Заради снега: ПТП-та, блокирани пътища, закъсали камиони...

Сложна пътна обстановка. МВР съветва да си стоим у дома
Обновена: 16 дек 2018 21:27 | 16 дек 2018 17:15, Петя Славова
108
Заради снега: ПТП-та, блокирани пътища, закъсали камиони...
Снимка: БТА

Усложнена е пътната обстановка в страната, силен снеговалеж има в Кюстендил, Пазарджик, София, както и в района на проход "Предел", Юндола, Попови ливади, Сатовча и Добринище /обл. Благоевград/; Враца и Леденика /обл. Враца/; Ловеч, Троян, Ябланица, Априлци, Шипково, "Троянски" проход /обл. Ловеч/; Берковица /обл. Монтана/, Видин, прохода "Шипка". Това съобщиха от МВР по информация към 13.30 часа на ГД "Национална полиция".

На места има закъсали товарни автомобили. Създадена е организация за изтеглянето им, така че да не пречат и да затрудняват движението.

Още по темата

За снегопочистване, временно е ограничено движението на МПС над 12 т по посока: АМ "Струма" от пътен възел "Бобошево" в посока София; АМ "Люлин" в посока изход София - водачите изчакват на място от 5-ти км при пътен възел. "Мало Бучино"; път Кюстендил - ГКПП "Гюешево"; път ГКПП "Калотина" - Сливница.

Поради катастрофирал товарен камион, временно е ограничено движението в изпреварващата лента при км 221 на АМ "Тракия" и то се осъществява в активната лента.

Временно се ограничава движението по пътя Видин-Монтана по околовръстния път на гр.Монтана при км 10+590 поради изтеглянето на аварирал товарен камион. Водачите изчакват на място.

Пътна полиция отправя апел към водачите да не предприемат пътуване, ако не е крайно наложително, заради обилния снеговалеж.

Междувременно стана ясно, че е възстановено движението по АМ "Тракия" при км 221 в посока Бургас, съобщиха от АПИ. Временно се ограничава движението на МПС над 12 тона през прохода Предела поради обилен снеговалеж.

Временно се ограничава движението на МПС над 12 тона по пътя Благоевград - Станке Лисичково поради обилен снеговалеж. Временно се ограничава движението на МПС над 12 тона по пътя Своге - София, поради обилен снеговалеж и за снегопочистване.


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В белите държави никой не рине сняг по пътищата. Тук вместо да ринат и да задръстват движението, специални машини минават и поливат със специална течност. След половин час от снега няма и следа а пътя не замръзва и се кара както през лятото. Само че тази течност я няма при вас. При вас все още ползват пясък и сол която смес разрушава асвалта и като пукне пролетта зейват красиви дупки. Все още сте в среденовековието а имате претенции че сте европейци. Минали сте покрай европейците.
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички коли да си монтират отпред лопатка, а отзад да хвърлят пясък или сол.
18
1
 
7
 
! Отговори
Guru преди 5 години
Не е само заради снега.
17
1
 
7
 
! Отговори
татул преди 5 години
Приеха климатичните пром .(проблеми).Външно ,нашеда чете резолюцията,и на прима вистада казва какво се прави по каналенред.Така и така сме платили вноската.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без печка не може.
15
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпожа Фандъкова да хване под мишка господин Борисов и да се приберат пеша. Да видят как се ходи по не почистените тротоари, стълби към подлези, улици, и как ще пресекът на пешеходна от целият сняг стоварен от снегорините.
14
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето как се справяхме зимно време по времето на недоносеният соц. В багажника на всеки автомобил имахме така нареченият шансов инструмянт. Които са ходили в казарма знаят какво е това а за тези които са само чували за такава ще кажа че това е лопата. Та в тези багажници освен лопата си карахме и по една торбичка пясък. Когато закъсахме в някоя пряспа вадехме лопатите и изривахме снега след това посипвахме пясък и се измъквахме без проблемно. А сега всички викат Неволята и чакат хамериканците.
13
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"обилен снеговалеж" няма. Има непрекъснат лек снеговалеж, който в анселните места, ако не са нависоко, даже не може да натрупа сняг по улциите.
12
36
 
13
 
! Отговори
* преди 5 години
карат още с летни гуми па после Тиквата им бил винивен. Затвор за вас!!
11
4
 
32
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Пак сме изненадани и пак комунистите и Путин са виновни.
10
7
 
11
 
! Отговори
Пк😱& преди 5 години
😱При нас снегът вече е 50см а снегорини нет!
9
5
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
До Анонимен 3,сложи си банския и гледай да не изгориш като толкова се хвалиш,***,все вашето е най-хубаво,все вие сте най-добре,ще се пръснете от хвалене
8
5
 
40
 
! Отговори
Shark преди 5 години
МВР съветва да си стоим у дома!! Ами ако цяла зима е така, какво да правим, МВР ще ни каже ли? Вместо да вземат да потърсят отговорност защо не е почистено, полицията ще ме кара да си стоя у дома. Те ли ще ми плащат заплата???
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6Да то на вас трябва един снегорин да ви ходи пред колата я стига глупости а?
6
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма кой да чисти . Фирмите изразходиха горивото за да участват в протеста срещу искането да се провери качеството и количеството на свършеното от тях.
5
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей не се научихте да карате в зимни условия ве балкански селяни... пак ли някой ви е виновен?
4
3
 
17
 
! Отговори
Заеи преди 5 години
Щях да се очудя ако нямаше,всеки път се подготвяме и всеки път дърво.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При нас няма никакъв сняг. Само лек дъждец. Даже не е студено.
2
3
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Вериги сложили ли са ????Е,тогава...
1
1
 
27
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Арктически фронт ли донесе това,че стана пак страшно ?!