Айфеловата кула, Саграда Фамилия, Кремъл... Парк "Европа" в Бургас!

Туристическата атракция с миниатюри ще бъде изградена на 12 декара площ
16 дек 2018 09:30,
20

Нова туристическа атракция с миниатюри ще има в Бургас. Гостите на морския град ще могат да разгледат историческите и културните забележителности на Европа, събрани на едно място. Атракционът ще бъде изграден на цели 12 декара.

В бъдещия парк ще бъдат разположени 24 макета върху стилизирана карта на Стария континент, а границите на държавите ще бъдат очертани със зелени алеи и стилизирани водни площи, разказва Bulgaria ON AIR.

Макетите ще бъдат с височина 3 метра, но има и изключения. Символът на Париж - Айфеловата кула, ще бъде висока цели 6 метра.

Място в парк "Европа" ще намерят и забележителности от нашата страна. България е представена с Рилския манастир и храм-паметникът "Александър Невски".

Бургазлии могат да дават предложения кои други символи на Европа искат да видят в бъдещия парк, а общината ще търси европейско финансиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
men преди 5 години
бургас отговаря около 1000 пъти повече на определението град от софия. софето е една голема фавела....
16
1
 
2
 
! Отговори
men преди 5 години
кой ще ви гледа ***рските статуи бе. срам немате ли бе? български статуи що не направихте бе келемета. изучиха се от арапите и грингофците ше правят нов дубай и нов лас вегас. гъс кафъ затрива....
15
4
 
4
 
! Отговори
само Черноморец БС преди 5 години
всички идват в Бургас не във Варна защото Бургас е най европейския град в БГ
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДедоСтига преувеличава. Не повече от 2000 човека са пострадали от комунизма у нас. Голяма трагедия го изкарахте.
13
2
 
4
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 5 години
Днес, този атракцион в Бургас съществува от вече почти година. Или искате властта да вземе за втори път едни пари за изграждането му..
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре да се оправят разбитите улици в града.
11
4
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
До всвА най-големият паметник,по-висок и от СУ,е на армията,окупирала България за 45 години!Колко народ се изтрепа и изчезна безследно за тези 45 г. знаеш ли?Десетки хиляди!
10
8
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
дo 3 Само забрави да споменеш, че обичаш Бургас най-много за това, че когато те лъхне на мазут от Нефтохим, който е на 8 километра от града..... сияеш от щастие!На седмица минавам по 2 пъти през този град вече 7 години и в много малко случаи, не съм усещал оная отрова от Нефтохима. Иначе си го обичай Бургас и на Тиквата дружката- Вальо Златев!
9
1
 
4
 
! Отговори
do ВТВ преди 5 години
Бях забравил този срам, наведени политици имаме и това е!
8
5
 
7
 
! Отговори
Аз123 преди 5 години
Браво, добра идея!
7
1
 
15
 
! Отговори
всв преди 5 години
До номер 5: А в София има и паметник на тия, които са я бомбардирали през втората световна война, нали? Това е идея на мазохисти!
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ISZLISSCBNI PREIZLISCHNI GLUPOSTI A NARODA E GLADEN I BOLEN
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
боже прибери си версиите на Златни има Айфелова кула, вместо да сложат макет на паметника на Шипка, също става отгоре да има тереса, а се популизира наш паметник, ще дойдат френските меки китки и ще се кефят на тъпотията ни, а в същото време искаме да махнем паметника на съветската армия и Альошата. А малко по-нагоре от Бургас сме разбили подлите византийци и една табелка няма дори.
4
8
 
13
 
! Отговори
men преди 5 години
а божке, обединената еврофилия умре, те паметници ше строят. и на кого ше строим паметници? на френките и на рижавите юроди дето от 1000 години се опитват да ни затрият. срам не срам важно е да напълни гушката протежето на бочко и да се отчете където требва
3
10
 
16
 
! Отговори
обичам те, бургас ! преди 5 години
от дете бургас е любимия ми град ! сега на 70 му се радвам пак, все едно съм на 17. .................а и с тази морска градина....с фестивала на пясъчните фигури........сега с тази нова идея...............обичам те, бургас, въпреки ,че живея на 400 км. !
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо за крадене има ли от тези Европейски средстава да се включвам и аз в проекта?
1
5
 
5
 
! Отговори
КТБ преди 5 години
КТБ най голямата видима измама за невидимите по късно