Болниците по-добре, задълженията им намаляват

Ананиев пресметна, че те са с 24 млн. по-малко
30 ное 2018 20:53, Петя Славова
5
Болниците по-добре, задълженията им намаляват
Снимка: БТА

Просрочените задължения на болниците намаляват, като към 30 септември 2018 г. спрямо същия период на предходната година се отчита намаление от 15 на сто. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на парламентарния контрол днес. Ананиев посочи, че от 161 млн. лв. просрочията намаляват с повече от 24 млн. лв.

Той уточни, че МБАЛ "Бургас", УМБАЛ "Пловдив", УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ" и Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология отчитат намаление на просрочените задължения към 30 септември 2018 г. с над 13 млн. лв.

Към 30 септември, от всичките 62 болници с над 50 на сто държавно участие в капитала, просрочени задължения вече нямат 20 от тях, отбеляза министър Ананиев, цитиран от БТА.

Задълженията на общинските лечебни заведения са отговорност на собственика им, т.е. общините, напомни министър Ананиев и добави, че и при тях има тенденция на намаляване на просрочията.

По думите му, изпратено е писмо до кметовете на общини, в които има болници, с препоръка да организират прилагането на Единния стандарт за финансово управление и в общинските лечебни заведения - търговски дружества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Авицена преди 5 години
А качеството на живот в болниците повишило ли се е!?. Не се изплаща извънредния труд. Орязват се средствата за храна на персонала и пациентите. Пациентите си носят чаршафи. Правят се икономии от отопление. От броя на персонала също се правят икономии. За вас от високо на стълбата нещата май изглеждат розови. Робите се смеят и са щастливи...
4
0
 
1
 
! Отговори
Okanan преди 5 години
Pei sarce, bolnicite sa dobre, biulgarskite adminjistratori sa geroi v rebigetu...
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога няма да забравя че ядоха три машинки и две филии две филии хляб когато си оперирам кокоши трън в село Доганово
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
моят баща е болен човек неговата психика е такава че непрекъснато дразни човек когато повиках линейката той Поговори с нея и не желаеше да се качи Това е в ескорта на българския тероризъм и затова пък предупреждавам не се надявайте на никакъв газ на никакъв Петрол нали Какви тръби
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
моят комшия пуши Качак и ти да си така Ти миришеш вътре в кухнята на апартамента където живея