Пенсионер застреля 3 породисти кучета на... гробища

Не е ясно защо мъжът е решил да убие алабаите
4 дек 2018 13:23, Павел Гълъбов
75
Пенсионер застреля 3 породисти кучета на... гробища
Снимка: Reuters

В Търговище е задържан мъж, убил три кучета от породата "алабай", съобщиха от МВР.

В местната полиция е подаден сигнал, че неизвестен извършител е умъртвил животните в района на гробищния парк в село Баячево.

Породистите кучета са собственост на 38-годишен мъж от града. Установено е, че извършител на деянието е 62-годишният П.П. от Търговище.

Иззета е законно притежавана от него ловна пушка, с която е извършена стрелбата, причините за която са в процес на изясняване.

При извършена в дома на П.П в Баячево последваща полицейска проверка е установено, че той съхранява 18 патрони 12-ти калибър за ловно оръжие, без да притежава съответното разрешение.

П.П. е задържан за 24 ч. в районното управление. Случаят се разследва в досъдебно производство.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
2
 
! Отговори
Марци преди 3 месеца
Така,установена е самоличността на мъжа,убил кучетата.А установено ли какво правят тези кучета на това място?https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Средноазиатска_овчарка
64
2
 
7
 
! Отговори
C преди 3 месеца
Това,че са породисти,прави ли ги по-добри и по-лоши ? Кучето навън трябва да е на синджира
63
3
 
15
 
! Отговори
До 64 преди 3 месеца
Кучетата като животни може да не са виновни сами по себе си, но те слушат стопанина и няма как да разберат кой е добрият или лошият човек. Като стопанинът каже: ,, Дръж Шаро, дръж, Нахапи го тоя дето го мразя,кучето го прави.Ако насъскат куче да ме ухапи, за да се защитя и аз да имам пушка ще стрелям.Как да обясня с думи на кучето, че нямам нищо против него?То слуша тоз който го храни.Ако стопанинът го бие и държи гладно кучето само тогава, разбира, че този човек е ,, лоош",но пак си е инстинкт
62
9
 
16
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 месеца
Не мога да разбера защо когато има новина, в която куче заплашва живота на човек някои хора застават на страната на кучето? Ами ако се случи на вас или ваш близък?? Ако кучетата бяха нахапали тоя човек до смърт, стопанинът щеше по най-бързия начин да ги качи в колата си и да избяга в чужбина. Щеше да каже:,, Защо точно моите кучета да са виновни"?
61
8
 
18
 
! Отговори
Добрата новина днес преди 3 месеца
Това е добрата новина днес. Собственикът с умрелите кучета вече ще знае, че като си вземе ново бойно куче, няма да го пуска да се разкарва само из гробища да плаши хора и ще го държи на каишка.
60
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
животните не са виновни, че стопаните им са т,ъпи
59
10
 
14
 
! Отговори
Истината е че... преди 3 месеца
Собственикът на кучетата си е виновен. Не знам изобщо защо вика полицията.Ами ако кучетата бяха убили човека??
58
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Папардакът май не може вече да ходи по чукарите за да трепе диви животни, та решил да утоли зверските си мераци, като ходи из града въоръжен и трепе кучета де що срещне! Сигурно е мразел по-младия човек от някаква съседска завист.
57
11
 
15
 
! Отговори
До 50 преди 3 месеца
В тоя случай не е убито беззащитно или болно животно. Кучетата са бойна порода ,, алабай",не говорим за малки пуделчета, пинчари( които макар и малки са доста злобни и пак могат да ви ухапят). Според мен дори може да окошарят собственикът им за опит за убийство.Откъде да знаем дали не ги е пуснал гладни срещу човека и нарочно не се е скрил??
За първи път чувам някой да може да си разхожда кучетата в гробище. Поне една глоба си е изпросил.
56
10
 
21
 
! Отговори
Призив преди 3 месеца
Пуснете човека!Няма ли свършване,тази кучкарска мода?
55
16
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Тоз дърт *** защо ходи с пушка на гробищата?
54
11
 
19
 
! Отговори
Край преди 3 месеца
Някой си пуснал глутница вълкодави да се скитат между хората и после като се намери нормален човек да отърве хората от тези ЧЕЛЮСТИ - прокуратурата почва да го тегли да дава обяснения.
Е немам думи. На тая държава нормалния човек и е враг.
53
10
 
17
 
! Отговори
Самозащита е преди 3 месеца
Погледнах снимки на тая порода ,, алабай", имаше една на куче изправено на задните си крака,ами то тогава става на височина почти колкото е човек. На снимката ми приличат на ловни кучета, на добре охранени кучета.Как тоя стопанин ще ги пуска да се разхождат без верижка? А на гробище не знам да е позволено да си разкарваш куче. Ами че те като нищо,ако са и гладни могат изядат и малко дете. Пенсионерът откъде да знае гладни ли са кучетата или не. Защитил се е. Тук не става дума за жестокост.
52
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От така поднесената информация нищо не става ясно.
51
4
 
15
 
! Отговори
Любопитен преди 3 месеца
А защо кучетата се разхождат свободно?????
50
7
 
26
 
! Отговори
Мен преди 3 месеца
Алабай са една от най-големите породи. Стават по 80-100 кила. Ако са хукнали към него е в пълното си право да стреля. За бой е тоя дето ги е пуснал да се разхождат.
49
6
 
18
 
! Отговори
До 50 преди 3 месеца
И що да е садист тоя човек? Представи си, отишъл си на гробище в делничен ден пред тебе изкачат 3 големи кучета, няма никой наоколо. И ти щеше да се уплашиш.И да беше викал за помощ пенсионерът, стопанинът го няма.Как да знае расови кучета ли са,или са изоставени в гробището??
Ако беше хукнал да бяга(че и възрастен отгоре на всичко ), кучетата щяха го разкъсат.
Вината си е на стопанина. Застрашил е човешки живот като ги е пуснал. Може да е искал само да ги изпикае, ама да бяха с намордник.
48
1
 
20
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 3 месеца
Това като виц-
Три породисти кучета на гробищата.
Законно притежавана ловна пушка с незаконни ловни патрони-тоя ловец с пуканки ли стреля с пушката.
И всичко това не къде да е а в гробищата.......смях от сърце.....
47
8
 
15
 
! Отговори
Нормална реакция преди 3 месеца
Браво на човека, че успял да реагира навреме. Кучетата едва ли щяха само да го помиришат. Ако аз бях на гробище и пред мен бяха изскочили някакви кучета мутанти от страх щях да си мисля че са се пръкнали от пъкала и вероятно са роднините на триглавото куче Цербер.Щях да грабна някой голям камък и да им викна: Мас** тии с мас**тии като сте изскочили от ада, се връщайте там. Която мас**Тия ме нападне първа, ще й строша главата. Това е нормална човешка реакция, човек да иска да се защити.
46
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Садистът с оръжието, който се изживява като Рамбо, трябва да бъде окошарен. Някой ден ще убие и човек.