Тон нелегален алкохол откриха в ракиджийница край Варна

Собственикът признал, че казанът му не е регистриран
19 дек 2018 12:37,
9
Тон нелегален алкохол откриха в ракиджийница край Варна
Снимка: Агенция "Митници"

Близо един тон етилов алкохол откриха митническите служители в казан за ракия край Варна, съобщиха от Агенция "Митници".

Още по темата

Митническите служители имали предварителна информация за казана и на 14 декември извършили внезапна проверка. В стопанската постройка открили съоръжение за дестилиране на етилов алкохол в работен режим.

Собственикът признал, че казанът не е регистриран като специализиран малък обект за дестилиране, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове. На мястото били открити около 1000 литра наливна ракия в различни пластмасови туби и шишета. Съоръжението за дестилиране и алкохолът са иззети.

Още 270 литра нелегална домшана ракия са иззети при друга проверка на 7 декември отново край Варна. Алкохолът е открит в пластмасови туби, съхранявани в битово помещение. Собственикът на имота не е представил при проверката никакви документи за платен или обезпечен акциз за алкохола.

Общо 1590 литра нелегален етилов алкохол и 122,5 кг нарязан тютюн за пушене са иззети от митническите служители от Митница Варна при извършени проверки в рамките само на последните 20 дни срещу нерегламентирано производство и търговия с акцизни стоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това мога ли да го използвам като ***?
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агенция митници разбиха едрата контрабанда, та почнаха да се занимават с кокошкари. Палячовци.
5
0
 
8
 
! Отговори
Слав преди 5 години
Хм.. Бараш ракийката на честните хорица.. Заминаваш си от властта!Народна мъдрост
4
0
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Няма нелегален алкохол! - това е богохулство с/у Добрия, Свят Дух на алкохола...
3
0
 
10
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
Ей, тия от митниците направо утепаха рибата.А бе ,боса на алкохола в Карнобат не само,че продаваше ракия без бандерол ами започна да прави и цигари без бандерол.Затова и го укаушиха.Щото не се отчел на когото трябва. И се започна от ДАНС,митници, прокуратура и пр. Та,посегнаха и сега на един варненски ГОЛЯМ ПРЕДПРИЕМАЧ .Ама и той си е виновен. Не е член на ГЕРБ. Не прави суджук ,ами безакцизна ракия. А бе,,***,, .
2
0
 
7
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Нe са щракнали бецален на който трябва
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Язък, хората щяха да пият истинска оригинална ракия по празниците, варена в казан и най-вероятно по-евтинка. Насила ни карат да купуваме скъпи и фалшиви спиртни напитки бог знае от какъв спирт и есенции забърквани. Ама нали трябва да върви алъш-вериша на олигарсите.