Затворени участъци, катастрофи... Снежен ад в Северозапада!

Движението между Монтана и Враца е затруднено
Обновена: 28 ное 2018 13:14 | 28 ное 2018 13:10,
53
Затворени участъци, катастрофи... Снежен ад в Северозапада!
Снимка: Булфото

Зимната обстановката във Врачанско е усложнена. Катастрофа затруднява движението между Враца и село Згориград. Кола се е движила с несъобразена скорост и се е ударила в автобус, който превозва работници. При инцидента няма пострадали, но са се образували задръствания.

Движението между Монтана и Враца също е затруднено, задръствания има по път Е-79. Има закъсали в преспите тирове на пътя от Враца за Оряхово.

Спряно е движението на тирове между Мездра и Ботевград, предаде bTV.

Временно е ограничено движението на всички автомобили по път I-1 Видин - Враца в участъка Ружинци – Сумер на територията на област Монтана поради снегопочистване. Шофьорите на всички автомобили е необходимо да изчакат на място.

Тази сутрин инцидент, в който ТИР се обърна до село Смоляновци, затвори пътя Видин-Монтана. Инцидентът е станал към 4.00 часа, а шофьорът е македонец. Към 9.00 часа екипите на "Гражданска защита" успяха да изтеглят тежкотоварния автомобил на едното платно.

В Северна България е паднало най-голямо количество сняг. В Монтана снежната покривка е 27 см, във Враца – 21, в Кнежа – 18 см. В останалите райони на Северна България покривката е около 14 см.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
6
 
! Отговори
ДНД преди 5 години
През август всичко беше готово за снегопочистване . Да ама снегът взе ,че падна сега ,ане през август. Не е виновна властта , а природата.
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само ГЕРБ!Бойко поръча да има сняг богат урожай и *** да *** в преспите!
45
2
 
35
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
Едно време ние на това му викахме сняг, сега му казват бедствие ....
44
0
 
24
 
! Отговори
kiro преди 5 години
Всяка зима едно и също. Има ли учудениНяма държава вече хора, това е територия.При държавност има закони, наредби и правила които се спазват, търси се отговорност ако не е почистено или опесъчено.Сега знаете ли как е?Фирмите с договори за почистване получават да кажем за сезон 5 хиляди лева на машина/камион месечно. От тези 5, те трябва да връщат 2 хиляди лева обратно на властта като рушвет/подкуп за това че са избрани да почистват.Питайте някой с подобен бизнес да ви обясни.Това е...
43
2
 
8
 
! Отговори
До Правундел преди 5 години
А улиците по-чисти ли бяха?Защото моят софийски спомен е, че НЕ - НЕ БЯХА. Напротив - чистеше се по-малко.
42
3
 
17
 
! Отговори
Правундел преди 5 години
Преди 1989 година редовно чистех по половин-един метър сняг около колата, за да мога да изляза. Така правеха и останалите. Рядкост беше някой да чака пролетта и да не си почисти около колата. Колите около блока ми бяха повече от сега, защото сега застроиха единият от трите паркинга, най-големия за 40 коли. Сега 5-10 см сняг и обявиха бедствено положение.
41
1
 
15
 
! Отговори
е? преди 5 години
в Североизточна България също не е розово положението. Започнаха да се образуват навявания. Магистралата Шумен - Варна е затворена за всякакви МПС-та. Реших да карам по стария път за Варна, минах през селата, трудно се кара, непочистени и неопесъчени пътища. На центъра на едно от селата видях снегорин, който кротко си седи там вместо да работи и почиства. Стигнах до Каспичан и се отказах от по нататъшно пътуване. А иначе плащаме всичко и сме редовни нали? Че и цените вдигат още а насреща - нищо.
40
0
 
7
 
! Отговори
ADE STIGA BE! преди 5 години
АРМАГЕДОН СТАМАЛО! АМАН ОТ ШОК И УЖАС! АМАН ОТ СЕНЗАЦИИ! ИСКАТЕ ЛИ ПОСЕТИТЕЛИ?
39
3
 
15
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
До 41Твоите родители са ходели на работа с градски транспорт. Колите бяха рядкост. Сега всеки е седнал в трошка със зимни гуми на 5 зими и 3 лета - и мрънка. Много добре помня какво газене на сняг падаше и през социализма. Колите стояха под чергилата. Това е.
38
4
 
26
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
А преди години като имаше по метър сняг, как се чистеше?Как родителите ни ходеха всеки ден на работа и ние на училище? Преди години половин метър сняг беше нещо нормално, да не кажа малко дори, а сега за 5см бедствия, апокалипсис,катаклизъм и незнам си какви други журналистически простотии!Стига сте давали оправдания на ГРОБ!Напишете го 1 път както трябва-Заглавието ви трябва да гласи:Некадърност и некомпетентност на държавните институции парализира държавата за пореден път,при първите снежинки!
37
4
 
13
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Да не говорим за факта, че винаги като дадеш път на пешеходец или на някои автобус или бус, винаги се намира някои БМВ, Мерцедес джигит които да те освири, да мине в насрещното и да се завърти на завоя и да блокира пътя. Да не говорим и за образите които пак неразбрали цяла седмица вече, че днес ще вали сняг и са още с джапанки. Като се добави и фактора - липса на подготовка по време на курсовете - като елементарни неща от рода - без много газ при потегляне под наклон и ситуацията става плачевна
36
4
 
29
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Какъв ад, какви глупости бе? Има 5см сняг и го изкарахте неземен апокалипсис. Проблемите са: снегорини които не чистят и носят пясък само за да им тежи отзад, БМВ и Мерцедес джигити с джапанки за гуми, некадърни летни шофьори които незнаят как да спазват дистанция и как да спират комбинирано с тотална липса на елементарно възпитание и базова мозъчна дейност от типа - тоя дето идва дали ще може да спре върху тая киша докато пресичам.
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо няма много сняг,ама за Бг е голямо премеждие и този снежец.Пак ни свари неподготвени,въпреки предупрежденията на синоптиците,!
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5-10-20-30 см сняг е смешно малко. Защо най-вече тежкотоварните камиони закъсват при толкова малко сняг?
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В бойколандия всеки един нормален валеж и то при положителни температури се превръща в апокалипсис.
32
1
 
8
 
! Отговори
+ преди 5 години
Хората по времето на комунизма бяха по-оправни ли що ли и по корави,а и нямаше и на когО да се оплакваш,а сега се развидиха ревлювци от всичо и към всичко. Преди също имаше проблеми с пътищата и сега също има при падане на сняг,къде са виновни управниците ,къде е снега виновен-щото е мокър и трудно се чисти ,но с една дума и преди и сега и времето и хората са едни и същи ,нищо че има интеренет,ние сме в ЕС ... .
31
3
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименСмятай какво представлява "епохата на Величеството", щом почва да ни гони носталгия, към онуй лошото време;)))
30
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само празни кpaтуни може да тъгуват за времето преди 1989 година...И то много празни...
29
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не става въпрос ,че някой го гони носталгията по комунизма,просто правим някой сравнения със сегашното положение,които не са в полза на лужедемокрацията!
28
6
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До Стар софиянецМойте и сега си е "Баба Жугиии", не е клас Евро 6, дори не е Евро 1, Хохохо;))) Само бензин да има, пали и вади западните таралясници от преспите. Гуми също не слагам зимни, те са целогодишни. Но, Бойко бензин не дава;))) Бил неекологичен, Евро 6 се движели вече термоядрено и не замърсявали кът примитивните руски каруци;)))