна борба със замърсяването на въздуха в дунавската ни столица.

Десетки хора се включиха в пешеходно шествие в центъра на Варна. Те достигнаха до Аспаруховия мост, но пълната му блокада не беше позволена. Основното искане беше за повишаване на стандарта и по-добри условия на живот.

Трийсетина жители на Монтана протестираха в центъра на града с искания за по-добър живот и смяна на политическия строй. Протести имаше и в Лом, както и на пътя за прохода Петрохан край берковското село Бързия. Пътни блокади не бяха допуснати.

Протестно автошествие от над 70 автомобила премина по улиците на Враца. Впоследствие над сто недоволни, включително и българи, живеещи в чужбина, блокираха  за кратко международния път Е-79 край града в двете посоки и играха хоро.

Освен срещу цените на горивата, протестиращите се обявиха и срещу цялото управление на страната през последните 30 години, срещу драстично ниските доходи, поискаха и оставката на правителството.

Протестно автошествие се проведе в Стара Загора. В него се включиха над 100 коли и мотори.

Представители на верски общности в България отново протестираха срещу промените в Закона за вероизповеданията и в защита на свободното изповядване на вярата. Протестиращите се събраха пред парламента, като шествието им продължи към Министерския съвет и Президентството. Подобен протест имаше и в Добрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
3
 
! Отговори
ГОСПОД преди 5 години
ЩЕ ИМА НОВ СОЦ - НЕ МИ СЕ БЪРКАЙТЕ В ДЕЛАТА.ВАШИТЕ ДЕЛА СА ДА ИЗПЪЛНЯВАТЕ СТРИКТНО МОИТЕ 10 ЗАПОВЕДИ.СИНЪТ МИ ЙЕШУА БЕ СОЦИАЛИСТ.АМИН...
59
7
 
8
 
! Отговори
НАЦИОНАЛИСТ преди 5 години
НЯМА ДА ОСТАВИМ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ , ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ 1200- ПЛАТЕНИ РУСКИ И БЕЗРАБОТНИ МЕКЕРЕТА !НЯМА ДА ФАЛИРАТЕ И ОГРАБИТЕ БАНКИТЕ ОТНОВО!НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ!ОТПОРА ЩЕ БЪДЕ ТВЪРД И ГРУБ!
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ми дадете разумен план какво ще правите след като свалите това правителство и аз ще протестирам. Но, за да дойде Корнела на власт, няма да ме мръднете с танк. Виж, за закон за лустрацията ще протестирам денонощно, но там където трябва да се изготви и гласува. Ако, не се изчистим от миналото, явно че трудно ще имаме бъдеще в обозрим хоризонт.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 85ГЛУПАЦИТЕ СВЪРШИХА!-вярно е - всяка седмица "чувам", четаза "глад" за "работна ръчица" т.е. за 500 хил ***!Прав си, свършИха! И не е лошо ТИ да се научиш да работиш, че цял живот ченге, "мислител на глобални процеси" ...не е никаква работа!
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не сте на протеста бе ***?
55
3
 
4
 
! Отговори
Село преди 5 години
Много рехави протести , нашщти протести идно време беха многохиледни
54
7
 
6
 
! Отговори
НОВ СОЦ--НЯМА ДА ИМА преди 5 години
ЗАБРАВЕТЕ!!!НОВО РУСКО РОБСТВО--НИКОГА!РАБОТЕТЕ --ЗА ДА СИ ПОВИШИТЕ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ !НИКОЙ --НЯМА ДА ВИ ДАДЕ ПАРИ ДАРОМ!ГЛУПАЦИТЕ СВЪРШИХА!
53
6
 
5
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Те протестират и за теб. Докарал си се до положение да работиш във неделя. Направо ми потекоха сълзи и сополи. Единствено мияч на чинии може да се докара така.
52
5
 
8
 
! Отговори
?? преди 5 години
1250 човека в цяла Бъглария... Бу-ха-ха-ха! Само толкова ли рубли им се откъснаха от срънзавите руснаци?
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са объркани и неясни тия протести. Част от това, което искат, ако се случи, то тия първи ще реват..."90 депутата" ?!? Това само означава, че "тежестта" на едно гласче много силно нараства , а в същото време БЕТОНИРА яко Мафията! който не го вижда е сляп."заплатите да нараствали" ?! Абе заплатите и да нарастнат, ако на следващият ден скочат (а те ще скочат) и цените -пак ще е същото, т.е. едно нищо! Съотношението доход/разход трябва да расте, а то може да нарастне като спадне знаменателя
50
4
 
7
 
! Отговори
Майна преди 5 години
Колкото крепостните селяни да се дървят, големите градове няма да позволим ДПС и ибрикчиите им от БСП да вземат властта.
49
3
 
5
 
! Отговори
лекар преди 5 години
Не ни пречете да си вършим работата и задълженията --защото така убивате хора , които имат нужда от нас!ПРОТЕСТИТЕ СА НЕЗАКОННИ ---КОГАТО ПРЕЧАТ НА ХОРАТА ДА РАБОТЯТ И ДА СО ВЪРШАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА!!!ТОВА НЕ Е ПРОТЕСТ----ТОВА Е "ПОЛИТИЧЕСКИ РЕКЕТ" !АКО УМРЕ ЧОВЕК ---ЩЕ ВИ ТЪРСИМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!
48
3
 
1
 
! Отговори
ПРОТЕСТА ПРОДЪЛЖАВА преди 5 години
ЦЕНАТА НА БЕНЗИНЪТ ПОДЛЕЖИ НА КОНТРОЛ - ВСИЧКО ПОДЛЕЖИ НА КОНТРОЛ. ВРЪЩАНЕТО В СИСТЕМАТА НА СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА Е НАЛОЖИТЕЛНО И НЕИЗБЕЖНО. ВРЪЩАНЕТО В РУСКАТА СФЕРА НЕ Е ИЗБОР - А СЪДБА. 78% ОТ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ НЕ ДАВА И ПЕТ ЕВРОЦЕНТА ЗА ТВОИТЕ МАНТРИ.
47
2
 
1
 
! Отговори
Ayshe преди 5 години
Mnogo rabotlivi tea bulgari vaaaaiiii....i v nedeliata pak rabotiat ....
46
1
 
6
 
! Отговори
681 преди 5 години
Хората не са толкова глупави, за да позволят комунисти и турци да ни управляват.
45
3
 
1
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Голяма сила сте вие протесритащите чак смъкнахте цените на петрола в международен план!Само да кажа че дори и да не протестирате през декември пак ще падат цените СИЛА СТЕ!
44
5
 
3
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Интересно е ,че едни които се оплакват от стандарта си на живот пречат на други които се налага в неделя да работят за да изхранват семействата си .Типично за българите !
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба ми казваше: Не давай на кучето голем кокал, оти нема да варди дворо !
42
1
 
0
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Мий чиниите бе. За работа ще видим кога ще протестираме. Между другото миячи на чинии не наемат при нас. :))))))))))))
41
4
 
6
 
! Отговори
САЙРА преди 5 години
АМИ АЗ КАТО ГИ ГЛЕДАМ ПО ФОТОГРАФИИТЕ МАЙ НЕ СА ОТ МНОГО РАБОТНИТЕДо Анонимен