За празниците: 1550 полицаи, пожарникари и спасители

Ще се регулира движението, ще се правят проверки...
21 дек 2018 19:20,
1
За празниците: 1550 полицаи, пожарникари и спасители
Снимка: Булфото

МВР предприема всички необходими мерки за спокойното протичане на идните празнични и почивни дни, съобщи зам.-министърът на МВР Стефан Балабанов.

"1550 служители, пожарникари и спасители ще бъдат в готовност да окажат помощ във всеки един момент. Има и машини, които ще се включат при усложняване на метеорологичната обстановка", заяви директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов.

"Очаква се засилен трафик, затова на всички изходи на София ще има по два екипа, които ще пускат зелена вълна за всички, които напускат столицата. До всички молове също ще има наши екипи, които ще регулират движението, защото там трафикът е изключително засилен през последните дни", заяви началникът на отдел "Пътна полиция", СДВР комисар Тенчо Тенев.

Той посочи, че през почивните дни ще има засилено полицейско присъствие и ще се следи за недопускане на водачи, употребили алкохол, наркотици. Ще има контрол и на скороста.

"Създадена е организация, при която максимално да обезпечим движението на леките автомобили по празниците, взети са и мерки за опазване на обществения ред", каза директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски.

Гражданите да не споделят пред непознати плановете си за почивка през празниците, посъветва на свой ред заместник-началникът на отдел "Криминална полиция" комисар Димитър Кошов.

Той предупреди, че се наблюдава увеличение на домовите и джебчийските кражби по време на празниците. Ето защо, гражданите не бива да оставят без надзор вещите си на обществени места, да паркират автомобилите си на осветени места, а в градския транспорт да държат затворени чантите си и по възможност да не носят големи суми пари в брой, а да плащат с карти. Важна е и защитата на жилището.

"По отношение на телефонните измами, предупреждаваме гражданите да не се доверяват на обаждания на непознати и да не им дават пари и лични вещи", каза още той.

Засилен е контролът на местата, където се продават и използват пиротехнчески изделия, каза инспектор Валентин Венков от сектор КОС към ГДНП.

"Достъпът на деца до пиротехника трябва да се ограничи, както и внимателно да се чете инструкцията за начина им на употреба", уточни той.

"Граничните контролно-пропускателни пунктове са обезпечение с личен състав", каза директорът на ГДГП, главен комисар Светлан Кичиков. Той призова автобусите на фирмите за организирани пътувания, да не поемат в един и същи час, за да не се получават излишни струпвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като идеш некъде на работа некои почват веднага господа аз сда съм ви пречел.Голям съм преценявам мисля Ко не чао не ме интересува никои ваше мнение вход свободен ела стои нощем и ми плати сметката