Пенсионер застреля 3 породисти кучета на... гробища

Не е ясно защо мъжът е решил да убие алабаите
4 дек 2018 13:23,
75
Пенсионер застреля 3 породисти кучета на... гробища
Снимка: Reuters

В Търговище е задържан мъж, убил три кучета от породата "алабай", съобщиха от МВР.

В местната полиция е подаден сигнал, че неизвестен извършител е умъртвил животните в района на гробищния парк в село Баячево.

Породистите кучета са собственост на 38-годишен мъж от града. Установено е, че извършител на деянието е 62-годишният П.П. от Търговище.

Иззета е законно притежавана от него ловна пушка, с която е извършена стрелбата, причините за която са в процес на изясняване.

При извършена в дома на П.П в Баячево последваща полицейска проверка е установено, че той съхранява 18 патрони 12-ти калибър за ловно оръжие, без да притежава съответното разрешение.

П.П. е задържан за 24 ч. в районното управление. Случаят се разследва в досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
8
 
! Отговори
Да преди 5 години
Кой каквото направи, такова да му се върне. Толкоз. Мисли първо.
43
7
 
30
 
! Отговори
що да не ги гръмне преди 5 години
Кой ги е пуснал там! Виждали ли сте такова куче? А да го срещнете сам в гробищата изобщо не е приятно преживяване! Аз също бих ги гръмнал! Но май трябва да се гърми по глупаците дето измислят такива "кучеопазващи" закони...
42
2
 
24
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Законно притежавана пушка -18 патрона без разрешително .Може ли така?
41
4
 
21
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 5 години
ЗАЩО СОБСТВЕНИКА Е ПУСНАЛ КУЧЕТАТА СИ НАВЪН
40
0
 
6
 
! Отговори
читател преди 5 години
Има твърде много недоизказано в тази "статия", че не си струва да се чете, та камо ли да се коментира му.
39
2
 
28
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Първо вижте как изглежда куче от породата Алабай и после се ваикайте за клетите кученца. Ако са в зряла възраст са си бая зверове, които ако са и пуснати свободно да се разхождат спокойно ще изядат някой здрав мъж, а за някоя клета бабичка не ми се мисли.
38
2
 
21
 
! Отговори
хмм преди 5 години
Дали ако бяха на повод, както би трябвало да бъдат, старецът е щял да стреля по тях?
37
2
 
16
 
! Отговори
Аз мисля че преди 5 години
А аз си мисля, че пенсионерът е подозирал, че онзи с кучетата му крои нещо мръсно и затова е взел пушка. И е познал.Използвал я. Интересно, че не е заровил поне някъде пушката, като не могъл кучетата да зарови,все пак е бил на гробище. Тия двамата е ясно, че са се познавали и са имали някаква вражда. Друг е въпросът защо тоя пуска 3-те си кучета насред гробище. Беше по-вероятно да нападнат някоя бабичка. Изчакал е пенсионерът да остане сам и е пуснал от колата кучетата. Ама планът не проработил
36
3
 
18
 
! Отговори
Не може така преди 5 години
Кучето има много вкусно месо и не случайно в цяла Азия заема едно от челните места на трапезата.Разните защитници на животни,които дъвчат лакомо и ожесточено пилета,зайци,крави и прасета вият до небесата като видят някоя готварска рецепта като "Куче с ориз по пекински" например.Лицемери!
35
2
 
22
 
! Отговори
А дали не е искал да преди 5 години
Тая порода дето са породистите кучета агресивна ли е? Да не би собственикът да е искал кучетата да изядат жив пенсионера и да го зарови после. Звучи зловещо, ама защо ще взима кучета на гробищата? Полицията да провери. Не ми се вярва да е отишъл да дава раздавки за умрелите. Не е съботен ден.
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е расизъм. Всички кучета са равни. Селектирането на породи е фашизъм.
33
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за кучетата, но защо стопанинът им ги е оставил без надзор?Ако въпреки всичко не са правили пакости, този, който ги е застрелял не е човек! Редно е да го накажат строго.
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 33Кучето е свещенно животно. Ако беше убил човек щяха да го задържат след година ако го хванат.
31
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30Българина е свикнал да пуска кучетата да се разхождат навсякъде и вика то не хапи.
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги готви за пържоли на Коледа. Тя пенсията е ниска и може затова да е решил да убива кучета.
29
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А като убият три прасета и ги сложат на коледната трапеза, задържат ли ги?
28
3
 
10
 
! Отговори
до Загрижен преди 5 години
Прав си! НО, така е съгласно ЗЛОД! Що се отнася до баба Гицка това с чакалите е малко вероятно. Виж, скитащите кучета са наистина опасни. Само че един природозащитник като звънне и дойдат и те хванат в територия на населено място със сглобена и пълна пушка и гориш! Казвам ти го като стар ловец!
27
1
 
25
 
! Отговори
А дали? преди 5 години
Ами може собственикът на кучетата да му е имал зъб и да ги е насъскал срещу тоя дето ги е убил. Не вярвам без причина някой да си хаби куршумите, за да убива кучета. По-лесно щеше да бъде да им подхвърли кремвирши с отрова, ако е искал са ги трепи.Така че да разяснят причината за кучешките убийства. Не мисля, че е било без причина.
26
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Куче което се движи без човек до него е безстопанствено, а щом човек усети заплаха за живота си трябва да се защити. Тия кучкари са най долната напаст, виждаме ги как най безпардонно си водят кучетата на детски площадки и пясъчници, на места където хората се движат за работа, намордник естествено няма. Самите стопани са много ниско ниво хора щом нямат акъл и съобразителност къде да разхождат кучетата си, а за мърсотията след тях която не почистват да не говорим. Тук човека се е защитил от бездом
25
2
 
15
 
! Отговори
Загрижен преди 5 години
До До 6"Не е 100м колега,а 200! И то не от последната къща, а от територията на населеното място!"Е да, де на 100м! Само ми кажи чакалите и безстопанствените кучета с лазер или с рулетка броят метрите? А баба Гицка, на която са и изпохапали краката предната вечер, с какво точно ги мери?