МС отпусна 1,5 млрд. за "Хемус" – от бюджетния излишък

Отсечката, която ще се строи е от Боаза до Велико Търново
Обновена: 14 дек 2018 06:50 | 13 дек 2018 22:41,
35


Дни преди Коледа Министерският съвет реши да развърже чувала с подаръци. Отпускат се 1,5 млрд. лв. за строителство и ремонт на АМ "Хемус".

"Решението зарадва над 122 общини, от 13 области от Северна България. Отсечката, която ще се строи, е от Боаза до Велико Търново. Развитието на Северна България е основен приоритет в отдел инфраструктура. Отсечката трябва да бъде завършена до 2021 г.", отбеляза депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова.

Още по темата

В студиото на "Денят ON AIR" тя обясни, че тези средства идват от бюджетния излишък.

"Имаме доста сериозни обособени индустриални зони. Основните приоритети в инфраструктурата водят до по-добра комуникация в обществото, а приоритетите в образованието водят до повече социален капитал. Бизнесът постоянно алармира за кадровия проблем. По тази линия се работи много. Единият от законопроектите е за изменение и промени в закона за професионалното обучение. Заплатите на учителите растат, а това ще даде мотивация на младите кадри в сектора", посочи още народният представител пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
СТОКОВ БАЗАР ИЛИЯНЦИ преди 5 години
ТЪРГОВЦИТЕ В СТОКОВ БАЗАР ИЛИЯНЦИ НЕ ИЗДАВАТ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като за начало да пооправят пътя Север-Юг че е най-натоварен от към тежкотоварни МПС и най-много сакатлъци стават
29
0
 
2
 
! Отговори
1212 преди 5 години
Защо не изплатихте малко външен дълг с тези кинти?
28
2
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Здрава мафия ! Оня ден строителната мафия изкара багерите и ГЕРБ им клекна ! А колко са 10 % от милиард и половина ???!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
стана им тясно преди 5 години
Шъ краде ама ще отиде при Бенчо и Баневи
26
0
 
6
 
! Отговори
Пътят... преди 5 години
...до Велико Търново е доста лош! Минава предоставя трудни участъци. Ако успеят да направят магистрала поне до Велико Търново през следващите пет години, дори и да ги откраднат тези пари, все има полза. Съмнява ме обаче, че само ще отбият номера и откраднат парите!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да спрат да наричат Варна морска столица каква морска столица като половин век не са прокарали една магистрала до нея
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо крадене ще пада
23
0
 
2
 
! Отговори
до някъде от преди 5 години
Трябва да са били 30. Тарифата е установена в Империята на Злото от 2000 години.
22
0
 
7
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Северна България има вопиюща нужда от свестен път Варна и Русе. Изтрепахме се по тия лоши пътища. Но освен по инфраструктура трябва да се работи по сигурност - и при 3 магистрали никой няма да дойде, ако знае, че всеки може да ти влезе в къщата безнаказано като в Бяла черква
21
1
 
1
 
! Отговори
разплата преди 5 години
Следващата стъпка е да се изловят всички АБПФК и техните отрочета мамини и да се пратят да се трудят на полза народу.А през почивките да им пращат Нинова да им плещи на главите докато напълно загубят разум.
20
4
 
3
 
! Отговори
някъде от България преди 5 години
Сърцето на Нинова се къса на парцали защото Северна България няма да бъде заложник на нечистивите и помисли.Да му мисли пРезидента дето така безгрижно продаде положението си в правителството на ГЕРБ за няколко смачкани рублички.
19
1
 
7
 
! Отговори
Fool преди 5 години
Понеже виждам, че има хора които се чудят, защо са протестирали строителите да кажа. Протеста беше против опозицията, защото каза, че строителството не е качествено и се краде от европейските пари. И ето, днес пожаникарчето им даде от държавните. Идилията е пълна, бизнес и държава сраснали в едно!
18
1
 
7
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
Бонусите се раздават.лапачката идва. Строителите ще преперат парите и ще отидат при който трябва.И не знам за какво точно протестират.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отсечката, която ще се строи, е от Боаза до Велико Търново.Това не са ли някакви смешни километри? Направо жалки?
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМ "Хемус" уж приоритетна за държавата, а след 10 г управление на тези, пак е наникъде. с тези темпове може след 50 г да я завършат... евентуално. Представям си ако не им беше приоритетна... сигурно и 500 нямаше да стигнат да има един нормален път на север.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От година говорят как заплатите на учителите щели да растат. Ама уж увеличението можеше да е от септември, после го отложиха за януари, а се говори, че най-рано март-април може да се дочака. Явно се разчита да дойдат нови кадри само на обещания - мутренският принцип, ама младите хора днес не се лъжат само от приказки. Някои идват, виждат какво е и бързо се махат - за 600 лв да се търпи произвол не си е работа. Дори и работата да ти е призвание бързо разбираш, че си изтривалка на куп чиновници.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера "протестираха" строителните фирми"!Днес ББ развърза чувсла и им подхвърли едно тлъсто парче!Театъра за раята продължава.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прасчо хареса това
12
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом ги е отпуснала значи не е излишък. Като се има предвид заема от 25 милиарда, кое точно е излишък? Излишък ще има когато се изплатят всички заеми.