Приятел на загиналия медик: Марио е сирак, омагьосващ сърцата...

Марио ще липсва на всички ни, споделя още Димитър Димитров
13 дек 2018 18:48, Павел Гълъбов
32

Снимка: Facebook

"Днес искам да ви разкажа за Марио, който тази неделя щеше да навърши 27 години. Марио е сирак от град Септември, отдавна останал без родителска грижа. Изключително независим, харизматичен и любвеобилен млад човек. Дипломиран от Медицинска академия с отличие, работещ в Спешното на Александровска болница, всеотдаен към здравето на хората, приятелите си и опазването на околната среда.

Марио омагьосва души и сърца, където и да отиде. Марио е човек, който лоша дума никому никога не е казал, нито пък някого е наранил. Марио е човек, влюбен в планината и ако и да нямаме друга утеха, то поне знаем, че остана високо на място, което обичаше. В един по-добър свят с майка си, баща си и всички върхове".

Още по темата

Това сподели във Facebook Димитър Димитров, приятел на загиналия в Стара планина лекар Марио Шкодров.

"Знам, че долу в ниското пред клавиатурките винаги ще се намерят съдници за безразсъдство, безотговорност, самоубийство. Нека да съдят - може и да са прави, но цената не я плащат те, пък той плати с най-скъпото си, а ние плащаме със съвестта си, задето беше сам. Моля, уважавайте паметта му, уважавайте мъката ни и хората, които сеят доброта, талант и любов. Марио е един от тях и горещо ще ни липсва. Всъщност не, той винаги ще бъде вътре в нас, а ние ще се стремим заедно и сигурно да сме поне наполовина толкова нависоко, колкото достигна той за краткия си житейски път", пише още Димитров.

"Благодаря на Планинска Спасителна Служба за отдадеността, професионализма и човечността. Благодаря на всички, които ще си спомнят Марио с любов. Благодаря най-вече на теб, приятелю, където и да си. До нови срещи на някой висок планински връх", завършва той.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
8
 
! Отговори
Михаил преди 5 месеца
Жалко за този мъж, жалко за този ЧОВЕК! Господ да го прости!
29
0
 
17
 
! Отговори
От Берлин преди 5 месеца
Бог да му прости греховете, и нека ние се смирим пред него! Жалко. А, би помогнал още много на страдащите хора.... жалко!
28
0
 
51
 
! Отговори
Е. преди 5 месеца
Много ме е яд за това момче, ей. Изглежда много стойностен човек. България има нужда от такива хора.
27
5
 
38
 
! Отговори
Питър преди 5 месеца
Бог да прости младежа, малко хора си избират сами смътта.
Обаче искам да ви кажа едно, а също и на приятелите му - хора, пазете се! Вие имате ДЪЛГ към България, на не просто ПРАВО, да преживеете всичко. Вашият ДЪЛГ е да родите и отгледате БЪЛГАРЧЕТА, за да продължи да я има тази страна с планините си и да запази името си. Казвам го на ВАС, защото ще ме разберете. Кретените, дето се избиват с колите си по магистралите не са ни нужни, но ВИЕ сте. Жал ми е, какви хубави деца е можел да има
26
1
 
10
 
! Отговори
Зле си, преди 5 месеца
До 666

пич! Нещата не работят така. Съветвам те да спреш домашнярката и да пробваш с нормален алкохол.
25
2
 
27
 
! Отговори
Бау преди 5 месеца
Леле, той бил спешен доктор! А аз си мислех, че щом е постъпил нехайно в живота си, значи е бил и безотговорен в професията. Връщам си думите назад. Спешният лекар не е като другите, той ТРЯБВА да има поне малко вкус към риска, иначе няма да се справи. Жалко за човека!
24
19
 
10
 
! Отговори
666 преди 5 месеца
А моите костовци, бисеровци, руменовчаровци, галевци, арабаджиевци, софиянковци, премяновци, баневци и още, и още, и още - ги държа живи и фрашкани с пари! Защото Аз съм князът на този свят! Поклонете ми се и за всеки нов ден ваш живот ще отнемам живота на някой праведник! Злото вирее и процъфтява с кръвта на доброто. Такъв е договорът. Работя по 24 ч всеки ден. Знаете как да ме намерите!
23
7
 
28
 
! Отговори
Виготура преди 5 месеца
Рискът да те убие пътен терорист на пешеходна пътека в София е много по-голям от това, да се загубиш и умреш в планината. Клошарчета клавиатурни.
22
2
 
37
 
! Отговори
Друг Карловец преди 5 месеца
На всеки му се случва да си повярва повече от необходимото в Балкана, обаче не всеки път се получава... Кофти за човека.
21
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво на приятеля му.
България е има.
20
1
 
50
 
! Отговори
НеАнонимен преди 5 месеца
А Делян Пеевски е още жив и груйти мазни над филия с мас... Кажи ми, къде е справедливостта?!
19
2
 
75
 
! Отговори
Явор преди 5 месеца
Бог да го прости.
И респект, че е оставил такива приятели след себе си. Не всички могат да се похвалят с това.
18
0
 
54
 
! Отговори
Жалко за момчето! преди 5 месеца
Бог да го прости!
17
8
 
31
 
! Отговори
Влади преди 5 месеца
Бог да го прости! Хубаво момче, положителен герой, много тъжно, че вече не е сред нас...
Защо е тръгнал по залез слънце, през декември, в студ и сняг да прекосява по тъмно БИЛОТО на Стара планина??? Прекалена самоувереност, може би...
А приятелчето му, което плаче за него все пак да не упреква разумните хора „пред клавиатурките”. Защо, като са толкова близки, не е бил до него в планината или поне да го спре.
Много станаха героите-върхогонци по Хималаи и Балкана, нормалните да се срамуваме ли?
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Надявах се да е Гъцев от ВМА, ама нейсе...
15
2
 
101
 
! Отговори
благодаря преди 5 месеца
Искам да Ви кажа, че това е най - хубавото нещо, което може би съм прочела в живота си за ПРИЯТЕЛ. Чета и плача заедно с Вас и наистина вярвам, че с такива приятели Марио не е бил сам, както че и със сигурност сега е на едно по добро място...защото тук рием по дъното. От безразличие! Благодаря Ви за прочетеното!
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Bog da gonpristi otischal e pti rifitelite si i to oredi koleda ne snam daschto dobrite skromni hora vinagi parvi si otivat stana mi ma4no jato 4etoh sa bego ve4na mu pamet amin
13
3
 
31
 
! Отговори
Карловец преди 5 месеца
БАЛ-КАН: МЕД И КРЪВ. Колкото красива, толкова и коварна!
12
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хубавото е, че все пак е бил сред нас. И да повторя - стойността на животът не се мери с неговата дължина.
11
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нещастни случаи хиляди, да не се случва. Кажете на Путин да освободи момчетата. За тях се молете сега.