Дириха бедстващ турист в Пирин, щял да "оцелява" за кауза

Цветан Найденов се обадил, че няма да се справи, намериха го
Обновена: 14 дек 2018 19:30 | 14 дек 2018 19:19, Веселина Йорданова
24
Дириха бедстващ турист в Пирин, щял да "оцелява" за кауза
Снимка: архив, Dnes.bg

Планински спасители от Сандански тръгнаха на нощна акция по издирване на турист в Пирин, поел на преход без храна и вода, в името на "благородна кауза", съобщи "24 часа".

Цветан Найденов е тръгнал на преход от с. Ощава и около 16 часа се обадил за помощ, като обяснил, че се намира някъде около с. Сенокос. Изплашил се, че се стъмва и няма да може да се оправи сам.

Четирима спасители са се отправили към посоченото място, за да го намерят и приберат.

Малко по-късно стана ясно, че издирването завършва с щастлив край - планинските спасители са го открили жив и здрав в района на село Ощава.

Вчера бе оповестена инициативата на скаутска организация "Оцеляване с кауза - Пирин",  в която трябваше да участват Цветан Найденов, Светослав Атанасов и Костадин Коюв. В подкрепа на потребителите на Защитените жилища в Банско, те си поставили за цел да покажат може ли да се оцелее без вода и храна на минусови температури в Пирин.

В поредица от пет епизода "оцеляващият" Цветан Найденов трябвало да пресече Пирин и да достигне до "Защитени жилища 1 и 2" в град Банско, само с дрехите на гърба си, нож, ферородна запалка, снимачна техника, раница с провизиите за Защитените жилища, без вода и храна.

Цветан трябвало да заснеме и покаже използваните от него техники за оцеляване, природните забележителности през които минава и информация за учреждението, до което трябва да достигне и да "достави провизиите". А провизиите всъщност били зимна екипировка за хората с увреждания, дарени от добри хора.

Целият проект трябваше да бъде заснет за 26 часа, а пренощуването на "оцеляващия" да бъде на открито в природата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
6
 
! Отговори
Лешояди преди 5 години
Пълни глупости, момчето си е добре и написаното няма нищо общо с реалността
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава Богу, намерили са го. Ама хайде моля за по-малко ентусиазъм през зимните месеци по планините и браво на спасителите, тяхното е благородна кауза!
1
3
 
26
 
! Отговори
Абориген преди 5 години
Когато мислиш че си лъв а в гърдите тупка малко заешко сърце !