Протест в София за свобода на вярата в България

Ако проектозаконът се приеме, ще се атакува в Страсбург
Обновена: 2 дек 2018 17:59 | 2 дек 2018 17:43, Анисия Иванова
62
Протест в София за свобода на вярата в България
Снимка: БТА

За четвърта поредна неделя в София и други градове на страната се проведоха протести с искане за свобода на вярата у нас.

В столицата недоволните отново се събраха пред Народното събрание и поискаха проектозаконът за вероизповеданията да не бъде приет.

Още по темата


С промените в него се дискриминират малките вероизповедания в страната и наред с това според промените статут на официална религия у нас получава не само православието, но и исляма, коментираха протестиращите.

За поредна неделя те припомниха, че протестът им не е политически и не е насочен срещу управляващите. Но категорично заявиха, че настояват да се защити демокрацията и държавата да не се меси във вярата. С новия проектозакон това се нарушава, заявиха говорителите на митинга.

Вярващите обявиха още, че ако управляващите не се вслушат в исканията им, те ще потърсят правата си и пред съда в Страсбург.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
1
 
! Отговори
k'k'kk преди 5 години
а с досега действащия закон тези мошеници дори не могат да бъдат осъдени за десетките ограбени хора и за финансовите измами и лъжи ......протестерат за лесните пари ....нямат други мотиви ...те се интересуват само от лесните пари q...
49
3
 
1
 
! Отговори
внвн преди 5 години
вярно е ,че са няколко десетки хиляди мошеници , които не искат парите да се осветлят и да се отчитат за хилядите и милиони наистина грешни пари,които събират .Наистина са много доходоносни предприятия ,в които без да работиш ,събираш пари с лъжи и измами и не плащаш данъци ....затова протестират ....за грешните пари и да продължат да живеят бейски ......в цяла Зап.Европа обаче религиите се финансират от държавата и няма как това да продължи с религиозния произвол и никаква отчетност пред нико
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
анонимен е много прав ,много от "църквите" действат като фирми ,събират 10 % от заблудените , не дават никаква отчетност на никого ,не искат духовно образование,за какво им е ,като те са професионални измамници ,не искат да внасят данъци ,а само събират пари ,живеят наистина бейски , точно паради водят и яко лъжат ,вярно е че купуват имоти и не се отчитат пред никого и ..искат произвола и цирка да продължи ....не искат и да се образоват и да инвестират в образование ....вярно е че са
47
0
 
1
 
! Отговори
нвпмм преди 5 години
До Анонименабсолютно вярно е това което си написал
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нароилите се "вероизповедания" са секти, някои от тях са спонсорирани отвън и целта е - отслабването и в крайна сметка ликвидиране на православието! Това идва отвъд Океана! Някои от тези секти са перачници на пари, други, всъщност всички служат, за личното обогатяване на "духовните отци"! Затова те не искат нов закон, който да регламентира дейността на гурутата, започвайки от количеството енориаши, от духовното образование на водещите клоунадата, от отчетността им пред вътрешни органи, пред НАП.
45
1
 
0
 
! Отговори
cika преди 5 години
До BurzumKomunizma e vechnata religia na tesi dneshni protestirasti.Gospod iska mir a ne protesti.Protestite sa delo na satana.
44
0
 
5
 
! Отговори
№53 - продължение преди 5 години
Разни псевдохристиянски "вероизповедания" не могат да си разделят Христа! Разкъсаха го на парчета! Има даже "Тракийската църква", където един лъжлив негодник с мазна коса проповядва на балъците си на "тракийски език", някаква глосолалия и те му вярват! Уж православна църква, а той е кардинал! Ташшак!Както е казал поетът: "О, спи ли Бог? О, Бог не види ли?"Осъвременино: "О, спи ли ДАНС? О МВР не види ли?"
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдилищата в България регистрират вероизповедания, както регистрират фирми за внос на шам-фъстък или ароматизирани презервативи. И те станаха вече около 170, цифрата им постоянно расте. Всъщност това са СЕКТИ - доходоносни предприятия за няколко десетки мошеници. Гурутата им взимат грешни пари от заблудените шарани, влезли в мрежите им. Вземат 1/10 от доходите им, не се отчитат пред никого, живеят бейски, купуват имоти.Напразно се вторачваме САМО в мюсюлманските нетрадиционни "вероизповидания".
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нали трябва да се подготви посрещането на папата заради няколко католика
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не забравяме, че има атеисти и агностици, чиито права се нарушават с подобен закон.
40
9
 
8
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 5 години
В България исляма трябва да се забрани със закон! Иначе какъв е смисъла от жертвите на православните българи и руснаци пролели си кръвта! На който не му изнася потурите, фе,са и ориентал експреса, специално за турците и техните мекерета по,маците!!!
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия пък какво искат?
38
5
 
6
 
! Отговори
men преди 5 години
мормони ли морони ли са, нема какво да търсят тука. проповедниците им да виснат по стълбовете. същото и с отчетата от саудитска арапия. а като свършим с тези юроди ше разчистим и нашата черква че там какви паплачи са се намърдали....
37
1
 
5
 
! Отговори
гост6 преди 5 години
до:34 С тези думи си за ЗАТВОР.Ако има държавни органи да се самосезират,как така ще" требиш"заради различно вероизповедание? ЗАТВОР!
36
7
 
10
 
! Отговори
И аз съм против! преди 5 години
Рязаната религия да се забрани, както Япония!
35
3
 
23
 
! Отговори
Без такива! преди 5 години
Та под етикета "малки вероизповедания" да пробутат и сектите, зад които стоят определени интереси, нямащи нищо общо с религията!
34
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Momcheta, ako ne iztrebime rezniacite dnes, utre shte imame dvoina rabota! Mnogo barzo se plodiat tezi hlebarki
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Burzum Ами не ви знам коИ сте, вече нищо не знам - кой кум кой сват. Като стане въпрос за религия хората изведнъж престават да са братя - стават най - върли врагове. И нямат нищо против да се гърмят и избиват в името на някой си бог. А доколкото знам вярата учи че бог е любов. Дали? И за кой бог става дума? Ето още един въпрос Бог не е ли един за всички хора? Явно не. Извинявай но как да вярвам? Всичко е едно огромно противоречие, което един умен човек трудно би приел.
32
2
 
13
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ОТ КОМЕНТАРИТЕ разбрах, че много хора не правят разлика между РЕЛИГИЯ и ВЯРА.Много хора не знаят, че вярващите в Христос се наричат ХРИСТИЯНИ. В света, най-многобройни християни са католиците, след тях са протестантите и православните.Протестите са против забраната на финансирането на български църкви от чужбина. В същото време България финансира свои църкви и манастири в чужбина.Какво ще стане, ако и другите държави реципрочно забранят нашето финансиране в техните страни?
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 27Ти не ме разбираш явно.Като казвам въпросът е друг имам предвид това-че зад всяка религия стоят хора които чрез нея искат да влияят да богатеят и да постигат някакви недобри цели.В днешно време религиите се ползват точно за това да не говорим за разните му там секти.Те са пълна аномалия абсолютна еманация на човешката психопатия.И това се прикрива с някаква си вяра.Но хората както виждаш са склонни да вярват на какво ли не.Защо не на добре организирана секта?