Ремонтите - некачествени. А заради тях загиват хора

Пример - трагедията край Своге, която отне 20 живота
Обновена: 12 дек 2018 22:01 | 12 дек 2018 21:51, Петя Славова
18

Строители изкараха тежка машинна техника на протест в столицата. Българската камара на строителите настоява браншът да не се използва за предизборни и политически цели, а обвиненията в корупция и некачествено строителство да спрат.
Още по темата

Представители на протестиращите се срещнаха с депутати и министри, след което стана ясно, че държавата отпуска 160 милиона лева за изплащането на вече извършени ремонтни дейности.

"За пръв път в историята на България имаше протест срещу опозицията. За пръв път едрият капитал протестира срещу опозицията. БСП не иска да удари върху имиджа на българските строители. Ние мислим в една посока. Не разбирам защо не искат да се контролира строителството по-добре", обясни в "Денят ON AIR" депутатът от БСП Любомир Бонев.

Депутатът даде за пример трагедията край Своге, която стана заради некачествена пътна настилка и мантинели, които не отговарят на изискванията.

"Само преди месец имаше среща между Камарата на строителите и БСП. На тази среща Корнелия Нинова заяви, че при управление на БСП ще има прозрачност и равнопоставеност между всички фирми. В последните 10 години това го няма, мащабните проекти и пътища ни убиват. Разговорът тогава беше конструктивен. Не мога да си обясня защо сега има протест", заяви Бонев пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че новата Агенция за пътна безопасност, която ще се сформира от 39 души, няма да доведе до желания ефект - а именно жертвите по пътищата да намалеят.

"Строят се пътища за милиарди левове, а след лентичката веднага почват да се ремонтират. За нас важното е като се дават толкова пари, те да се оползотворяват добре", завърши гостът.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Отговорете ми на един въпрос : Защо скоростта на "бойковата магистрала построена от "неговите строители" , е ограничена на 90 ? "Магистралата" и сега се само контролира от КАТ, събират пари за други "магистрали".
9
0
 
5
 
! Отговори
do5 от стар строител преди 5 години
Пътищата правени през соца са много покачествени,защото тогава имаше контрол.Абсурд беше да се приемат такива кръпки като сега.Ха сравнете път правен преди 1989 и сега.Ремонт и на следващата година пак,това е сега.
8
0
 
7
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Тази манифестация трябваше да почва от моста на 4ти километър посока Пловдив. Да паркират камионите върху двете платна за да не се вижда напукания асфалт след поредния ремонт. Пътя там е напукан като паяжина и запълнен с някаква смес, Пък може нарочно да е така направен за да не заспиват водачите.
7
0
 
6
 
! Отговори
Лимонад преди 5 години
Да се махнат безумията от бул. Константин Величков! Да се въведе такса - нямам гараж и затова колата стои на улицата! Разширяване на околовръстното, където още не е! Магистрала до Видин! И разширяване на Тракия и Хемус с по още 2 платна!
6
19
 
3
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Има фирми, които строят некачествено, и фирми които строят качествено. Не може всички да бъдат обвинени: "всички са маскари". Ако някой има документи и факти, че дадена фирма е нарушила Закона, и направила е некачествен ремонт или строеж - следва да уведоми комисията за строителен надзор, М-вото и прокуратурата. Твърдението, че ВСИЧКИ строително фирми работят некачествено е обида към българските строители и опит за създаване на проблеми от страна на БСП/ Кулнила и Элена/.
5
3
 
20
 
! Отговори
месара преди 5 години
А стига бе??? Как стигнахте до този извод? Още малко ще кажете, че ремонтите ги правят приближени фирми на Боеко?! Срама нямате
4
8
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ремонтите не са некачествени, ами нашите строители толкова си могат. Карат още като през соца и нищо ново не се опитват да научат. Убеден съм че в България вече няма жив майстор, който да може да реди павета например.
3
2
 
15
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Открихте топлата вода а за данък кола се чудя за какво плащаме някой по компетентен да отговори
2
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кажете къде да кача снимки да видите как строителна фирма на герб унищожи огромна тревна площ в люлин 3, детска площадка, игрище за футбол и баскетбол, дървета премазани и почупени и всичко е в калище, а асвалта е смазан от багерите. къде е мръсната банска мутра да види какво вършат тия ***???
1
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, то не може хем ГЕРБ да краде на поразия от средствата за ремонтите, хем ремонтите да са качествени.