Жестокост! Студът взе жертви - баба и дядо самотници

Нямало кой да се грижи за тях, нямали и пари
Обновена: 1 дек 2018 20:10 | 1 дек 2018 20:00, Камелия Цветанова
112
Жестокост! Студът взе жертви - баба и дядо самотници
Снимка: bTV

Скандал с два случая на починали възрастни самотници в село Бреница, община Кнежа.

За тях сигнализира в социалната мрежа жител на селото, според когото причината е студ и липса на грижа.

В първия случай в дома си е намерен мъртъв 80-годишен мъж, който е имал роднини.

По думите на местни хора, старецът е изгорил дюшемето, нямал е ток.

Във втория случай става дума за 85-годишна вдовица. Месец преди това изгорял домът й, а от притеснение починал мъжът й. След пожара възрастната жена се преместила в пристройка до къщата, но живяла в нечовешки условия и починала.

Била погребана служебно, роднини не били открити.

Опитите да бъде настанена в социален дом ударили на камък, казва кметът Пламен Лъжовски.

 "Там изискванията са жестоки и се чака по четири-пет години, трябва да има голяма пенсия или някакви имоти", обяснява той пред bTV.

Според Павлин Дошмановски, който е сезирал Общинския съвет, институциите са проявили безразличие.

 "Ако стане нещо с животно, да видят, че се убива животно, ще дойдат не знам колко организации, а това, че двама човека така си заминаха - не обръщат внимание", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 70-те години на миналия век имаше една песничка "В село Бреница вино кара воденица живота там е същински рай".
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В замяна на това имаме демокрация и магистрали, по които бързо можем да стигнем до Черно море! Да си бяха яхнали мерседесите или БМВ-тата и да отидат на някой СПА-курорт да прогреят старите кости и да хапнат до насита. "Като нямат хляб, да ядат бриош!" - казала Мария-Антоанета и "храс" казала гилотината.Мили мои сънародници, и тук трябва да има гилотини!Мир на праха на нещастните хорица! А Бреница беше едно богато село...
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 97Не става въпрос за желание да се живее а по скоро как да си отидем с достойнство и чест!С напредването на годините всеки губи желание и в повечето случаи в България съзнание, и вече тук би трябвало да се намеси държавата и да помогне!Смешно и трагично е двама възрастни в 21 век, живеещи в държава от ЕС да си отидат от този свят по този абсурден начин!От друга страна, след подобни случаи, ние българите губим самочувствие и истинско родолюбие спрямо татковината!Няма с какво са се го
93
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората умирарт от глупост, моите дядовци и баби живееха зорлем при 10-15 градуса и отказваха да си направят топлоизолация и да си направят тоалетна и баня въпреки че не е толкова трудно ако имаш желание, но те нямаха желание. Те искаха да умрат и да живеят по този начин. Никой не им е виновен. Те не искат да бъдат спасени, просто вас всички ви е страх какво ще се случи с вас, само сигнализирате добродетели, но когато дойде момента няма да има нищо за спасяване, само едно старо разпадащо се тяло.
92
2
 
6
 
! Отговори
кофти преди 5 години
Тъжен край на живота. Никой не заслужава да си отиде по такъв скотски начин.Къде бяха съседите им?
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да ги прости ! Но всички да знаят-пътища много но краят е на едно и също място !! Дори и да живееш в златни палати !
90
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уморените коне се убиват! Уморените българи *** изоставени!
89
1
 
7
 
! Отговори
Енгелс преди 5 години
Сега по време на капиталистическия режим е неизбежно да стават все-повече такива дивотии и жертвите на капитализма, изпукали от студ и глад ще се увеличават. Но да живее демокрацията, всеки има равни права да бърка по кошовете.
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 86Има ли са и други проблеми, но и дърва и пари са нямали.
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В село Бреница вече вино не кара воденица, и живота там вече не е никакъв рай. Умирачка от студ и от глад.
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До KenПроблемите ни не са в качествата и приоритетите на омбудсмана. Капитализма е проблема. Либералния капитализъм, дивия капитализъм. И 10 омбудсмана да има все тая.
85
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Ken,а тиквата,увеличава минималната пенсия на 219лева.
84
5
 
7
 
! Отговори
Ken преди 5 години
А в същото време омбудсманът Мая Манолова се бори за по-добри условия за престъпниците в арестите.Да ни е жива и здрава !
83
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъжно е. Контраста между политиците и обикновените хора.
82
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИкой не заслужава такава участ, но моята баба живя с 180 лв пенсия и дърва си купуваше и хляб имаше и за ток са й стигали, не помня майками да вадила пари да я храни, тези със сигурност са имали и други проблеми, освен липсата на дърва.
81
5
 
12
 
! Отговори
Енгелс преди 5 години
Поредните жертви на капитализма!
80
0
 
7
 
! Отговори
Защо бе, кмете? преди 5 години
Ехо, имали хора ...???Кмете???
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** наистина ли се казва Анаконда Прашкова или това е артистичния й псевдоним? Не знаеш ли? О, да. Вярно, сменил си чипа си! Що трябваше да си слагаш обаче чип на тостер! До автора на този коментар:"Стига с тая демагогия бе, ЕС ни бил виновен че тука сме скотове. Писна ми от такива охлюви като тебе. Чипа, чипа, а не ЕС ти е виновен."
78
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Waffen SSА, някой сетили се да го пита, той като кмет какво направи. Не е ли знаел какво става в това село, колко възрастни самотни хора има. Той е стоял в канцеларията и е слушал песента "В село Бреница вино кара воденица", лицемер, че морализатор. Ето такива е*ават майката на всичко в тая държава. Политически конформисти, готови на всичко да са на власт, безхаберници на които все друг са им виновни. Тоя е кмет само за заплата и да слугува на по високите началници, а селото кучета го яли.
77
1
 
31
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Работил си цял живот. Построил си всичко това, което сегашните "бизнесмени" продадоха на отпадъци и станаха милионери. Построил си всичко това, от което живеят депутатите в парламента и накрая държавата НЯМА ПАРИ ЗА ТЕБ - за този, който е напълнил хазната с милиони от безплатния ти труд преди 30 години за комунистите. Има пари за разрушени нови пътища, а ти трябва да си търсиш роднини да те издържат, защото НЯМА ПАРИ и то ТВОИТЕ ПАРИ да те издържа и да си изкараш достойни старини. ПОЗОР!!!