Решено! По 10 лв. за всеки християнин, мюсюлманин...

ОП: ДПС и ГЕРБ сключили сделка за Закона за вероизповеданията
63
Решено! По 10 лв. за всеки християнин, мюсюлманин...
Снимка: архив "Булфото"

Тежка сделка между ДПС и ГЕРБ – така от Обединени патриоти определиха факта, че техни предложения за поправки в Закона за вероизповедания не бяха одобрени.

Още по темата

В крайна сметка те се ядосаха и напуснаха пленарната зала.

В окончателния вариант на закона депутатите записаха, че за вероизповеданията с повече от 1 на сто от самоопределилите се към него парите ща са в размер, определен за всяко вероизповедание, като за едно самоопределило се лице се предвижда не по-малък от 10 лв.

За вероизповедание, на което е определена субсидия в по-малък размер от размера, който се полага съгласно определения критерий /не по-малко от 10 лв. на глас/ държавната субсидия не може да бъде по-малка от 15 млн. лв.

При окончателно приемане на поправките отпадна и предложението им да са нужни поне 300 души за регистриране на ново вероизповедание.

Въпреки критиките си от ОП признаха, че има и позитивни моменти в поправките.

Един от тях е изискването, което законотворците записаха, чуждите свещени да бъдат задължени да съгласуват присъствието си в България с Дирекцията по вероизповеданията.

Освен това до края на януари всяко вероизповедание ще трябва да обяви храмовете си.

"Така ще отпаднат сбирките и молитви по гаражи и безистени", коментира Искрен Веселинов.

Премахва се и правото на озвучаване, когато няма празник и разрешение от Столичната община.

"Така че тази шарения, която ще ни заливаше по улиците, няма вече да я има", допълни патриотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
4
 
! Отговори
Dimmu преди 5 години
До:41 и всички непросветени: Отчетата винаги са били на държавна издръжка. По стари спомени /може и да се е променило нещо законово в тяхна полза/-получават ежемесечно минималната заплата. Останалите приходи в църквата- а,те не са никак малко- сватби,кръщенета и много други си остават в тяхно владение.И всъщност за какво взимат много парин...
41
3
 
3
 
! Отговори
Do 41 преди 5 години
A koi ste gi kontrolira kakvi semena posajdat v bg dushevni i sardechni poleta na horata v i izvan rbg?!
40
6
 
27
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Значи за пенсии пари няма, а за субсидии на какви ли глупости има!? Да ви nикaм на дъpжaвaтa! E затова не сте Америка!
39
6
 
12
 
! Отговори
Dimmu Borgir преди 5 години
До: ВярващЗасрал си всичко с многото си проповеди в темата,да ти кажа.Да назовеш публичното название на неправата християнска вяра,която проповядваш? И...правим разлика между "проповядвам" и "изповядвам"...
38
6
 
15
 
! Отговори
Вярващ преди 5 години
Do 41На Протестантите в България им казват Евангелисти.
37
7
 
16
 
! Отговори
Вярващ преди 5 години
Родопите нямаше да са Български, ако християни не ходеха да проповядват там и да обръщат мюсюлмани към християнството. Ромските махали щяха да гъмжат от още по-голяма престъпност, ако ги нямаше протестантските църкви там. И сега давайте да ги закриваме.
36
13
 
23
 
! Отговори
Вярващ преди 5 години
Библията учи само на хубави неща. Нейния глас не бива да бъде умишлено заглушаван. Иначе ще живеем във все по-голям упадък и разруха във всяко едно отношение.Помнете ми думата!
35
12
 
14
 
! Отговори
Вярващ преди 5 години
Само защото християнството се е проповядвало свободно в Европа ние днес имаме изградени ценности и представи за морал и етика. Ако първите ученици на Христос просто са си мълчали ние днес с вас щяхме да сме обществено-племеннен стадий на развитие. Европа нямаше да е това , което е.
34
7
 
22
 
! Отговори
Do 34 преди 5 години
И Римляните мислиха като теб и преследваха първите християни, като ги обвиняваха,че запалили Рим и какви ли не лъжи. Но истината е че Християнството на Исус Христос промени варварска Европа. Нашата представа за цивилизация е базирана на християнството и това което то проповядва.
33
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах, Бялото братство на Петър Дънов, отговаря ли на изискванията ? Моля за коментар !!!
32
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВярващНе може ли просто да си вярваш, защо ти е да разпространяваш заразата?
31
6
 
16
 
! Отговори
Атеист преди 5 години
А на нас Атеистите по колко?
30
3
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
много се говори за това,колко пари наляха муслиманските държави в муслиманството в България.Сега какво?..-Няма ли да наливат повече?..-Или тия "не по-малко от 10 лв" са за ЛИЧНА употреба от имамите?!...................Ама вижте какво СТИМУЛИРАТ гробокопачите!!!!!!..НЕ науката,не технологиите,а..РЕЛИГИИТЕ!!!..ЗА ДА Е ДОВОЛЕН ДРЪНДАРЕЦА-СЛУГАТА на "Петте молитви"...............Срам!..Срам ,и както "ония" биха се изразили-"РЕЗИЛЬ"!
29
3
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
айдеееее,напълниха копанките на свин_ките на държавна ясла....3 милиона муслимани /колко мислите че ще ги издокарат?../-"НЕ ПО-МАЛКО" от 30 милиона лева...."ПАДНАЛИ ОТ Небето"!!!...БУКВАЛНО!Ега ти "усвояването",ега ти дивотията,ега ти Съдбата българска!..
28
6
 
9
 
! Отговори
Вярващ преди 5 години
"Тази изключително красива система, включваща Слънцето, планетите и кометите, би могла да възникне единствено в резултат на замисъла и решението на едно Разумно и Всемогъщо Същество.Това Същество властва над всички неща не като една душа, въплътена в света, а като Господ над всичко; и тъкмо поради Своята власт, Той изисква да бъде наричан Господ Бог." Исак Нютон цитиран в "Philosophiae Naturalis Principia Mathematica"
27
10
 
17
 
! Отговори
Вярващ преди 5 години
"Колкото повече се занимавам с наука, толкова повече вярвам в Бог" Алберт Айнщайн.
26
7
 
21
 
! Отговори
Вярващ преди 5 години
Науката само по себе си не е атеистична, тя просто открива онова което един гениален Инженер може да създаде и е създал!
25
10
 
12
 
! Отговори
Вярващ преди 5 години
до Waffen SSНе забравяй, че хората открили половината аксиоми и постулати в науката са били вярващи в Исус Христос. С това не казвам, че трябва държавата да дава пари на вроизповеданията.
24
6
 
12
 
! Отговори
Вярващ преди 5 години
Човек като не разбира нещо не трябва да се бърка на хора, който го разбират и да им налага глупавите си схващания.
23
7
 
15
 
! Отговори
Вярващ преди 5 години
Как може атеисти да измислят поправки на закона за вероизповеданията. Все едно аз като инженер да предложа поправки в закона за здравеопазването и клинична помощ. Пълен абсурд.