Заради снега: ПТП-та, блокирани пътища, закъсали камиони...

Сложна пътна обстановка. МВР съветва да си стоим у дома
Обновена: 16 дек 2018 21:27 | 16 дек 2018 17:15, Петя Славова
108
Заради снега: ПТП-та, блокирани пътища, закъсали камиони...
Снимка: БТА

Усложнена е пътната обстановка в страната, силен снеговалеж има в Кюстендил, Пазарджик, София, както и в района на проход "Предел", Юндола, Попови ливади, Сатовча и Добринище /обл. Благоевград/; Враца и Леденика /обл. Враца/; Ловеч, Троян, Ябланица, Априлци, Шипково, "Троянски" проход /обл. Ловеч/; Берковица /обл. Монтана/, Видин, прохода "Шипка". Това съобщиха от МВР по информация към 13.30 часа на ГД "Национална полиция".

На места има закъсали товарни автомобили. Създадена е организация за изтеглянето им, така че да не пречат и да затрудняват движението.

Още по темата

За снегопочистване, временно е ограничено движението на МПС над 12 т по посока: АМ "Струма" от пътен възел "Бобошево" в посока София; АМ "Люлин" в посока изход София - водачите изчакват на място от 5-ти км при пътен възел. "Мало Бучино"; път Кюстендил - ГКПП "Гюешево"; път ГКПП "Калотина" - Сливница.

Поради катастрофирал товарен камион, временно е ограничено движението в изпреварващата лента при км 221 на АМ "Тракия" и то се осъществява в активната лента.

Временно се ограничава движението по пътя Видин-Монтана по околовръстния път на гр.Монтана при км 10+590 поради изтеглянето на аварирал товарен камион. Водачите изчакват на място.

Пътна полиция отправя апел към водачите да не предприемат пътуване, ако не е крайно наложително, заради обилния снеговалеж.

Междувременно стана ясно, че е възстановено движението по АМ "Тракия" при км 221 в посока Бургас, съобщиха от АПИ. Временно се ограничава движението на МПС над 12 тона през прохода Предела поради обилен снеговалеж.

Временно се ограничава движението на МПС над 12 тона по пътя Благоевград - Станке Лисичково поради обилен снеговалеж. Временно се ограничава движението на МПС над 12 тона по пътя Своге - София, поради обилен снеговалеж и за снегопочистване.


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
21
 
24
 
! Отговори
ганьовци прости преди 5 години
абе ..в целият свят когато вали обилен сняг хората гледат да не ползват автомобилите си ако не е крайно наложащо..приятели които имат фирми за тирове в америка стояха заклещени не знам в кой щат заради снеговалежа ама там никой не мрънка...вали ли сняг и вилеца не може пътят да е на асфалт..затова хората не пътуват...мрънкачи..изчистихте ли си поне пред къщите и входовете..да не говорим че повечето нямат идея как се шофира при снеговалеж...!!!
39
6
 
26
 
! Отговори
Каберне Совиньон преди 5 години
Koлата съм я паркирал в гаража, с летни гуми. От декември до март спи като мечките зимен сън. Аз си пия винцето с булката и не съм луд да се пързалям по тия пътища. Вие купувайте зимни гуми и карайте. Наздраве.
38
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой плаче бе ... от 6 часа пътувам 100 км. От 3 стоя на магистралата на тунел топли дол. Не е пипнато да се почисти. Няма сол няма пясък. Спрели са ни и не ни пускат от полицията защото на последния тунел е закъсал ТИР. За който има забрана за движение сега. И не можели да го изтеглят.... без коментар могат да си теглят само половите органи
37
1
 
18
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 32. Хаха, ами имайки предвид времето, за което се стига с влак от София до Варна, сигурно ще излезе че сте на хиляди километри. Нали знаеш онази приказка, като казали на японците че от София до Варна се пътува 8 ч с влак те решили, че България е по-голяма от Китай.
36
1
 
32
 
! Отговори
SCANIA EURO 6 преди 5 години
На 45 км съм от Касел (Германия) на един паркинг. Сутринта осъмнахме затрупани от сняг. Доста притеснително . След час паркинга беше изчистен и поръсен и сега си имаме само мокър асфалт . Жалко че няма как да кача снимки "преди" и "след". Как ? Не мога да се начудя, как го постигат ? Вече 12 години не мога да се начудя.
35
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде пада сняг и навсякъде има проблеми при обилен снеговалеж.В Гърция като само падне температурата и затварят магистралите. Но гърците не плачат като вас. Инфантилна работа.
34
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек като влезе в български сайтове и като почне да чете глупави коментари и се отказва.Вие изчистихте ли пред входа?Или пак чакате Фандъкова, Неволята или някой друг да ви изчисти?
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само една дума мога да кажа: България - жалка работа
32
4
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Тогава имаше развит жп транспорт и почти никакъв автимобилен. Ние се запасявахме началото на декември с олио, брашно, захар, картифи и кобсерви, въпреки че живеем в град. Тогава просто не мрънкахме чеулижите не са чисти. Междуградските улици се чистеха като спре да вали.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние във Варна сякаш сме на хиляди километри от София както казва атакиста няма такова топло и спокойно време за средата на декември.
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дo 30 Кво ще се случи ли? Вопенно положение в България!
29
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ли ще се случи ако се върнат старите зими от 60-те 70-те и 80-те години. В онези години зимата започваше в краят на Октомври и свършваше в краят на април. На манифестациите за 1-ви Май валеше дъжд примесен със сняг. Първият сняг като паднеше не се топеше а върху него трупаше нов. Височината на снега достигаше 40 см а на места достигаше и метър. Тогава в действие пускаха Зиловете. Тези железни машини не ги плашеше нищо. Пускаха греблата и пътищата в София и околноста ги почистваха до асвалт
28
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, през есента е недопустимо да вали сняг. Трябваше да изчака още 5 дни до астрономическата зима, но бързак. кво да го правиш....и ги "изненада" за пореден път и Фандъка и Тиквата!
27
6
 
46
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
Нормално е властите да са изненадани--кой е очаквал сняг декември месец и то в Неделя? ГЕРБ нито крадът пари, нито дават концесии на свои фирми!
26
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паднаха 3 снежинки и затвориха държавата.Гарантирано от БокУ-тиквата и ГРОБ.Цецо знае как се фалшифицират избори.
25
3
 
41
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Наистина положението е доста бедствено. Снегът валя в София без да спира почти цял ден и още вали, кахо виж до утре сутринта натрупа 1 метър. Тогава града ще е блокиран напълно. Аз съм си напалил печката, *** има, дърва има, сланина има, кисело зеле има и вино има. Това ми стига!
24
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нормалните държави след снегорина минава камион, и като поточна линия снегът отива в камиона. След което се извозва, а не да се хвърля на тротоара и да не можеш да пресечеш
23
1
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 9 хахахаШмиргел, като сега във Варна е 10 градуса и няма грам снежец или дъждец , какво да ти кажат хората? Това хвалба ли е? To впрочем аз искам сняг, но няма.
22
2
 
41
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Някога на това му викахме зима,а сега е бедствие. Не знам наистина, ако завали както трябва какво ще бъде май направо ще трябва да спуснем кепенците.
21
2
 
33
 
! Отговори
нема преди 5 години
страшно. довечера ше ви успокоят по новините, че това не е сняг, а мираж. опорките от банкя са такива и цвъков внимателно следи да се изпълняват.