Голямото преселение започва, хиляди тръгват на път

В последния работен ден се очаква тежък трафик и задръствания
Обновена: 21 дек 2018 10:27 | 21 дек 2018 08:00,
41

Голямото пътуване за коледните празници започва. Само от столицата ще потеглят около 200 000 превозни средства.

Засилено полицейско присъствие ще следи за реда по пътищата, а за облекчаване на трафика са предвидени временни организации на движението.

От СДВР увериха, че е изготвен план и е създадена необходимата организация за нормалното придвижване на пътникопотока в столицата и пътните артерии в ОДМВР- София.

Предвижда се строг контрол над водачите, неспазващи Закона за движение по пътищата и неизпълняващи разпорежданията на контролните органи, както и недопускане на движение на превозни средства в лентата за аварийно спиране на автомагистралите.

На 21, 22, 26 декември 2018 г. и 1 януари 2019 г. се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона.

На територията, обслужвана от областната и столичната дирекция, ще бъдат разположени максимален брой полицейски екипи, които да подпомагат движението и да следят за недопускане на колони в участъците с въведени временни промени на движението.

Предвид очакваните снеговалежи около 25 и 26 декември институциите призоваха водачите да бъдат търпеливи по време на снегопочистването и да се съобразяват с разпоредената организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 2000000Софиянц сега че останем 3000шопиани.
36
0
 
0
 
! Отговори
Елате повече! преди 5 години
До Анонимен
35
4
 
3
 
! Отговори
Иванко преди 5 години
Като нямат хората от провинцията защо да не дойдат в по големия град,нали и те имат семейства, мечти и желание за по добър живот прости кучета такива не мога да повярвям какви коментари чета!!! И за който град само се инвестира и без това?! За това още поне 100 години ще сме на тоя хал..дами и господа, заради шибаняшкия манталитет как не гледаме на нас като на едно цяло на един народ, ами кой бил Софиянец кой от провинцията?! Ако Софиянците живееха в провинцията сякаш нямаше да искат да са в сф
34
3
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Хайде всики селиджъри са се юрнали към села и паланки! В София ще се диша по празниците докато всичкия селски дивак бушува по кланета на *** и тежки маси да са надуят добре селските порове. После ще има едно тежко завръщане с натварени таралясници до тавана с баници, тутманици, наденици и какво още не гнетене...а да и щайги с буркани хахахаха Добре че е селото да ги нахрани, иначе гуеми играчи са у гуемия град...така поне се рисуват пред селските им авери и мунчувци хахахах Жалка картинка!!!
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 52Че се върнемееее...с родниниииии :)
32
2
 
13
 
! Отговори
52 преди 5 години
До тези от село- И моля не се връщайте бе:))))))
31
7
 
2
 
! Отговори
Друг Факт преди 5 години
Колкото някой софианец мрънка против провинцията, толкова по-неуверен столичанин се чувства. Обикновенно най-недоволни са тези, чийто единствен "успех" в живота им е свързан с нивата, на която е еякулирал пра-дядо им!
30
3
 
14
 
! Отговори
трол преди 5 години
До до ТролВсички в администрацията и министерствата са ОТ ПРОВИНЦИЯТА.Не ние,а вие направихте София ***.А пък и се сърдите най-нагло!И обиждате града ми.Еми какви сте....злобни селяци сте.Затова не ви искаме!Аз когато отида в друг град винаги разказвам как ми е харесало,колко хората са готини.А вие дойдете тук и от входа на София започвате да пръскате злоба и гнусотия.
29
19
 
2
 
! Отговори
Чичката преди 5 години
В Софето остават само панелните плъхове, мислейки се за истински столичани. Истинските софиянци, вече си пият коктейлите ,някъде на топло. А панелните хлeбaрки, между ходенето на втора работа и дремането в задръстване ни обедняват,колко добре било в софя по празниците !
28
12
 
5
 
! Отговори
до Трол преди 5 години
Не, софиянецо, проблема не е в нашия изказ и манталитет, а във Вашия. Защото масата софиянци се считате за богопомазани като прапрадядо ви е бил роден тук и гледате на всички останали отвисоко. И едва ли не проблема на София сме ние. А проблема на София както казах е това, че всичко е централизирано тук. Направи условия и другаде, за да могат хората да се връщат по родните си места и да могат да живеят нормално, а не просто да оцеляват.
27
1
 
11
 
! Отговори
трол преди 5 години
До МенТочно селяните концентрираха всичко в София,с това че сте бездарни и не можете да се развивате без нас софиянци!Като спрете да довлачвате бурканите със спържа и пач*а,тогава обяснявай ние какви сме и вие какви сте!
26
1
 
18
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Колкото повече някой се чувства селянин, толкова повече коментира със злоба София. Факт!
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Зарков, София, 23 смЩе ти се шопеееее :) Това вече е нашия град, ако не ти харесва хващай си пътя и си намери други място за живеене. И вие не сте желани тук, а ние сме мнозинство! Да живее демокрацията!
24
6
 
5
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До Зарков, София, 23 смКато не ни искате защо тогава сами ни каните в собствените си домове и доволно прибирате наема?
23
8
 
8
 
! Отговори
Зарков, София, 23 см преди 5 години
Вън провинционалните скакалци от Град София, не сте желани тук, ***, не се диша от вас, тълпа от неквалифицирани неграмотници! Сега София ще се прочисти до края на годината поне!
22
10
 
6
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До тролШопарски, проблема е че ТОЧНО шопиянци концентрираха всичко в софия. Вие управлявате държавата, вие си застроихте наследсвените места. Така че може да се сърдите единствено на собствентата си наглост и простотия. Истината боли.
21
7
 
14
 
! Отговори
трол преди 5 години
До НесофиянецЕто това е проблема ***..манталитета и изказа ти!Хем не искате тук,хем идвате да работите за жълти стотинки и за финал сте неблагодарни и ни обиждате.И не софиянци пестят цяла година за море,а вие селяните.Цяла година притичвате за пачa и спържа в буркани,провизии в щайги и пестите да идете на село да покажете колко сте забогатели в "гадната" София.Ние сме тези които си плащаме всичко и на финала и пари за море имаме.Ама не за "вашето",където миекате и иекате.Хайде сега бегай...
20
13
 
13
 
! Отговори
Несофиянец преди 5 години
На големите "граждани" мога да кажа само едно: не желая да Ви живея в скапания град. Ако имаше подходящи условия и в останалата част на България никога нямаше да стъпя в София. Сърдете се на хубавата ни държава, че всичко се концентрира на едно място. И може да миекаме, но поне не спестяваме цяла година за море, за да ходим на море. Айде със здраве.
19
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде шопи ние си отиваме .ама че се върнем.
18
11
 
10
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До КокоКокич, *** кой ще се качва в продъненото ти такси като ни няма? *** на кой ще ходи да чисти апартаментите като ни няма? Женати на кой ще лъска ноктите на краката като ги няма нашите жени?