Жестокост! Студът взе жертви - баба и дядо самотници

Нямало кой да се грижи за тях, нямали и пари
Обновена: 1 дек 2018 20:10 | 1 дек 2018 20:00, Камелия Цветанова
112
Жестокост! Студът взе жертви - баба и дядо самотници
Снимка: bTV

Скандал с два случая на починали възрастни самотници в село Бреница, община Кнежа.

За тях сигнализира в социалната мрежа жител на селото, според когото причината е студ и липса на грижа.

В първия случай в дома си е намерен мъртъв 80-годишен мъж, който е имал роднини.

По думите на местни хора, старецът е изгорил дюшемето, нямал е ток.

Във втория случай става дума за 85-годишна вдовица. Месец преди това изгорял домът й, а от притеснение починал мъжът й. След пожара възрастната жена се преместила в пристройка до къщата, но живяла в нечовешки условия и починала.

Била погребана служебно, роднини не били открити.

Опитите да бъде настанена в социален дом ударили на камък, казва кметът Пламен Лъжовски.

 "Там изискванията са жестоки и се чака по четири-пет години, трябва да има голяма пенсия или някакви имоти", обяснява той пред bTV.

Според Павлин Дошмановски, който е сезирал Общинския съвет, институциите са проявили безразличие.

 "Ако стане нещо с животно, да видят, че се убива животно, ще дойдат не знам колко организации, а това, че двама човека така си заминаха - не обръщат внимание", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
41
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
хм, нашето поколение може би няма да умре от студ на 85, защото от добри храна, здравеопазване и употреба на всякакви опиати ще е чудо да доживееш 60
55
9
 
35
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Така е при демокрацията и пазарната икономика. За да умират така хората, след 1989 година едни подрипваха и ревяха като .... по площадите. Е, те спечелиха, ние загубихме.
54
30
 
2
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
В Западния парк парното е на 6 , пържолите са на скарата и кючека ще се вие да 2 часа през ноща .А и догодина ще се си взема още 2 - панелки , ще ги давам на социално слаби българки - 500 евро на месец
53
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОЗОР за вида ни ПОЗОР за народа ни ...ще си лаеме по форимуте и толкова ..не сме народ а MUR6A
52
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велика "българия" - друг път!
51
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
видими резултати
50
1
 
51
 
! Отговори
опасявам се преди 5 години
Опасявам се, че това е само началото...От петнадесетина години насам не минава зима без подобни трагедии, но тази година започна много рано, а топлината необходима за живот е много по-скъпа и ще е недостъпна дори за домакинства, които криво-ляво се справяха. Ужасно е това, което се случва.
49
2
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво става? Стари, бедни хора, самотни като кучета умират и не искаме да им подадем една *** хляб, една топла дума да им каже.Не смеем, все едно ще ни заразят от нещастие! Друг чакаме да го направи- някакъв си уж "социален" дом, който смъква парите на нещастниците, или държавата, на която не й пука, или съседът. Всеки гоним парата като полудели. Безсърдечни станахме и жестоки. И такива правим и децата си. Тежко и горко на тази държава.
48
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пазарната икономика и валутния борд направиха бг геноцида. Върнахме се в условията на средновековна Англия
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИСТИНАТА Е : ЧЕ НЕ СИСТЕМАТА УБИВА А БАЧКАНЕТО.
46
4
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Населението ни застарява и обеднява,стройте старчески домове,достъпни за всички,без да се изисква да имат имот.А и кмета май не е направил достатъчно за тези хора.Можеше да викне телевизията,със сигурност щяха да се намерят добри хора и да ги подпомогнат.
45
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този проблем не е от вчера.И никой от правоимащите не направи нищо за хората с ниски доходи,за които няма или никой не иска да се грижи.Как намериха пари за инвалидите,за уж интеграцията на ромите,а за истински нуждаещите се хора никой не е и чувал.Ето от догодина ще увеличат заплатите на държавните служители с 10%,на учителите с 20%.Ами намалете ги и на тях с 10%,ще се спестят не малко пари и ще има за самотните и бедни хора,пък създайте закон да не ги приемат с/у имот в старческите домове.
44
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките хорица! Дано душите им намерят покой в отвъдното! Държавата не се вълнува, че хората гладуват, студуват, боледуват, мизеруват и умират сами в агония. По същите причини ежедневно се увеличават и самоубийствата.
43
2
 
14
 
! Отговори
hasko преди 5 години
Evropejski cenosti,,njamahse po Tatovo vreme takova nesto,spomnjamsi kato padne goljam snjag idvaha na selo sis armijata da otvarjat pitishtata a,sega zatvoreni dokato se stopi ot slinceto ,pazi boje( Allah) bilgarskija narod
42
17
 
14
 
! Отговори
Гост преди 5 години
А някои реват, че имало бълхи и *** в отоплената им стая и осигурената им храна! Безплатно за тях! Коментирам статия пак от този сайт!
41
8
 
43
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Скачахте по площадите е на ви сега капитализма нали помните Който не скачка е червен
40
37
 
8
 
! Отговори
аман от комунета преди 5 години
Човек ще каже, че в Русия живеят като в рай мужиците, та толкова русофили пак в Запада и евроатлантизма търсят вината. Ако някой има вина за това нещастие, то това е скапаното ни развитие и неработещите ни институции - все проблеми, които са наследени от 45+ години слугачество пред братската ви Русия! Това че ние всячески отказваме да следваме западните порядки си е наш проблем, не на Запада. Иначе лека им пръст на хорицата - дано на онзи свят намерят покой!
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Goranov zvetanov borisov i dr drugari snajat li ss takiva neschtastia sbajat li kakvo e glad stud bolki nolesti ne vi li e sram kato pluskate i piete bog vijda vs novobogataschi v nc vse edni ste
38
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tova e pravitelstvoto na velikite milioneri gerb besbojnizi sram ot boga njamate li
37
2
 
46
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
"Ако стане нещо с животно, да видят, че се убива животно, ще дойдат не знам колко организации, а това, че двама човека така си заминаха - не обръщат внимание."Територията бързо се разчиства, само не зная за кого. Правителствената шайка предлага здравно застраховане, чудно кой ще застрахова подобни хора. Това не са били хора по своя воля клошари. Кака да обърнат внимание, няма от кого да вземат комисионни.