Акция из Дупница: Облечи дърво, сгрей бездомен!

Особено тежко е положението на децата от дома в Берковица
26 ное 2018 08:00,
6
Акция из Дупница: Облечи дърво, сгрей бездомен!
Снимка: Facebook

С дрехи за крайно нуждаещи се хора обличат дърветата в Дупнишко. Идеята за кампанията, която е озаглавена "Споделената зима е топла", е на група ентусиасти от града.

Те заимстват идеята от други европейски градове и призовават: "Да облечем дърветата по дупнишките улици".

"Знаем, че всеки има в гардероба си непотребни, но запазени якета, палта, шапки или шалове, които биха стоплили бездомни или нуждаещи се наши съграждани. Всеки, който иска да се включи, може да го направи от сряда до петък включително, от 13:30 до 14:30ч. на входа на ГУМ - Дупница. Ще събираме дрехите там, а в началото на следващата седмица ще "облечем" дърветата по главните улици, за да могат да се стоплят хората в нужда", обявиха инициаторите на благотворителната кампания.

Съюзът на инвалидите в Дупница също подкрепи благотворителната инициативата и апелира за по-голяма активност от страна на дупничани, за бъдат подпомогнати социалните домове за деца и възрастни хора в Берковица, Карлуково и Кочериново.

Особено тежко е положението на децата в Берковица, обявиха пред "Монитор" инициаторите на кампанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
no name преди 5 години
Инициативата за даряване на дрехи за бездомни е много добра, но при първия по сериозен дъжд/сняг тези дрехи закачени на дърветата ще станат на дреб. По-добре да се раздадат директно на бездомниците. Те са по улиците, не се крият и всички ги виждаме. Който има излишни яке, шапка и пр. просто го взима в една торба и го дава на първия срещнат опърпан човек. Така оставени по дърветата не е ясно дали ще стигнат до бездомниците или ще свършат в някой магазин за дрехи втора употреба.
3
0
 
11
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Кой да ги създаде тия центрове? Хората от улицата ли? Нали затова има общински съвет и кмет, ходи питай тях що не са създали такива центрове. Виртуален цър.вул
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вместо това да се създадат центрове за такива хоракъдето всеки от нас може да отнесе дрехи или дълготрайна храна
1
1
 
11
 
! Отговори
Честен човек преди 5 години
Браво , хора! Продължавайте да сте добри! :)