Софиянци дишат отрови! През уикенда – 3 пъти над нормата

Нено Димов атакува БСП заради горенето на дрехите second hand
43
Софиянци дишат отрови! През уикенда – 3 пъти над нормата
Снимка: Булфото, архив

В събота въздухът в София е бил замърсен два пъти над нормите, в неделя – три пъти. Това призна екоминистърът Нено Димов в Катовице, където се провежда Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP24).

Още по темата

"Това е безспорен факт. Правим засилени проверки със Столичната община от началото на сезона. При всички положения това не е достатъчно", коментира той, цитиран от bTV.

Според него обаче има много силна атака върху това да бъде спряно използването на дрехи "втора ръка" за отопление. 

Управляващите подготвиха промени в Закона за управление на отпадъците, с които се въвежда продуктова такса за всички лица, които пускат на пазара дрехи и обувки, включително втора употреба

Нено Димов директно нападна БСП, че опитват да спънат промените.

"В "Позитано" 20 много активно възпират този процес – нещо, което считам, че е твърде популистко на този етап. Но без политически консенсус трудно може да вървим напред по този казус. Проблемът е сериозен, трудно се върви напред, но все пак имаме успехи. Вече 7 града излизат от сферата на наказателните процедури и постигат годишните критерии и средните норми за качеството на въздуха, за съжаление останалите не се доближават", посочи Димов.

Договореното Парижко споразумение трябва да се следва, но по-високи амбиции към днешна дата България не може да не може да подкрепи, добави министърът.

"Трябва да сме наясно, че тези амбиции ще дадат резултат в следващите десет години. Нека да видим първо какъв е резултатът, преди да говорим дали тези амбиции трябва да се завишат или посоката трябва да бъде различна. Така или иначе защитата на българската енергетика е важна, защото това е предмет на националната сигурност, това е въпрос да запазим тока по-евтин за българските граждани и за българската икономика", каза още Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Да дишат димиляка, че когато хората протестираха, а джелатите на ст. комисар Хаджията ги налагаха с палки, те седяха в кафенетата и кръчмите и се надсмивха над жертвите на бабаитите с каските...
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :((Защо лъжеш? ББ като кмет първи бутна гето в София. За кмета от ГЕРБ в Стара Загора да не говорим. За кмета на район във Варна от ГЕРБ, дето посегна на електората на Салфетката да припомня ли какво му се случи? Борбата на кмета от ГЕРБ в Бургас с общинските съветници от ДПС и БСП в града за силната денонощна музика да ти напомня ли?
32
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За въздуха да благодарим на президента и БСП които не дават да се вдигне данъка на колите които силно замърсяват.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФактТака е, но те са верен електорат на първо място на БСП, част от тях гласуват за ДПС и само отделни махали - за ГЕРБ, ако емисарите на ГЕРБ са били по-щедри от червените шамани.
30
6
 
6
 
! Отговори
Едо преди 5 години
ПЪРВО, ВЪЗДУХЪТ В СОФИЯ, ПЛОВДИВ И ДРУГИТЕ ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ Е ЕДНАКВО МРЪСЕН И ЛЕТЕ, И ЗИМЕ! ВТОРО, ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ДВГ, ПОЕТАПНО! ТРЕТО, УТВЪРЖДАВАМЕ ПРЯКА НАРОДНА ДЕМОКРАЦИЯ! ЧЕТВЪРТО, ВЪВЕЖДАМЕ СЕМЕЙНОТО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ! ПЕТО, СЪБИРАМЕ ПАРИ В ХАЗНАТА! ШЕСТО, КРАДЛИВАТА ПОЛИТИЧЕСКА ВЪРХУШКА Е ИЗВЪН ЗАКОНА! СЕДМО,СТРОИМ ТРАМВАЙНИ ЛИНИИ, МЕТРА И ВЛАКОВЕ СТРЕЛИ! ОСМО, СЪЗДАВАМЕ ОПЪЛЧЕНИЕ КАТО ШВЕЙЦАРСКОТО, ВЪОРЪЖЕНО С НАЙ-МОДЕРНО ОРЪЖИЕ! ДЕВЕТО , МИН. ЗАПЛАТА СТАВА 1350 лв., МИН. ПЕНСИЯ 400?!
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми не мога да се оплача на село въздуха е много чист.Да се оправят щом с нашите данъци подобряват живота на софиянците. Щом държавата не се интересува от североизтока слабо бе ме интересува какъв въздух дишат софиянците
28
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Решението на проблема е за се стимулира намаляване населението на София до около 700 000 души. Инфраструктурата не позволява повече хора н този град, става неудобно за всички наличието на повече хора.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото е и че обедняхме около 10-20 пъти в масовият случай в сравнение с преди 1989 година. Сега управляват некадърниците, които преди 1989 година не вирееха и затова лъжат, че тогава те не били добре. След 1989-та некадърниците си направиха мафия и ни яхнаха с помощта на чичо Сам. Сега управлява най-мутренската част на демократите.
26
1
 
11
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Проблемът е, че платеният електорат на ГЕРБ замърсява въздуха като гори гуми и всякакви отпадъци, а ГЕРБ не иска да спре електората си да ни трови.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При ГЕРБ е така - мръсен въздух и популистки приказки от ГЕРБ.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък живея на село в Турция, имаме си газ и въздуха е чист благодарение на Тайпи.
23
3
 
13
 
! Отговори
до 27 преди 5 години
Пращаха безделниците на работа - факт. Но бездомни нямаше. Мога да поспоря за бедни, защото каквото имаше, хората можеха да си позволят, а и гледаха какво ли не. Сега всички са в София или в чужбина. Животни не гледат. Земя не копат. Души нямат. Сега сме наистина бедни. А ти си папагал. Повтаряш, но не разбираш смисъла на думите си.
22
1
 
11
 
! Отговори
:(( преди 5 години
Огромните гета, състоящи се от незаконни постройки, могат да се топлят само като горят *** или крадат ток.Преди 1-2 години някой писа само относно едно единствено от тези гета, че откакто Фандъкова е кметица, то се е удължилос ЕДИН КИЛОМЕТЪР !Та затова се питам, коя точно част от населението на София има предвид госпожата, когато говори, че ще вземе мерки 30% от него занапред да не са на твърдо гориво?Не е ли по-лесно новодошлите и самонастанили се да бъдат върнати там,откъдето са дошли?
21
9
 
3
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До 25. И това е вярно, но зародишът на проблемите е много преди 89. И ще го повтарям като шарен папагал докато ви уврат *** червени кратуни кой имс основна вина за дереджето ни.
20
10
 
8
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До 24. Бил съм, бил съм роден (набор 52 съм) и достатъчно съм видял. Бездомни нямаше, защото соц. системата не искаше да ги показва. Както криеше за убийствата, за катастрофите, за недоволните, преследваше даже за вицове. Много съм видял и знам, че почти всички (без номенклатурата) бяхме еднакво бедни, не можеше да излезем никъде и гледахме като Гаврошчета хубавите западни стоки и лъскавите им списания. Ти това не го ли помниш?
19
4
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 5 години
По- коректно би било да кажеш, че потомството и ново-тарикати на някои комунисти ни докараха до просешка тояга след 89. Така би било по- правилно. Друго нещо да изкряскаш като папагал?До другите - противогази има в специализираните магазини, а санитарни маски продават в аптеките. Но колко вършат е друг въпрос.
18
4
 
11
 
! Отговори
до 21 преди 5 години
Не че харесвам комунизма, дори не го харесвам. Но твърдението ти не е вярно. Преди 89 бездомни виждал ли си? Бил ли си роден тогава? Бил ли си с всичкия си?
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А мрънкате за данъка за старите коли, нали?
16
7
 
5
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До ташко. До просешка тояга отдавна ни е докарала твоята червена хунта, да та *** в цър.вула. Това не се наваксва бързо и лесно.
15
4
 
7
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Причини-> такси, причини-> такси, еййй с причини ще напълним бюджета не само на София, но и държавния! Гейрастити са опасни, вместо да одерат кожите на едрия капитал ще го ду**хЪт пак бедните! На ви 30 години мечтания капитализъм, т.е. фашизъм- държавата работи замедрия капитал.