Работодатели с нов вид интервю: Всичко ще си кажете... с детектора

Фирми се страхуват от изтичане на информация
3 дек 2018 18:00,
62
Работодатели с нов вид интервю: Всичко ще си кажете... с детектора
Снимка: flickr

Нов вид интервю се провежда в столични фирми. Желаещите да работят в охранителни компании трябва да преминат през... детектор на лъжата.

Още по темата

Според експертите едни работодатели използват полиграфа само при наемането на работа, докато други периодично тестват своите служители.

"Не е много популярно или поне не се говори много за това, но конкурентни фирми на нашия пазар търсят всячески да се сдобият с вътрешна информация от своите конкуренти с цел прилагане на добри практики или придобиване на клиенти на конкуренцията", признава пред БНР мениджър в охранителна компания.

"За пръв път се сблъсках с тази практика, но не мога въобще да кажа, че съм се притеснявала от факта, че трябва да мина през такова изследване. Мина безпроблемно, лесно, бързо, когато няма какво да криеш", не крие въодушевлението си един от работниците, изпитал тестовете на детектора на лъжата.

Не винаги обаче изследванията протичат по качествен начин. Често фирмите, които предлагат такива услуги, не са достатъчно компетентни и не притежават добре обучен персонал.

Този тип проверка на лоялността обаче процъфтява. Моралът се пренебрегва, нарушават се и законови човешки права, опасяват се работници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
53
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Горанов ако седне на полиграфа. Ще го развалиМашината ще прегрее от герберастките лъжи!!То и Бб и Цц..няма да го издържат!!Що не пробват..публично а?? Да им видим морала..
54
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес детектор, утре с чипове за ***..
53
1
 
52
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Що работодателите си губят времето, а не вземат направо пушките и не разстрелват който не им харесва?
52
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страх ги е някой да не им открадне нанотехнологиите - на бах Нано по село Сусурлево пинизите да си топли вода във варели на покрива.
51
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бг работодателите често нарушават законите. Незаконно е да се питат въпроси от вида на имаш ли приятелка, на колко си години и тн.
50
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е тъпотия и противозаконно действие. Ако е истина то кандидатите за работа сами са си натресли това унижение. Човека въобще не принадлежи на фирмата. Защо приемат хората гаврата ми е трудно да кажа. Ами като нямат достойнство така ще е !!!!!
49
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Уууу! 48То реално всичко е незаконно!.то реално ВСИЧКО Е ЛЪЖА! Целият съвременен свят се крепи на лъжата, а тя говори, че Дявола е сред нас! Дявола е паднал Ангел, който просто не е издържал на Истината, т.е. изначално Дявола е вътрешно слаб , той се страхува от Истината, тя е неговият тамян!Тестването с детектор, показва желанието на Дявола, да разбере, дали носиш от "тамяна", който ще го погуби!Амин!
48
0
 
38
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.ha ha haaaa...mnogo iskam " hora "..pochitani " biznesmeni " kato Kiril Domuschiev ...kato Delian Peevski ...da minat na detector na lajata ...I tehnite pokroviteli razbira se...vsichki depotati...I vidni partiitsi ...I t.n. Nikoi ne moje da te zadalji da minesh na detector !!! Tova e narushavane na choveshkite prava !!!
47
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще започнат интервюта с изтезания? Все пак от кандидата трябва да бъде изтръгната цялата истина...
46
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опасявали се от изтичане на информация.Тия за Пентагона ли се имат,Щабквартирата на НАТО или КГБ,че да препитват с детектори?Долу бившите селянчета,ченгета и схемаджии превърнали се изведнъж в работодатели!За *** за зеле не стават,не плащат,не осигуряват,ама иначе с големи претенции.След няколко години с фенер ще търсят работници
45
0
 
55
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
То реално всичко е незаконно!Утре ако ида и си взема калашника от оръжейната,като ги почна е незаконно,ама те и БКП така са дошли на власт!Та кое да е незаконно?!Кое е законно да ми кажат!!!!!!Дянков като взе милиард и половина от вноските дето съм внасял и никое правителство на ГЕРБ след това не го връща,въпреки,че сега е на +,законно ли е?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
44
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
OSCHTE MALKO I A ELEKTRICHESKIQT STOL SCHTE VI TURQT BEQ DA VYRVQT RABOTODATELITE DETO SLYNCE NE OGRQVA
43
0
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип това е абсолютно незаконно.Май скоро освен работодателите друг няма да остане тука
42
0
 
66
 
! Отговори
ко?не! преди 5 години
Оф, то кадри нЕма, те чалъми търсят:))
41
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа ще ви работи за 300-700 нето та даже и на интервю ще ви се явява ама това на ден ли е или на три дена
40
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това законно ли е? И даже май не се приемаше за доказателство в съда.
39
1
 
50
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Не бе каже ли ми :''Ти знаеш ли кой съм аз?''Идва ми да му извадя гръкляна да видя кой е той?!Ако не умре ок!!Ама защо попа като идем на погребение и казва:''Няма значение кой цар,кой слуга!'',когато Господ открил пръстта над всички гробове?!!
38
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детекторът на лъжата не е доказателство, че лъжеш, неслучайно не се приема като доказателство във съда. Зависи от това в какво състояние си в момента и как реагираш на въпросите. Ако се провалиш още на контролните въпроси като името ти, после всяка истина ще се отчита като лъжа.
37
3
 
59
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Аз като данъкоплатец и като гражданин съм съгласен с част от моите данъци да се купят такива полиграфи и нашите депутати, хора свързани с постое, министерства да се проверяват. И ПОЛИЦИЯТА да видим там кой за кого работи.... и кой е честен. Нали всички сме много честни и искаме се на гражданите да се прилагат правилата и законите.... Айде сега е Ваш ред ......
36
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
факта, че фирма наема на работа по този начин, трябва да е сигнална лампа, че в самата фирма нещата не са, меко казано - "чисти", и най-добре да бегаш надалеч от това място!ако ТОЙ те тества, дали "утре" няма да го гръмнеш, най-вероятно ТОЙ "утре" би могъл да те гръмне, "при определени обстоятелства"