Жестокост! Студът взе жертви - баба и дядо самотници

Нямало кой да се грижи за тях, нямали и пари
Обновена: 1 дек 2018 20:10 | 1 дек 2018 20:00, Камелия Цветанова
112
Жестокост! Студът взе жертви - баба и дядо самотници
Снимка: bTV

Скандал с два случая на починали възрастни самотници в село Бреница, община Кнежа.

За тях сигнализира в социалната мрежа жител на селото, според когото причината е студ и липса на грижа.

В първия случай в дома си е намерен мъртъв 80-годишен мъж, който е имал роднини.

По думите на местни хора, старецът е изгорил дюшемето, нямал е ток.

Във втория случай става дума за 85-годишна вдовица. Месец преди това изгорял домът й, а от притеснение починал мъжът й. След пожара възрастната жена се преместила в пристройка до къщата, но живяла в нечовешки условия и починала.

Била погребана служебно, роднини не били открити.

Опитите да бъде настанена в социален дом ударили на камък, казва кметът Пламен Лъжовски.

 "Там изискванията са жестоки и се чака по четири-пет години, трябва да има голяма пенсия или някакви имоти", обяснява той пред bTV.

Според Павлин Дошмановски, който е сезирал Общинския съвет, институциите са проявили безразличие.

 "Ако стане нещо с животно, да видят, че се убива животно, ще дойдат не знам колко организации, а това, че двама човека така си заминаха - не обръщат внимание", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
31
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
""Нямало кой да се грижи за тях, нямали и пари"".Колко добре звучи ,просто е еманация на неолиберализва и най-директния негов превод на разбираем език е имаш ли- пари живееш,ако нямаш просто си заминаваш,желателно тихо с възхвала на либерализма и псевдо демокрацията
75
1
 
9
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
До Anonimen 84 Бих добавил и към хората в неравностойно положение.
74
3
 
38
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
За човешкото лице на една държава - първите два покзателя са: отношението към възрастните хора и отношението към децата. Такова няма в България!
73
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващия път всички пак под строй да гласуваме за видимите резултати и стабилността!
72
2
 
29
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
"""Ако стане нещо с животно, да видят, че се убива животно, ще дойдат не знам колко организации, а това, че двама човека така си заминаха - не обръщат внимание", смята той.""Това е най-точната характеристика на неолиберализма и псевдо демокрацията.А коментара ""Там изискванията са жестоки и се чака по четири-пет години, трябва да има голяма пенсия или някакви имоти", обяснява той пред bTV."Е, това вече е илюстрация на пазарната икономика
71
2
 
13
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Ей така работи чипа: "Ами дано шефа на племето да смени системата скоро. Ай че измизерствахме."В момента цялото оплакване е насочено към невидимия лидер на племето който трябва да оправи всичко. Тъй като и той обаче е същия и не обича отговорност и чака команди, той ни презира (не е тайна) и отбива номера с разнообразни похвати.
70
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората са по-висши същества от животните, защото имат съзнание.Затова се помага на животните, понеже имайки съзнание човекът се предполага да си служи с него. Защо все се чака някой друг да направи нещо, някой друг да помогне. Та нима кмета не можа да приюти тези хорица в една стаичка там, в кметството?Та нима не можеше да им помогне да си напишат една молба за помощи за отопление? Защото такива се дават. Хубаво е да не чакаме само някой друг да помогне, а първо да видим дали ние самите не можем
69
12
 
17
 
! Отговори
до 77 преди 5 години
Стига с тая демагогия бе, ЕС ни бил виновен че тука сме скотове. Писна ми от такива охлюви като тебе. Чипа, чипа, а не ЕС ти е виновен.
68
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да са мислили, прави се изолация, мисли се за начини за отопление. бабиният роб и той си заминал от притеснение безполезен, вместо да се хване и да построи на бабата убежище и да го топлоизолира.
67
3
 
10
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Хах. Че ние кога сме имали Демокрация и капитализъм в тая държава? Театър-представление "Демокрация" и "Свободен пазар" може... не обвинявайте тези идеи, никога не са били имплементирани в България и живи както навън. Няма и да бъдат. В противоречеие с фирмуеръ се оказаха.
66
3
 
36
 
! Отговори
Боко шафиорът наТато преди 5 години
Гораноff успя ли да си довърши замъка?
65
7
 
47
 
! Отговори
месара преди 5 години
Просперитетът на европейска България е видим за всички
64
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като скачахте по митингите на СДС организирани от ЦРУ не мислехте какво ще стане. Щот който не скача е червен. Е наскачахте се. Сега брато всяка козичка за свое краченце. Ако щеш.
63
6
 
35
 
! Отговори
До САТА НАТО преди 5 години
няма да помогнат на тези хора. Ако няма държава която да си гледа работата и хора и институции да си вършат съвестно работата за която са сложени нищо няма да се оправи и нищо няма да помогне на тези хора.Това не е модерна и нормална европейска страна, а поредният експеримент на Вашингтон, който си играе с нас от 30 г. От там ни натискат за по малко държава в бизнеса например и резултатите са плачевни след толкова години, същото е и със социалните институции и затова нещата са такива.
62
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за 1 бежанец 800 евро на месец отпусна катила герберастки... За хората, за Българите нищо не направи! Само за джоба си мисли луканковия бос... Къщи им направи на бежанците, храна им отпусна, медицински грижи... А за нашите майки и бащи - да *** в мизерия... Дано внучето му го гледа на плазмата как умира от студ в банкянското гето и да се смее с кеф...
61
2
 
40
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 5 години
Защото пари за тях си винаги намират, но за такива като тези бедстващи хора - няма.Е, що така бе, скъпи мои герберасти ?Що абдикирате от истинските проблеми.С парите от тези смс по коледа, ако не ги изкрадете де, ще стигнат ли за всички бедни и болни българи. За болниците, за домовете и т.н. и т.н. и т.н. Ако не се ангажира, истински държавата с тези проблеми със специална политика по тези вътрешни проблеми, никакви смс, обаждания и събиране на капачки и всякакви други PR глупости няма
60
4
 
26
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 5 години
До коментара на Сата НАТОА ти на колко от твоите съселяни или съграждани си помогнал ?Колко от нас помагат на такива хора ?Всеки от нас знае за такива хора в своя град или село ?Естествено, че държавата (институциите) са виновни.Къде са ? Просто не им пука и спят.Ей, сега ще започнат пак да ни продухват ушите с Българската Коледа,да пускаме есемесчета. А тя държавата, в случая разбирай ПРАВИТЕЛСТВОТО ни любимо,да прехвърля отговорността си за гражданите на нас самите.
59
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ядат банани и да си купуват тоалетна хартия и киндери и телевозори от магаизините, магазините са пълни със киндери, тоблерони и западни стоки, от пиле мляко има.
58
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 200 000 хиляди пенсионери получават 219 лв пенсия. Това е политика на геноцид. А политиците нагло спориха по сумата и накрая я оставиха така. И за тези двама нещастни хора и за останалите мъченици е виновно всяко правителство. Ако няма пари, трябва да има купони за храна, дърва за огрев и безплатни лекарства. Точно държавата трябва да се грижи за старите хора. А тя ги е прехвърлила на роднините. И който няма роднини да мре като куче. Безсрамие и престъпление.
57
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В статията не се споменава дали са взимали пенсии нещастниците и ако са взимали колко са и КОЙ КОЙ КОЙ ги е взимал вместо тях , за да имат поне за хляб и дърва горките хорица !!!!!!!!!!!