БАБХ предупреждава: Проверки преди празниците

Ще се следи в зимните курорти, заведенията за хранене
1 дек 2018 10:00, Петя Славова
5
БАБХ предупреждава: Проверки преди празниците
Снимка: pexels.com

Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ ще извърши извънредни тематични проверки в цялата страна по повод предстоящите празници Коледа и Нова година. Засилени проверки ще се извършат и в зимните ни курорти, свързани с активния туристически сезон през този период на годината, съобщиха от агенцията.

Проверките включват обекти за производство и търговия, складове за търговия на едро и дребно, пазари и борси, хотелски комплекси и заведения за обществено хранене, намиращи се на територията на всички области, предаде БТА.

Предвиждат се извънредни проверки на хотелските комплекси и заведенията за хранене преди и по време на Студентския празник, по време на които ще се следи за произхода на храната, правилното съхранение, наличието на съпроводителни документи, срокове на годност и начин на предлагане.

Агенцията ще извършва и проверки в зимните ни курорти, които ще започнат от 10 декември и ще продължат до края на сезона.

Целта на проверките е да се осигури безопасност на предлаганите храни и да се гарантира сигурността и здравето на потребителите при увеличеното търсене и предлагане на стоки и хранителни продукти по време на празниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
9
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
А защо предупреждават? За да кажат после, че няма нарушения или че са единични случаи? Защо просто не сивършат РУТИННАТА дейност и да глобяват целогодишно нарушителите.
3
0
 
6
 
! Отговори
празниЦИ преди 5 години
Нямат ли Коледни и новогодишни бонуси към заплатите или вече са ги похарчили?
2
0
 
0
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Тая снимка да не е от веригата магазини къде дядо Коледа пазари?След това се прибира у дома при двумесечните си бебета с тримесечни бради.Кой ги измисля тия реклами бееееДа знам,че няма общо с тази статия,но.....
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и тия като ония другите лапачи от мвр, днск, метрология, еколози и т.н. държавни кърлежи. сведоха работата си до пр акции, кампании, циркове и бутафория.