Баба Галя, 6 котки и 8 кучета... Делят пенсия от 176 лева

Жената отдавна не се е хранила нормално, но приютява животинките
28 ное 2018 21:21,
42

В село Блатино живеят около 140 души и особено през зимата усещането в него е, че времето е спряло. В една от последните къщи живее Гълъбина. Заедно с 8 кучета с техните 5 малки и 6 котки. Всички прилики с идиличния живот на село обаче свършват тук.

Баба Галя е именно от дупнишкото село Блатино. Въпреки че преживява с пенсията си от 176 лева, тя е приютила 8 кучета и петте им малки, както и 6 котки и буквално дели залъка с тях. А самата баба Галя отдавна дори не се хранила нормално. Не може да си позволи да си купи салам, сирене или кашкавал, защото за нея това е лукс, пише Bulgaria ON AIR.

Единствената радост в живота на старицата са животинките, които е приютила - всички с човешки имена, но също Чебурашка, Шарка и Орехче.

Десетки са вече хората, които помагат на Галя, но мазето, в което живее е в окаяно състояние.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
31
 
! Отговори
Владимир преди 5 години
Да е жива и здрава.
10
6
 
5
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Аз пък съм гледал четири костенурки
9
4
 
11
 
! Отговори
Не е правилно преди 5 години
Тя не може а гледа толкова животни, няма условия и възможност да гледа дори едно куче и едно коте. Това не е ли нарушение. 13 кучета и 6 котки, луда работа, да и оставят едно ку и една котка и другите да ги вземат да ги дадат за осиновяване.
8
4
 
13
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 10Да гледа коза тогава.Или поне пуйка.Нещо за ядене да е.
7
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8.. Ало ти знаешли как се гледа Крава. Имам 5 Крави и мога да те открехна ако искаш. Знаеш ли че това животно денонощно трябва да има храна. Как една стара жена ще осигури храна за зимата която е 6 месеца. През лятото е по лесно пускаш я да пасе но за зимата трябва фураж добавки и тем подобни. Със 176 лева кое ще купи по напред слама фураж или лекарства. Защото кравите често боледуват трябва да плати на ветеринар и лекарства. По всяка вероятност си панелен гризач и не ти е ясно.
6
1
 
32
 
! Отговори
до №5 преди 5 години
Ще Ви обясня как така баба Галя взема 176лв - Аз също взимам 176 лв, тъй като нямам наличния трудов стаж, поради заболяване, / имам 23г. трудов стаж/ взимам въпросната сума според телковото ми решение. На 64 г. съм, и като стана на 65 ще получавам вече истинска пенсия, която ще е...??бог знае колко. Не се учудвайте, в тази държава всичко е възможно...
5
5
 
9
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 8Май не може да гледаш крава в населено място.Ще дойдат и ще я убият.Директива на ЕС
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Животните заместват хората. Жената живее сама в къщата и няма други хора с нея и единствено има животните.
3
9
 
8
 
! Отговори
шматка преди 5 години
А баба Галя у ред ли е.Като почнете да ги изсмуквате от пръстите си тези статии
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми да и дам и един стар пръчка имам, толкова е стар, че вече и за пастърма няма да стане, много жилаво..Нямам какво да го правя, да се обади, ще и го дам.
1
5
 
21
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
Ами тази баба я гледах ,и за мен тя не е добре с мозъка , иначе е била интелигентна жена , но като си помисля колко по луди от нея има в парламента , ако и помогнем ще се оправи но онези НИКОГА !!