За Коледа: ВУЗ-ът в Търново със запорирани сметки!

Преподаватели и студенти – без заплати и стипендии
18 дек 2018 09:30,
8

Студенти и преподаватели от Великотърновския университет са пред риск да останат без стипендии и заплати преди Коледа.

Причината - сметките на ВУЗ-а са запорирани заради съдебни претенции на строителна фирма от Русе - за неплатени задължения за ремонти на общежития.

Още вчера ръководството на университета обвини в публикации в медиите фирми, близки до ВМРО - и в частност бившия помощник-ректор и настоящ депутат от "Обединените патриоти" - доцент Милен Михов, в изкуствено създаване на скандал преди изборите за нов ректор през 2019 година, предаде Bulgaria ON AIR.

Оказва се студентите от Великотърновския университет, одобрени за стипендии, не са получили нито лев от началото на семестъра. Това най-вероятно няма да се случи и преди коледните празници, защото сметките на висшето училище са блокирани. Без заплати може да останат и преподавателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Стидентите са принудени да стоят и карат лекции и упражнения при темпетатура в залите от 8-9 градуса. Това е ненормално. Става въпрос за Корпус 4. Не могат да си тръгнат и да отсъсъват, защото няма да ги допуснат до изпити.
4
1
 
8
 
! Отговори
Рецепта преди 5 години
Трябва да отанат 10-15 университета и да се закрие БАН. С освободения финансов ресурс те да се "тунинговат" до степен позволяваща конкурирането им с европейските университети. Съответно науката да се твори там, а не под стъклен непрозрачен похлупак.
3
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е най-умрелия университет..
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1А строителите откога се чудят?
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типични ганьовски номера, защо на вуте да му е добре, като може да му е зле за празниците!Сега хората ще се чудят за празниците от къде да вземат два лева, те не че вземат големи заплати, ама все пак.