През нощта: 800 снегорина ринали из страната

Заради навяванията, най-сериозно е било в Северна България
29 ное 2018 09:20,
12

Пътищата в страната са мокри, а по усойните и планински райони дори и частично заледени. Въпреки това пътната мрежа е обработена, а движението по някои пътища, които бяха блокирани през изминалия ден, е възстановено.

Катастрофи затвориха много пътища в страната. В цяла Северна България камиони аварираха и успяха да блокират движението. От МВР и АПИ предупреждават шофьорите и пешеходците да внимават и да се съобразяват със зимната обстановка.

Още по темата

Днес отново е обявен жълт код, на много участъци по пътищата има и лед. Вчера отново имаше блокирани пътища от закъсали превозни средства.

Проблемите бяха предимно в Северна България, където автомобили, тирове и дори автобус излизаха от пътя. Именно заради спирането на движението заради препречили движението превозни средства и снегорините бяха блокирани и не можеха да си вършат работата.

Инженер Михаил Рашков, директор "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ, подчерта, че задръстванията вчера в района на Велико Търново са предизвикани от тежкотоварните автомобили, а не от липсата на поддържащите пътищата фирми.

"Тежкотоварното движение, след като задръсти и препречи пътя, снегорините няма от къде да минат. Първо трябва да преместим тежките камиони", обясни още той пред Bulgaria ON AIR.

Инж. Рашков допълни още, че през изминалата нощ в цялата страна са работили близо 800 машини, но най-много работа снегопочистващата техника е имала в Северна България, където се образуват снегонавявания, а най-сериозен е този проблем е в района на Силистра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Тия камиони са платили свинетки за да минат през територията на държавата! Те тяхното задължение са го свършили, така както и ние! Въпроса е държавата защо не си свърши задължението за което ние и водачите на камионите плащаме? Като смятате, че камионите са проблем, защо не сте изградили подходящи за тях паркинги където да бъдат спрени и да изчакат докато почистите? Или пак ще чакаме пролетта да ни спаси?
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нема заравя, как един със сини лапми, пред 6-7 години "закъса". След 40 минути го взеха с вертолет. Евала България!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помня, как един журналист се показа в 5 утрината, да покаже, преди 7-8 години, колко зле бил пътя. Имало сантимтър сняг, вече и никой не чистил. Е да, ама беше снежна виелица и снегорина се виждаше, на 200 метра нататък по улицата. Един приятел сметна, че ако искате софия, да е "чиста" при снежни виелици, ще ви трябват около 6000 снегорина. Както и 6000 шофьора, готови на повикване. За евенуталният риск, че веднъж годищно ще има сежна буря. Говорим за снегорин, след снегорин и 1 млрд, разходи.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дали зимата случайно не ни изненада пак?! Къде е боко да лови снежинките?!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте броили некакви снегорини! Вижда се как ринат снега тези снегорини... с 80км/ч и вдигнато гребло!
7
3
 
9
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
Пълен Хаус! Как може да се пускат тежкотоварни автомобили. Още предния ден трябваше да се спрат. И 800 снегорини.. аз виждам само 1 трактори с гребла по телевизията.. Сол и пясък.. Не се посипва.. Тежкотоварни автомобили с летни гуми,без вериги.. ГЛОБИИИ КОГА>>>>
6
1
 
4
 
! Отговори
asd преди 5 години
като тежкотоварните автомобили са виновни - тогава защо никой не ги е спрял превантивно например, или камионите просто са се появили, ей така, защото никой не е предполагал, че ще има такова време
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде? Къде? Къде?Ааааа през ноща... ясноооо. През деня няма слицъл от тях важното е че през ноща бдят...
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 санта снег,и се умазаха до ушите...Всичко е на пълен автопилот в територията...
3
1
 
10
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Хайде , хайде ясно е, че камионите закъсаха заради непочистените и неопесачени пътища, а не обратното както се опитва да внуши, че закъсалите пречели на снегорините.
2
1
 
9
 
! Отговори
Ибрикчия преди 5 години
Хаха гледа картата и се чуди откъде да почне.... навсякъде леш. Яко мънка ...кажи си, че пак нищо не направихте
1
0
 
9
 
! Отговори
Инженер преди 5 години
Личи си, че г-н директора инженер не разбира много и повтаря като папагал каквото е чул по новините + някакви лъжи, че всичко е ок. Държавната хранилка е така, не е важно колко знаеш, а кой си. Няма ли толкова някой млад и знаещ....тоя сигурно и с компютрите е скаран.