След валежите АПИ успокоява: Пътищата – проходими!

Няма ограничения по магистралите и първокласните пътища
17 дек 2018 10:23, Петя Славова
14

1589 гледания   |  Още видео
Нормализира се обстановката след неделните снеговалежи, които станаха причина за множество катастрофи и пътни блокади. Задръствания се образуваха в района на Витиня на АМ "Хемус". В следобедните часове автомобилите там изчакваха с часове в района на тунел "Топли дол" заради завъртял се ТИР.
Още по темата

Тази сутрин от Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха пред Bulgaria ON AIR, че няма ограничения по магистралите и първокласните пътища, които са проходими при зимни условия.

"Ограничение имаме единствено за автомобили над 12 тона. Те са за проходите "Троян - Кърнаре" и "Превала". До преди малко имаше ограничение на пътя Девин - Михалково, но то отпадна", обясни ситуацията дежурният служител на АПИ Денислав Пейчев.

Той посочи, че предстои анализ на случилото се на магистрала "Струма" вчера, където пътуването до София отнемаше по няколко часа, а за фирмата, която е отговорна за почистването на пътя, по всяка вероятност ще има санкции.

"Другият проблемен участък, който беше вчера, автомагистрала "Хемус" - там проблемът дойде от ТИР, който въпреки забраната, беше навлязъл в посока София и неподготвен за зимни условия, се беше завъртял, беше препречил цялото движение и го беше затворил", обясни още Пейчев.

По думите му един ТИР може да спре изцяло движението, изтеглянето му е тежка задача, а заради това се блокира и работата на снегопочистващите машини.

Пейчев посъветва хората да не рискуват като тръгват без да са подготвени за зимни условия.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ Видим Резултат! преди 6 месеца
В такива дни всеки трябва да си има джипка за да няма проблеми
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В онова "ЛОШО" време преди 1989г. го товареха на камиони и изхвърляха в Перловската река!
11
0
 
5
 
! Отговори
фен на танас преди 6 месеца
В Сърбия казаха, че ще вали сняг в събота и още от петък минаваха и хвърляха сол. Събота минах през Белград и като цяло цяла Сърбия виелица сняг, но основните пътища бяха чисти без киша и сняг. Значи може ама ние не можем
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ден 1 от пускането на продажбата на електронните винетки ... сайтът на АПИ за винетките не работи.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонемен Алкохолик преди 6 месеца
Пречат ви паркиралите коли за почистване ли? Само в България снегът се натиска някъде. В нормалните държави той се събира и извозва извън населено място. Но това са си разходи а фирмите обичат само да лапат.
8
3
 
2
 
! Отговори
Дано да няма и.. преди 6 месеца
ТАКСИТА , че много ги плюете и нареждате --какви алчни били с миризливи коли те били мързеливи ,а дано хич да ги няма да маате пеша като кашици да ви оври лещата ,аз лично послучай снега 3-дена няма да карам таксито само защото много обиждате !
7
2
 
3
 
! Отговори
бутай.бутай... преди 6 месеца
Госпожи, деб...ците дето ви купуват колити и вас самите-- сега ще трябва постоянно да са на задната седалка ,че да бутат напред назад, а и да рият --ха, ха ,ха.
6
0
 
1
 
! Отговори
от 4 преди 6 месеца
*продоума = проходима
5
4
 
4
 
! Отговори
първенюта н....тени. преди 6 месеца
Където е писал един колега --голйм сейр ще е ,ако падне 40-50 санта сняг при тези нагъсто паркирани коли н.как се чисти ??? -- вадиш лопата и хвърляш снега върху другия ,той на другия ,другия на пътя оня минава със снегорина и ва затрупва ,вие пак почвате , по тесните улички без сняг няма минаване със сняг още по-зле --ох мъко,мъко ,ай сега ще видите как с кола се кара дете на 1км ,че му било студено и как колата давала независимос госпожи селянки ....ще си спомните кракомобила първенюта недо---
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Беше много продоума магистрала Хемус вчера след 16 часа, навярно и по - рано!
Толкова, че се радвам, че карах без винетка, с изтекъл стикер за седмица!
Като за без пари - толкова!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Щом като е почистено няма да караме коли. Виж като завали нов сняг тръгваме с бараките с летните гуми и с *** газ. Българи юнаци..и..и..
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво проходими тази сутрин в лудогорието е бетон(лед). От селата автобусите не можаха да мръднат!
1
5
 
5
 
! Отговори
гербовец преди 6 месеца
Как да му обясниш на стадото, че като вали сняг не бива да се пътува. Ама то стадо, един като тръгне и другите след него, а после се оплакват че не било много чисто. А за да се пътува зимата човек трябва да си сложи зимни гуми, и да си купи и винетка, разбира се.