Откриха ски сезона в зимните ни курорти Банско и Боровец

И на двете места тази година картите за лифтовете поскъпват
15 дек 2018 21:57,
10
Откриха ски сезона в зимните ни курорти Банско и Боровец
Снимка: Булфото

С официална церемония бе открит ски сезон 2018/2019 в Банско.

На събитието присъстваха председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, народните представители Даниела Савеклиева, Десислава Атанасова и Александър Мацурев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, заместник-министърът на туризма Любен Кънчев, областният управител на Благоевградска област Бисер Михайлов, кметът на Банско Георги Икономов, петкратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели и много други официални лица и гости на града.

"Банско е №1 и ще остане №1, защото предлага прекрасни туристически услуги на българските и чуждестранните гости през цялата година. Не е случаен фактът, че Марк Жирардели избра за поредна година Банско и отново е с нас на откриването на ски сезона", заяви Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той благодари на кмета на Банско Георги Икономов и екипа му, на концесионера и на всички работещи в туристическия бранш за усилията, които полагат, за да превърнат Банско в зимен курорт от световна величина.

"Отличията, които получава нашият град през годините, са доказателство, че работим в правилната посока. С гостоприемството си, старанието и нашата упоритост караме българските и чуждестранните туристи да се чувстват добре и да се връщат отново в Банско", каза кметът Георги Икономов.

На централния площад в зимния курорт се събраха стотици почитатели на зимните спортове, за да се насладят на богатата програма с участието на фолклорни състави и кукерски групи.

Днес бе открит и ски сезонът в Боровец.

Този сезон цените на дневните карти за лифтовете и в двата курорта са поскъпнали. Най-голямо е увеличението при дневните карти в Банско - от 58 на 65 лева, а цената в Боровец и Пампорово се вдига от 55 на 58 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
0
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
Бях в Банско на откриването и много ми хареса! Голям купон, а Гери Никол е мн яка мацка
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно е мн зле положението в Банско и околията. Мyтpoгените вече не знаят как да си избият милионите, профукани за безсмислени хотели, и ела глей кво става - картата 65 кинта, оле-боже :D
8
6
 
35
 
! Отговори
абориген преди 5 години
тва смотано кално и *** село от ква световна величина е бе, . богатите и културни европейски туристи не са и чували за мутрочалгарският коптор и да ядат вкисната чорба за 20 лв.ч, салата от пластмасови домати и отлежало в туба цар кирово уиски
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека писъците на турци,гърци и *** продължат...
6
5
 
25
 
! Отговори
от чужбина преди 5 години
Не се наядоха българските олигарси и "бизнесмени".
5
4
 
31
 
! Отговори
Haha преди 5 години
Уж не са на един собственик, а цените им по-добре синхронизани от на бензиностанциите
4
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХАХА 65 лева. Айде у лево, в Алпите е по-евтино и не те цакат на всеки метър.
3
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новата- власт, по-света,.Избрана- от, докторите,.Анти- терорйсти,...Ако- не- започне, да- дава- благо,.Значи- съдът, ще- види, още- разплата,.Още- хора, ще-се- оплачат, на- бог,.Като, светите- мъченици,.Срещу- дяволите,.
2
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помолете- се, господа,.Да- има, едно- дете, за- 95%, населението,.Не-годно, за-качване, из- рая,...Преди, да- стане, света,..На- здравето, на, днешния- рекорд,..Най-добрите ,...
1
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодаря- на, сйгорността,.Че- ме- уважи, със- добрата, новина,.И, нека- бъдат, щастливи, .Всички, Съратни- зетьове, .На, виолетовия- граф,...